Netissä pelaaminen Wii U:lla


Terve!

Omistan Wii U:n ja pääsen sillä langattomasti nettiin mutta kun haluan pelata muiden kanssa netissä, saan error koodin 118-0516. Nintendon omat ohjeet neuvovat yhdistämään koneen I.P:n routerin DMZ:n osioon.
http://en-americas-support.nintendo.com/app/answers/detail/a_id/660

Mutta tälläistä en Inteno Gatewayn (DG301AL) asetuksista löydä. Oletan että minun pitää tehdä jotain "Game & Application Sharing" asetuksissa mutta olen kokeillut "assing a game or application to local network device" määrittämistä mutta en vain saa peliä toimimaan.

On kuitenkin hyvin mahdollista että olen tehnyt jotain väärin joten jos saisi selvät ohjeet miten tätä lähtisi korjaamaan.

Kiitos!

14 kommenttia

Hei Jennak,

Laitteessa ei ole DMZ ominaisuutta käytössä joten tuolta Game & Application Sharing valikon kautta pääset tekemään vain porttiohjauksia.

Alla pari kuvaa ohjauksiin liittyen.

Kun olet Game & Application Sharing sivulla, niin klikkaa sivun oikeasta yläreunasta Configure.

Seuraavaksi voit tehdä porttiohjauksen tietylle laitteelle. Game or Appliaction valikosta valitse <User-defined...>. Syötä sen alle sitten jokin nimi ohjaukselle, esim. 9000. Device kohdasta valitse laite jolle haluat ohjauksen tehdä. Listassa näkyy laitteet joille modeemi on antanut sisäverkon IP-osoitteen. Protocol kohdasta valitaan TCP, UDP tai molemmat. Port range kohdasta valitaan haluttu porttialue. Voi olla vaikka 9000-9000 tai vaikka 9000-9002. Translate to kohdan voi jättää tyhjäksi, jolloin portti 9000 ohjautuu sisäverkkoon samana. Jos on tarvetta niin 9000 portti voidaan muuttaa ohjaamaan liikenne sisäverkkoon halutulle laitteelle porttiin 81. Tuolloin laitetaan kohtaan 81. Kun valinnat on tehty niin klikataan vain Apply, niin ohjaus on valmis.

[attachment=1:3h8gmmaa]porttiohjaus01.png[/attachment:3h8gmmaa]


Alla olevassa kuvassa on valmis ohaus. Tässä vaihtoehdossa Translate to kenttä jätettiin tyhjäksi. Jos ohjauksen luomisessa on ongelmaa, kannattaa kokeilla kytkeä UPnP pois päältä ensin ja sen jälkeen koittaa luoda ohjausta uudelleen?

[attachment=0:3h8gmmaa]porttiohjaus02.png[/attachment:3h8gmmaa]


Jos porttiohjaus ei auta, niin toinen vaihtoehto voisi olla 4-portin siltaaminen ja erillisen langattoman reitittimen käyttäminen. 4-portin siltaus voidaan tehdä meidän kauttamme jos sitä haluat kokeilla.
Hei, kiitos vinkeistä mutta en saanut yhteyttä toimimaan noilla asetuksilla.

Millainen homma tuo 4-portin siltaaminen olisi?
Hei Jennak,

Nuo laittamani portit olivat vain esimerkkinä. Kyseinen portti ei siis tuo apua tuohon. Mutta jos on tiedossa portti joka pitää ohjata, niin noin se onnistuisi.

4-portin siltaaminen onnistuu meidän kauttamme, eli sen eteen ei tarvitse asetuksia muutella. Haluatko siis että se tehtäisiin? Sen jälkeen 4-portti voisi kytkeä erillisen langattoman reitittimen, jonka kautta pelaaminen voisi toistaiseksi onnistua paremmin.
Ah, mistä löydän tuon portti tiedon? Voisin kokeilla sitä vielä ensin.
Hei Jennak,

Kerrotkos mistä pelistä on kyse, niin voin koittaa tuota tietoa jostain metsästää.
Kone on siis Wii U ja peli on Mario Kart 8.
Hei Jennak,

En toistaiseksi onnistunut paikallistamaan portteja joita kyseisessä pelissä käytetään.

Oikeastaan olisi kaksi vaihtoehtoa jolla ongelman voisi ratkaista toistaiseksi.

Yksi vaihtoehto olisi hankkia konsoliin ethernet adapteri ja kytkeä laite kaapelilla palvelureitittimen 4-porttiin jonka me voimme sillata. Sillä pitäisi toimia.

Toinen vaihtoehto sisältää myös tuon sillatun portin, mutta 4-porttiin voisit kytkeä erillisen langattoman reitittimen. Reitittimestä kannatta myös kytkeä NAT pois käytöstä, jolloin pitäisi pelien toimia ilman porttiohjauksia.
Okei kiitos kuitenkin.

Hmm... Kumpihan olisi simppelimpi? Onko tuo ethernet adapteri sellainen jonka teiltä saisi? (vai onko se pelikoneen oma?)
Hei Jennak,

Yksinkertaisin on varmaan tuo adapteri, mutta tässä on haittapuolena tietenkin se että tarvitsee siitä adapterilta vielä se ethernetkaapeli kytkeä palvelureitittimelle. Jos etäisyys reitittimelle on lyhyt, niin tämä on varmasti paras ratkaisu.

Jos konsolin ja reitittimen etäisyys on pitkä, niin silloin tuo langaton reititin voisi olla helpoin ratkaisu.

Adapteria ei meidän kauttamme saa, mutta Verkkokauppa.com valikoimista sellainen mm. löytyy. Tosin pitäisi tätä muualtakin löytyä, jos on Wii U laitteitakin valikoimissa.
Selvä, konsoli ja reititin ovat lähekkäin joten tuo adabteri kuulostaa hyvältä ratkaisulta. Ja voin käydä tänään katsomassa josko läheinen pelikauppa noita myy.

Tarvittiinko tähän ratkaisuun vielä siis tuo siltaaminen?

Edit: Ja nytkun mietin... Minulla saattaa tuo jo olla jos tuo kerran sopii sekä Wii U:hun että tavalliseen Wiihin.
Hei Jennak,

Siltaaminen tarvittiin tuohon. Laitan siitä pyynnön eteenpäin, niin saat tekstiviestin kun se on hoidettu.

Jos tuollainen jo löytyy, niin kannattaa ainankin kokeilla.
Selvä, kiitos paljon avusta.

Kokeilen tuota kun siltaaminen on valmis ja kerron kuinka kävi.
Hei! Nyt yhteys toimii ja voin pelata.

Kiitos paljon avusta ja neuvoista.
Moi Jennak,

Mukava kuulla että meistä oli apua 🙂 ei muutakuin hauskaa viikonloppua pelien parissa!

Vastaa