Nettiyhteys jumittelee

  • 11 December 2014
  • 9 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Huomasin pari kuukautta sitten 3g-tikun omistajana täällä Luumäen Somerharjussa kaukaisemman maston (Taavetti 9km) 4G-vaikutuspiirissä läheisemmän (2 km) maston 3G liikenteen alkaneen jostain kumman syystä takkuilla. Viereisellä 6-tiellä tai radalla liikenne eli mobiilikäyttäjien määrä ei ole lisääntynyt, päinvastoin.

Onko kysessä pätkimällä pakottaminen uuteen 4g liittymään, johon tulen joka tapauksessa siirtymään heti, kun lähimastossa on vempeleet paikallaan? Määräaikainen liittymäni umpeutuu elokuussa ja voipi olla, että operaattori vaihtuu ellei aiemmin hyvin toimineen yhteyden katkeilu lopu.

Huawei 353, johon edelleen odottelen päivitystä, Apple Mavericks....

9 kommenttia

Hei etelasuomalainen!

Lisäätkö vielä asiakasnumerosi tuonne käyttäjätunnuksen profiiliin niin näemme sitä kautta tarkemmat osoitteet? Huikkaa tänne sitten vielä kun olet numeron lisännyt niin tiedetään lähteä selvittelemään mikä siellä on vialla.
Asiakasnumero lisätty.
Hei etelasuomalainen!

Kiitos viestistäsi. Soneran 3G-verkkoon on tehty päivityksiä eri puolilla Suomea viimeisen parin kuukauden aikana. Päivitysten tarkoitus on parantaa matkapuhelinverkon toimivuutta. Päivitysten jälkeen on kuitenkin havaittu, että tietyissä nettitikku- ja reititinmalleissa (Huawei E353 ja Huawei 586) on ilmennyt yhteyden pätkimistä.

Todennäköisimmin tästä johtuu myös sinun Liikkuva Netti -liittymäsi pätkiminen. Ongelma on pääosin saatu poistettua 9.5.2014, mutta edelleenkin joillakin alueilla pätkimistä edelleen esiintyy. Korjaustoimenpiteet ovat toki käynnissä.

Mainitsemassasi Taavetin mastossa on 19.2.2014 otettu käyttöön 4G-verkko, joka toimii taajuudella 800 MHz. Tällä taajuudella 4G-verkon peittoalue on laajempi kuin esimerkiksi taajuudella 1800 MHz. Voit tarkistaa kuuluvuuden peittoaluekartastamme osoitteessa:

http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea ... d=some3417

Osoitehakukenttään kirjoitetaan osoite ja tämän jälkeen valitaan Nettiyhteys ja kohta Aito 4G saatavilla.

Mikäli haluat päivittää Sonera Liikkuva Netti -liittymäsi sekä nettitikkusi 4G-verkon aikakaudelle, voit tehdä päivityksen osoitteessa: www.sonera.fi/liikkuvanetti . Huomioithan, että taajuudesta 800 MHz johtuen ainoa mahdollinen 4G-verkon liittymä on tyyppiä Aito 4G Teho, jossa teoreettinen maksiminopeus on 50 Mbit/s (vaihteluväli 10-40 Mbit/s).

Huawei E353 -nettitikkuun ei taida vieläkään olla tullut päivityksiä.


Ystävällisin terveisin

Tapani V
Kiitos selvityksestä.
Mutta pätkii edelleen. Tikun kun ottaa irti ja laitaa uudelleen paikalleen, niin pelittää jonkin aikaa. Huolestuttaa USB-liittimien kestävyys.
Hei etelasuomalainen,

meillä on ollut verkossa tilanne, missä vanhemmat nettitikkumallit ovat katkoneet datayhteyttä. Tätä on korjailtu pikkuhiljaa ja lopullinen korjaus on ensi viikon alussa. Eli tämän jälkeen netti toimii taas normaalisti. Tukiasemat osoitteesi lähellä näyttäisi toimivan ihan ok.
Hienoa ! Vikatiedoite on päivätty 30.4, joten tulee yli kuukausi pätkivää nettiä vanhaan hintaan. Tosiaiassa pätkiminen on jo alkanut aiemmin.
Hei EesauT,

Datayhteyksien hyytymis- ja katkeamisongelmaa ei pitäisi enään esiintyä. Vika on korjattu ti-ke 10-11.6.2014 välisenä yönä.
Nyt pelittää hyvin, kiitos.

Vastaa