Netti jumittaa formatoinnin jälkeen?

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Terve,

Eli formatoin koneen pari päivää sitten ja nyt netti on aivan jumissa. Välillä kestää tolkuttoman kauan ladata sivua ja välillä yhteys "katkeaa" ja tulee virheilmoitus: "Sivun lataamisvirhe"

Yhteyden aikakatkaisu

Palvelin osoitteessa google.fi vastaa pyyntöihin liian hitaasti.


* Sivusto voi olla väliaikaisesti saavuttamattomissa tai kovan rasituksen
alaisena. Yritä hetken kuluttua uudestaan.

* Jos mitkään sivustot eivät toimi, tarkista tietokoneen
verkkoasetukset.

* Jos tietokone tai verkko on suojattu palomuurilla tai välityspalvelin on
käytössä, tarkista että Firefoxin verkkoyhteyttä ei estetä.



Soneran netin nopeustestinkin olen tehnyt monta kertaa ja välillä antaa n. 10mb latausnopeuden ja välillä tulee 4mb ym. Välillä myös kun netti hidastelee, tuo laskuri jumittaa 0,1 ja 2mb:n välilläkin. Äsken juuri tein testin ja monta minuuttia testi jumitti 0,1 ja 2mb välillä, päivitin sivun ja tein uudestaan niin antoi taas 10mb latauksen. Toisen kerran tein tuon perään niin lataukseksi antoi n. 1mb.

Eli välillä toimii normaalistikin, mutta suurimmaksi osaksi nyt jumittaa ja lataa vain.

Voiko formatointi vaikuttaa vai onko kyseessä jokin yhteyteen liittyvä ongelma?

2 kommenttia

Ois kiva saada vastaus tähän, viidettä päivää jo yhteys jumittaa. Asiakaspalveluun olen jonotellut pariin otteeseen, mutta aika eikä rahkeet ole vielä riittänyt että saisi jonkun kiinni. Mistä siis saan apua?

Useasti pitkän lataamisen jälkeen tulee "Sivun lataamisvirhe"
Liittymäsi nopeusluokka on verkossa oikein, mutta en pysty tarkistamaan ADSL-modeemisi ja -keskittimen välistä nopeutta. Jos haluat Vikapalvelun tarkistavan liittymäsi yhteyden tarkemmin, voi tehdä liittymästä vikailmoituksen. Laajakaista Extra - liittymissä ADSL-yhteys on yleensä erinomainen, koska yhteys on käytössä vain talon sisäisessä kaapeloinnissa.

Tietokoneen kiintolevyn formatointi ei vaikuta millään tavalla ADSL-yhteyden toimintaan (paitsi ehkä jos kyseessä olisi vanha sisäinen tai USB-kaapelilla kytketty modeemi). Tietokoneen toimintaan formatointi sen sijaan vaikuttaa käytännössä kaikilla osa-alueilla. Yksi mahdollisuus on että tietokoneesi verkkokortilla on formatoinnin jälkeen väärä tai vanhentunut ajuri (eli verkkokortin tarvitsema ohjelma) ja kertomasi ongelmat johtuvat siitä.

Paras testi tilanteessa olisi jos yhteyttä voisi testata toisella tietokoneella. Testi kertoisi heti jääkö ongelma tietokoneelle vai sen ulkopuolelle.

Vastaa