Nopeustesti - onko se totta?

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 7 katselukertaa

Minulla on nettitikku Huawei E3276 ollut nyt toista viikkoa. Aiemmalla tikullani E3131 sain Soneran nopeustestillä nopeuksia 3- 6 Mbits/s. Nyt huomasin, että tämä uudempi E3276 antoi nopeuksia 10 - 12 Mbits/s, joskus jopa yli 20 Mbits/s. Nyt kun testaan tällä uudella nopeutta jonkun muun kuin Soneran nopeuspalvelun kautta, esim www.speedtest.net, niin saan ainakin puolta pienempiä nopeuksia, eli noin 6 Mbits/s, joskus vain vähän yli 1 Mbits/s. Miksi testinopeudet ovat eroiltaan noinkin suuria?

2 kommenttia

Hei Jokkena!

Todella outo juttu, ajatko testit heti peräkkäin?

Itse koitin kanssa testata annoin hetken olla ensimmäisen testin jälkeen ja mittasin uudelleen, niin eroa oli ~2mbps. Voi olla että testiserverin sijainti sekä laatu/ruuhkaisuus vaikuttaa asiaan.
Hei
Testasin todella monta kertaa ja eri puolilla Suomea olevia servereitä vastaan (speedtest.net) ja selvästi tuolloin oli puolta pienempiä vastauksia, samoin kuin muitakin nopeustestejäkin tein. Päiviä kului ja vein läppärini toiselle paikkakunnalle, siellä taas nopeudet oliva 20 Mbits/s ja hiukan yli, mutta nyt kaikilla nopeustesteilla samanlaisia.

Mutta mikä ihmeellisintä täällä Haminan lähistöllä tämä toimii juuri nyt samoihin nopeuksiin, sekä Soneran testin että muidenkin testien kautta. Latausnopeudet 15 - 20 Mbits/s välillä. Ihmeellinen on verkotuksen maailma.

Vastaa