Onko read-only-digiboxia päivitetty?

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Moi!

Parisen vuotta olen telkkua katsellut Motorolan VIP 1003 -digiboxin läpi. Soneran telkkupalvelut on oikeinkin hyviä ja mukavia parannuksia on tullut (mm. viikon nauhoitukset kirjastossa on mahtava ominaisuus), mutta pientä kärsimystä tuottaa tuo hw-puolen fyysinen käyttely: kaukosäätimen toiminta on niin epävakaata ihan perustoiminnoissa, että vähän se pilaa muuten hyvän tarjonnan kuluttamisen nautittavuutta..
Ihan perustoiminnoissa kuten kanavanvalinnassa noin 20-30 prosenttia napin painalluksista ei mene perille digiboxiin, pahimmillaan kun haluaisi mennä Eurosportille 228 niin päätyykin TV7:lle 23 uskonnolliseen tarjontaan..
Oma lootani näkyy olevan helmikuussa 2011 Tsekin tasavallassa koottu, ja asiallinen kysymykseni kuuluukin, onko nykyisin toimitetussa uudessa hardwaressa korjailtu kyseistä ongelmatiikkaa oleellisesti.
Myönteisessä tapauksessa vieno jatkokysymykseni tietenkin kuuluu, miten vanha uskollinen asiakas on oikeutettu saamaan päivityksen laitteistoonsa ja uudet hardikset kotiin?

Kiitos tilannetiedoista jo etukäteen!
t. Juha

4 kommenttia

Hei Vuoriju,

Motorola VIP1853 ei juurikaan eroa VIP1003 mallista. Toki sisällä voi olla hieman uudempaa osaa ja digiboxissa on nyt optio kovalevytallennukselle. VIP1853 tulee korvaamaan aiemmin toimitetun VIP1963 version.

VIP1003 voidaan vaihtaa mikäli laitteessa on vikaa. Muuten laitetta ei ikävä kyllä voida vaihtaa.

Mikäli kaukosäätimen toiminnan kanssa on ongelmaa, niin suosittelisin olemaan vikapalveluumme yhteydessä. Jos digiboxi ei siis tunnu reagoivan kaukosäätimen painalluksiin normaalisti, niin voi ongelma olla itse kaukosäätimessä.

Oletan että paristoja olet jo kokeillut vaihtaa? Mikäli käytössä onkin akut, niin kannattaa testata vielä normaaleilla paristoilla. Akkujen alhaisempi jännite voi aiheuttaa ongelmaa.
Hei

Vaihdoin vielä testiksi tuliterät paristot, mutta näppäinsignaalien vastaanoton vakaus ei silmin nähden muuttunut ollenkaan.
Sijoitin kesällä boxin uuteen paikkaan lasiseinäisen räkin sisältä avoimeen ilmaan niin että normisohvaperuna-asennosta boxin ja kaukosäätimen välillä on vain parisen metriä vapaata ilmatilaa. Sekään ei parantanut signaalien vastaanottoa.

Juttelin tuolla toisessa thredissä jo että kaukosäätimeni paristokotelon kansi on rikki, joten olisko mahdollista saada uusi kapula, niin tulisi vielä testattua tämä kosketusherkkyyskin..

Juha
Hei Vuoriju,

Laitoin sinulle uuden kaukosäätimen tulemaan. 2-3 arkipäivän sisällä pitäsi olla postista noudettavissa. Toivotaan että uudella kaukosäätimellä ongelma poistuu.
Uusi kaukosäädin tuli nopsaan, ja ainakin minulla kaukosäätimen käyttöongelmat korjaantuivat täysin. Uudella säätimellä jokainen painallus menee perille aika etäältäkin.

Eli näköjään kaukosäädinkin voi aiheuttaa ongelmia vanhetessaan ja vikautuessaan...

Kiitos!

Vastaa