Nettiyhteyden hitaus


Terve! Onkohan mitään keinoa, miten saisi nettiyhteyttä yhtään nopeammaksi, sillä tikku kyllä näyttää että välillä olisi täysi 3g, ja välillä pari palkkia vähemmän. Harmittaa vaan, kun videoita yms ei pysty katsomaan, ne lataavat vaan koko ajan ja pystyy ehkä katsomaan n. 10 sekuntia, ja sitten lataa taas pari minuuttia sitä..

Asun siis Inarissa. Kiinteää laajakaistaa tänne ei näyttävästi saa..

Liitteenä olisi eilen otettu tulos, näyttämään esimerkkiä millaista nopeutta on.
(otettu print screenillä, leikattu sopivan kokoiseksi kuva)

[attachment=0:2umqrfcy]nimetön.png[/attachment:2umqrfcy]

11 kommenttia

Hei Lapin Ilves!

Kiitos viestistäsi.

Liittymäsi nopeus näyttää olevan aika lailla 3G-liittymän latausnopeuden vaihteluvälin alarajan 0,4 Mbit/s tuntumassa.

Kotiosoitettasi lähinnä sijaitsevat Soneran 3G-verkon tukiasemat sijaitsevat noin 5 kilometrin etäisyydellä, joten aivan lähellä tukiasemat eivät ole.

Sonera Liikkuva Netti -liittymäsi on mallia Täysnetti, joka sisältää nopeaa tiedonsiirtoa 20 Gt (gigatavua) laskutuskauden aikana. Mikäli nopean tiedonsiirron raja ylittyy, nettiyhteys kyllä toimii, mutta liittymän nopeus on hitaampi. Ilmeisesti tästä asiasta on ollut kyse ainakin 31.3.2014.

Mikä on liittymäsi nopeus tällä hetkellä, kun liittymääsi on kytketty lisäpaketti? Jos nopeus ei ole lisäpaketin myötä parantunut, kannattaa nettitikku irrottaa vähäksi aikaa tietokoneesta.

Soneralla on myös Liikkuva Netti -liittymiä, joissa nopeaa tiedonsiirtoa ei ole rajoitettu. Suosittelen harkitsemaan liittymäsi päivittämistä Liikkuva Netti Plus -liittymäksi. Lisätietoa Liikkuva Netti -liittymistämme löytyy osoitteessa: www.sonera.fi/liikkuvanetti .


Ystävällisin terveisin

Tapani V
Terve!

Tuolloin ei vielä ollut tullu tuota rajaa täyteen, mutta sinä iltana kyllä tuli.

Joskus tuntuu auttavan nettitikun irroittaminen, mutta vain hiemaksi aikaa.

Tuo liikkuva netti kiinnostaisi, mutta minulla on sopimus 2015 asti tästä nykyisestä paketista, onko sitä mitenkään mahdollista päivittää siihen / vaihtaa?

T. Antti
Tapani V kirjoitti:
Hei Lapin Ilves!

Soneralla on myös Liikkuva Netti -liittymiä, joissa nopeaa tiedonsiirtoa ei ole rajoitettu. Suosittelen harkitsemaan liittymäsi päivittämistä Liikkuva Netti Plus -liittymäksi. Lisätietoa Liikkuva Netti -liittymistämme löytyy osoitteessa: http://www.sonera.fi/liikkuvanetti .


Ystävällisin terveisin

Tapani V


Nyt on paketti vaihdettu tuohon Liikkuva Netti Aito 4G Teho:oon , ja sitten tuli tälläinen tulos:
www.speedtest.net/my-result/3414413280

Ping 565 ms.
Download 0.35Mbps
Upload 0.50Mbps
Hei Lapin Ilves!

Viitaten myös puhelinkeskusteluumme. Liittymän uuden päivityksen jälkeen nopeudet olivat paremmat. Voit testata nettitikkua eri USB-porteissa ja seurata, onko eri USB-porteilla vaikutusta nopeuteen.


