Nopeaa toimintaa 2

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 4 katselukertaa

Kehuin täälläaiemmin Soneran vikapalvelun nopeaa toimintaa, enkä turhaan. Valitettavasti korjauksen tulos ei kauaa kestänyt. Nyt on palattu taas 10-11 megan nopeuteen. Välillä alle kymmenen.
Vikapalvelu ilmoitti että ei vikaa verkossa. Voin kuulemma soittaa helpsoniin modeemi ja tietokone
asioissa, pari euroo minuutti.Ei kiitos. Modeemihan on Soneran, käsittääkseni. No näillä mennään.
Reilun vuoden päästä päätty sopimus ja toivottavasti silloin on muitakin vaihtoehtoja, niin täytyy kokeilla
niitä. Omat laitteethan tässä reistaa, vaikkei niihin tee mitään muutoksia.

2 kommenttia

Hei pulsaari

Mitä palveluita sinulla on nyt ollut päällä nopeustestiä tehdessä? Tarkistelin yhteyttä meidän puolelta ja nopeuden pitäisi olla n. 16m luokkaa? Viihdepalvelu syö päällä ollessaan ja peruskanavia katsellessa n. 4-6M latauskaistan nopeutta joten olethan mitannut nopeuden ilman sitä?

Kokeile tehdä normaali lataustesti lataamalla osoitteesta ftp.funet.fi/dev 1Gnull tiedosto. Latausnopeuden pitäisi sinulla olla n. ~1,5mt/s ilman viihdepalvelua kytkettynä.

Mikäli ongelmasi kuitenkin jatkuu niin silloin suosittelen jättämään vikailmoituksen palvelupyyntölomakkeella tai soittamalla vikapalveluun. Edellisestä hidasteluviastasi on kuitenkin niin vähän aikaa että saadaan tämä varmasti nopeasti uudestaan tutkintaan.
Jotain kummaa on taas tapahtunut. Eilen illalla luin vastauksen tähän kirjoitteluuni ja kokeilin funet juttua,niin lataus oli 1,7 megaa ja heti mittaamaan speedtestillä. Nopeus reilu 14 ja nyt aamulla reilu 14.
Ainoa asia joka liittyy näihin viihde+tietokoneasioihin jonka tein on, että laitoin digiboksin päälle ja katsoin
hetken näitä uusia kanavia ja suljin sen taas. Jonka jälkeen nopeus parani? Useinmiten katson tavallista TV:tä (kaapeli). Ymmällään jälleen kerran ja taas.

Vastaa