On Se Jännä Tämä 24/1. +Suulisten sopimusten pitävyys?

  • 11 December 2014
  • 6 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Tilasin 24/1 Laajakaistan kotiini, ja nopeudet ovat soneran omalla nopeustestillä 4M ja 6M välillä, ja ulospäin 0,4M, vaimenne välimatkalla on 24db, jotenka matkaa pitäisi olla n. 2,4 kilometriä kopille, joka on kylläkin suositeltua korkeampi, mutta ei sen nopeuden nyt saakeli pitäisi olla näin paljon alempi. Taulukon mukaan nopeuden pitäisi olla 10M- 15M välillä sisäänpäin.

Hommasin uuden Motukan:[TeleWell: TW-EA501 v3(b) [ADSL 2+]] Joka löytyy Soneran sivuilta suositelluista motukoista.

On kokeiltu laitteiden uudelleen käynnistystä sekä on kokeiltu eri ANNEX asetukset, sekä eri ADSL+ asetukset, sekä automaattisella tunnistuksella, Nopeustesti se näyttää sama mitkä asetukset, sitä 4-6 Megs, hyvällä tuurilla se jopa on 6,2m kerran päivässä.

((Lisättäköön tähän vielä se että minulle luvattiin hyvitystä laskulle ajalta 1. pv - 20. pv Heinäkuuta(7), ja mitään hyvitystä ei laskussa näy. Suullisesti puhelimessa sovittiin kun netin toimitus viivästyi ja viivästyi ja edellistä liittymää ei suljettu vaikka uutta tehdessä sovittiin että vanha suljetaan koska ei olla koko asunnossa ja kaikki oli selvää ja luvattiin tehdä niinkuin sovittiin. Mikä mättää?? [Lasku NRO: 55888100] ))

Terveisin, Hiltunen.

6 kommenttia

EDIT: Ja on kokeiltu sillattuna palomuurin / NAT ohitse. Ei vaikutusta.
Täällä vastaava tilanne.
Tilasin Soneran 24/1, aluksi netti oli 8/0,8 Mbps, jätin vikailmoituksen naurettavaan automaattiseen palveluun ja päivän ajan netti oli 10/0,8 Mbps nyt netti on parin päivän ollut 5/0,8 Mb/s.
Aiemmin minulla oli tässä DNA:n 24/1 joka toimi koko ajan tasaisella nopeudella 14/1,7 Mbps, mitään muuta ei ole muuttunut kuin VCI arvo 100 -> 33.

Kokeiltu Telewellin TW-EA510 V3 ja Zyxelin P-660HW-D1 modeemeilla.
Ja sama täällä. Tänään nostatin nopeuden 8/1 MBit/s -> 24/1 MBit/s, mutta todellinen nopeus on modeemini Telewell EA-501v2 (uusin firmis sisällä) "vain" 10.4 MBit/s sisäänpäin, 1021 kbit/s ulospäin. Soneran nopeustestillä mitattuna nopeudet ovat n. 9 Mbit/s sisäänpäin ja 0.8 MBit/s ulospäin.

Turha on Koti-TVtä kaupitella noilla nopeuksilla ainakaan minulle. Ehdottomasti ei vastaa luvattua nopeutta. Ongelma voi johtua siitä, että modeemini ilmoittaa yhteysmuodoksi ADSL2, eikä ADSL2+ kuten pitäisi. Jos vaihdan manuaalisesti ADSL2+ se ei pysy päällä vaan palautuu ADSL2 tilaan.

Linjavaimennus on 12-14dB eli ei mikään syy nopeuden puutokselle. SNR on 6-7 dB.

Päivitystä: Päivitin modeemin firmiksen vanhempaan niin johan lähti ADSL2+ pelittämään. Modeemi kättelee n. 16Mbps nopeudella nyt. Tosin peikkona on tuon firmiksen aiemmat katkot yhteyteen (mikä juurikin tapahtui) 😞
Hiltunen: Liittymäsi nopeusluokka on verkossa oikein eli 24/1 Mbit/s ja liitymäsi käyttämällä portilla ADSL-keskittimellä on ADSL 2+ sallittuna. Jos nopeus jää 8/1 Mbit/s pintaan kahdella eri ADSL-modeemilla ja -kaapelilla (ilman jatkojohtoa) testattuna, tee liittymästä vikailmoitus.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
On vika "korjattu". Kävipä nyt näin että ilman sen kummempia mutisemisia, nopeus nousi hieman. parhaimmillaan ollut peräti 12M-14M välissä...juuri äsken (kello 3:04 (yöllä)) testasin nopeuden ja se oli pikkasen yli 10M. Pitänee vielä asioida ilmeisesti laskujen suhteen puhelimitse kun olen maksanut erinäisistä palveluista joita ei ole varsin 100% "tuotettu".

Mutta kiitokset vain yhteydenotoista täällä palstalla.
Hiltunen kirjoitti:
On vika "korjattu". Kävipä nyt näin että ilman sen kummempia mutisemisia, nopeus nousi hieman. parhaimmillaan ollut peräti 12M-14M välissä...


Liittymäsi vikailmoitus meni asentajalle ja yhteyteen tehtiin korjaus. En tiedä oliko kyseessä liitännän korjaus vai kaapelin uusinta.

24/1M ADSL-liittymän yhteysnopeudessa näkyy puhelinlinjan aiheuttama vaimennus herkemmin kuin muissa ADSL-nopeusluokissa, koska yhteyteen ei jää "pelivaraa" modeemin ja ADSL-keskittimen muodostaman yhteyden ja verkkon määritetyn nopeusluokan välille. Linjan aiheuttama vaimennus näkyy latausnopeudessa ja ellei kyseessä ole varsinainen vika, ei asialle voi käytännössä tehdä mitään. Singaali vaimenee kaapelissa.

Vastaa