Ystävällisin terveisin

Tapani V
Muuten netti on toiminut hyvin, mutta nyt taas eilisen ja tämän päivän ollut todella, todella hidas. Huawein hilink sivu näyttää täysiä palkkeja, mutta nopeus on kyllä jotain... noh, esimerkkinä että tätä sivua piti ladata 3-4 minuuttia? (ja videopuheluista turha edes haaveilla esim. oovoon tai skypen kautta)

Jos käyttää pois päältä, niin se nopeus on hyvä n. 10-20 s ajan. Sitten se palaa taas normaaliin hitaaseen "nopeuteen"..
Hei, saldostasi näen netin toimineen varmastikin ihan ok. Lähitukiasemat ovat hyvällä etäisyydellä, joten nettiyhteyden pitäisi olla erinomaista. Kokeillaanpas toista nettitikkua kohdallasi. Eli lähetin sinulle testattavaksi maksutta toisen nettitikun, että auttaako se asiaa. Ilmoitathan, mikäli ongelmat vielä jatkuu.

Ystävällisin terveisin,

Pia
Pia_ kirjoitti:
Hei, saldostasi näen netin toimineen varmastikin ihan ok. Lähitukiasemat ovat hyvällä etäisyydellä, joten nettiyhteyden pitäisi olla erinomaista. Kokeillaanpas toista nettitikkua kohdallasi. Eli lähetin sinulle testattavaksi maksutta toisen nettitikun, että auttaako se asiaa. Ilmoitathan, mikäli ongelmat vielä jatkuu.

Ystävällisin terveisin,

Pia


Ahaa, kiitos paljon! Toivotaan että se auttaisi! Postia odotellessa.
]Nyt tuli tikku postissa, nyt seurailen pari päivää miten toimii! Ilmoittelen tässä tuloksia sitten.

Ainakin tällä hetkellä , 11.4. klo 18:09 tälläinen: [attachment=2:2nfbpfbp]nimetön.png[/attachment:2nfbpfbp]

12.4. Klo 12:30: [attachment=1:2nfbpfbp]nimetön.png[/attachment:2nfbpfbp]

13.4. klo 20:50: [attachment=0:2nfbpfbp]nimetön.png[/attachment:2nfbpfbp]

Tämä tikku kyllä tuntuu auttavan, en ole etelässäkään ollessa saanu edellisellä tikulla yli 4 megaa!
Miten tämän tikun kanssa nyt tekee, sillä tämä kyllä tuntuu auttavan? Pitääkö minun maksaa se vai mitä tehdä?

Nopeus on todella hyvä verrattuna edelliseen! Haluaisin pitää tämän tikun. Tämä on näyttävästi 4g tikku, niin kannattaako pitää tämä rajaton 3g liittymä, vai laittaa se rajaton 4g, kun tulee käytyä etelämmässä välillä myös?

Nyt aamulla on tullut hyviä tuloksia myös!

[attachment=1:1ctijr8t]nimetön.png[/attachment:1ctijr8t]

[attachment=0:1ctijr8t]nimetön2.png[/attachment:1ctijr8t]
Hei, katselin että saisit 4G-liittymän X -palvelukonseptimme mukaisesti 15 %:n alennuksella hintaan 16,92€ (yleinen kampanjahinta on nyt 19,90€/kk ja sen ovh. 29,90€/kk). Tällä hetkellä liittymäsi hinta datan osalta on 12,90€/kk.

Suosittelen tutustumaan Sonera X:ään tarkemmin osoitteesta www.sonera.fi/x

Nettitikun saat siellä pitää itselläsi, kun se tuntuu toimivan paremmin kuin edeltäjänsä.

Ystävällisin terveisin,

Pia
Terve!

Tämän edellisen puhelun (Tapani V:n kanssa) aikana minulle vaihdettiin rajaton 3g liittymä, mutta minulle on tullut sähköpostiin, ja nyt kirjekin kotiin että liikkuva netti tarjoukseni on päättymässä? Näistä ei tarvitse välittää?

Ja kiitos paljon tikusta, toivotaan että tämä toimii pitkän aikaa!

T. Antti

Vastaa