Nopeamman verkon rakennus tänne maaseudulle.

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 1 katselukerta

Terve

Kirjoitin tämän jo tammikuussa saamatta vastausta. Koitetaan nyt uudestaan ennen kuin alan soittelemaan operaattoreita läpi josko jotakuta kiinnostaisi tänne meillekin toimiva verkko rakentaa vaikka EU-rahoilla. Tilanne ei nopeuksien osalta ole muuttunut mihinkään. Tuntuu siltä että me maalla asuvat maksamme näillä täysin kohtuuttomilla laajakaistamaksuilla kaupunkilaisten nopeat liittymät. Ja turha ehdottaa niitä mokkuloita ratkaisuksi. Kaikkia operaattoreita on koitettu ja aivan yhtä huonoiksi todettu.

Täällä peräkulmilla on saatavilla ainoastaan 1M/512kb liittymä, josta joudumme maksamaa 36 euroa kuukaudessa. Kaista ei enää millään riitä edes peruskäyttöön. Youtube-filmienkin katselu on koko lailla mahdotonta, puhumattakaan vaikkapa katsomo.fi:stä tai Yle Areenasta. Juuri kun testasin, nopeudet olivat 0.28/0.45. Siis juurikin nimenomaan näin päin.

Kylälle tuli vesiosuuskunta, jolloin kaksikin eri henkilöä neuvotteli suurimpien operaattoreiden kanssa josko samaan putkikaivantoon oltaisiin laitettu kuitu. Ketään ei kiinnostanut. Nyt se on myöhäistä. Kuitenkin nykyisellään tuo nimellisesti yhden megan liittymä on riittämätön oikeastaan kaikkeen muuhun paitsi laskujen maksuun ja meilin lähetykseen. Eikä pidä myöskään unohtaa valtion laajakaistapolitiikkaa, jonka mukaan 100 megainen pitäisi saada vähintään kahden kilometrin päähän, ties milloin se nyt sitten olikaan, 2014?

Kysymys kuuluukin? Kenenkä viskaalin kanssa asiasta voisi keskustella? Mitä vaaditaan, että Sonera suostuisi rakentamaan tänne nopeammat yhteydet? Kylä on täynnä nuoria lapsiperheitä ja potentiaalisia etätyöntekijöita, kuten minä itsekin. Itse olisin valmis maksamaan vaikka 50 euroa kuussa jos tänne saisi nopeudeltaan oikeasti käyttökelpoisen liittymän.

Terveisin,
Ilkka Saarinen
Ritvala

3 kommenttia

Selvittelen asiaa ja vastaan sinulle heti kun lisätietoa saan.
Hei. Ikävä kyllä kiinteän laajakastan osalta tilanteeseen ei näillä näkymin ole tulossa muutosta. Sain kuitenkin tiedon, että Ritvalaan on otettu 28.09.2011 uusi 3G tukiasema käyttöön. Oletko kokeillut nettitikkua tämän jälkeen? Uskoisin, että käyttökokemus voisi olla tukiaseman myötä huomattavasti parempi. Kehoittaisin ainakin testaamaan toimivuutta. Lisätietoa saat maksuttomasta Myyntipalvelunumerostamme 0800 133133 tai Sonera Kauppiaalta.
Moro

Tiedän tuosta tukiaseman päivityksestä. Kännykkä on tuolla ulkona 3G verkossa mutta sisällä se ei meinaa toimia edes 2G:nä. Puhelut pätkivät koko ajan. No, ei se ole toiminut aikaisemminkaan. Sitä paitsi inhoan teidän pakettisysteemeitänne. Jos surffaan niin surffaan enkä halua miettiä sen enempää mitä se maksaa. Könttähinta on se, mitä minä haluan.

Kaikki tähän mennessä kokeilemani nettitikut ovat olleet pettymys. Seuraavaksi investoin suunta-antenniin Jos saan täällä suunta-antennilla jonkin muun kuin soneran liittymän toimimaan, 11-vuotinen asiakassuhde katkeaa välittömästi. Lojaalisuus on palkittu tähän mennessä ainoastaan hinnankorotuksilla.

Ilkka Saarinen

Vastaa