Nettitikku ja Axis kamera (mac OS X 10.6.2)

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Kun olen nettitikulla yhteydessä ja Imacissa on Axis kamera verkkojohdolla kinni, kun yritän kameralla ottaa yhteyttä AXIS Internet Dynamic DNS Servicen niin palvelu ei löydä kameraa. Onko nettitikussa jotain rajoituksia jos kamera on kiinni, vai pitääkö portteja lisätä. Kotona minulla on kamera kiinni laajakaista modeemissa ja voin katsoa mistä tahansa internetin kautta kameraa.

2 kommenttia

Toimiiko MAC:isi reitittimenä vai siltana nettitikun ja ethernetin välissä? Jos se toimii reitittimenä ja jos ethernetin puolella sulla on privaatti ip-osoiteavaruus, niin NAT:kin pitäisi olla konfattuna päälle. Entä onko OSX:n palomuurissa tarvittavat portit auki?
Liikkuva laajakaista - liittymässä (nettitikku) on inbound-liikenne eli ulkoa verkosta liittymään tuleva liikenne estetty. Kiinteän verkon laajakaistaliittymät ovat avoimia eli niissä ovat molemmat suunnat liikenteelle auki.

Liikkuva laajakaista - liittymässä olevaan nettikameraan ei siis pääse ulkoverkosta kiinni, ellei sitten liikenne ala liittymästä päin eli kameran ohjelmisto aloita liikennettä.

En ole varma ymmärsinkö ongelmasi oikein, mutta tuossa on kuitenkin hieman tietoa aiheeseen liittyen.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu

Vastaa