Nettiyhteyden nopeuden lasku

  • 11 December 2014
  • 10 kommenttia
  • 18 katselukertaa

Voiko nettiyhteyden nopeuden laskun tehdä Soneran Valokuitu 100 Mbit/s (ethernet) nettiyhteydelle? Minulla on määräaikainen tilaus.

10 kommenttia

Hei Sonlinna,

Yleensä määräaikaisen sopimuksen aikana ei voi yhteysnopeutta tiputtaa ainakaan halvempaan sopimukseen. Minkälainen ajatus sinulla sitten tarkalleen ottaen oli mielessä?
Tilasin Dna:n taloyhtiölaajakaistan alkavaksi 26.3.2014 jolloin tapahtuu kytkentä, ja Soneran valokuitu päättyy 19.6.2014. Miten Soneran päättyminen vaikuttaa kytkentöihin, millä tavalla Soneran sopimus käytännössä lopetetaan?
Moi Sonlinna! Määräaikaista sopimusta ei ikävä kyllä voi lopettaa kesken sopimuskauden, vaikka taloyhtiöön tulee toisen palveluntarjoajan yhteys. Tämä ei ole purkuperusta ja veloitamme maksut joka tapauksessa tuonne määriksen loppuun saakka. Tässä tapauksessa suosittelen, että pidät meidän yhteyden voimassa kesäkuuhun saakka ja siirryt vasta sen jälkeen taloyhtiökaistaan, jos näin edelleen haluat.
Olen tehnyt jo sopimuksen Dna:n kanssa. Miten lopetus tapahtuu 19.6.2014 teillä, kytketäänkö yhteys pois päältä fyysisesti talossa?
Hei Sonlinna,

Kytkentä riippuu hieman aina taloyhtiöstä ja käyttöön otettavasta tekniikasta. Joissakin kohteissa kytkenä irroitetaan fyysisesti jonka jälkeen toinen operaattori pääsee kytkemään oman yhteytensä käyttöön. Joissain taas yhteys suljettaan etänä jonka jälkeen toinen operaattori pääsee kytkemään oman yhteytensä päälle. Joskus taas tilanne on se, että yhteydet käyttävät aivan eri tekniikkaa, jolloin niiden kytkennät ei liity mitenkään toisiinsa. (esim. puhelinlinja vrt antennikaapeli).

Liittymän irtisanominen kannattaa tehdä noin kuukautta ennen kuin määräaikaisuutesi päättyy eli 19.5.2014.
Voitteko tarkistaa millainen kytkentätekniikka on As Oy Vantaan Rajatorpanpuistossa/Apajakuja 2 A 01600 Vantaa.
Hei Sonlinna,

Tämänhetkinen kytkentä näyttäisi olevan teknisessä tilassa valokuidulla ja siitä eteenpäin nousut asuntoihin on toteutettu ethernet-tekniikalla.
Onko siis mahdollista sulkea yhteys etänä?
Tilasin Dnan taloyhtiölaajakaista 26.3.2014. Taloyhtiömme huoneiston yleiskaapeliverkkoon voi olla kerrallaan vain yhden operaattorin kytkennän takana. Nyt siis Dnan yhteys voimassa. Voiko Sonera kuitenkin sulkea tämän yhteyden, kun Soneran sopimukseni päättyy 19.6.2014 vai kuinka asia hoidetaan? Voiko tekniseen tukeen ilmoittaa, että eivät sulje nykyistä Dnan yhteyttä?
Hei Sonlinna! Oletkin ilmoittanut meille laajakaistan irtisanomisesta ja se tulee tapahtumaan 19.6. Tällöin irtisanoutuu vain meidän tarjoama yhteys joten asia on kunnossa.

Vastaa