Nopeus alle 7 Mbps, HSDPA ei toimi?

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 5 katselukertaa

Hei. Suuntasin antennin tukiasemaan, jonka ID on 00DB576 (898422). Signaalitaso on noin -60 dBm ja Carrier to noise -suhde -3.0 dB. Yhteys on vakaa, mutta nopeus ei millään nouse yli 7 megabitin (kartan mukaan verkko tukee 21 Mbps ja modeemi (Cinterion PH8-P) osaa 14.4 Mbps). Samassa paikassa samasta tukiasemasta saan tabletilla yli 12 Mbps nopeuksia (ilman suunta-antennia).

Modeemi palauttaa tiedon "+COPS: 0,0,"FI SONERA",2" ja manuaalin mukaan viimeinen kakkonen olisi HSDPA/HSUPA-verkossa 6, mutta arvo pysyy sitkeästi kakkosena (ivo-boottikaan ei vaikuta asiaan). Upload-nopeus on noin 1.5 Mbps (tabletilla 2-3 Mbps) eli ilmeisesti modeemi on jostain syystä 7.2 Mbps / 2.0 Mbps -tilassa.

Mitähän tuolle voisi tehdä?

1 kommentti

Hei biterror,

Erittäin hyvin olet purkanut asian tähän. Hmm tuo kyllä voisi vaikuttaa siltä että toinen antenneista on simahtanut, mikäli modeemissasi on kaksi kappaletta 7,2:sia.

Mikäli liittymäsi on identtinen(tai käytät samaa liittymää molemmissa) ja asetuksesi ovat oikein, sekä saat samaan aikaan samasta paikasta toisella nuo lukemat niin veikkaanpa että vika on antennissa.

Kerta yhteyskin on vakaa niin ei pitäisi olla kuuluvuudesta kiinni, voi myös toki olla että tabletissa on kehittyneempi tekniikka, mitä tablettia käytät?

Vastaa