Onko routerin tehoissa eroa?

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Minulla on 4G laajakaista Huawei E5776 routerilla. 4G ei kuitenkaan pelitä ollenkaan, joten se toimii vain 3G:nä vaikka pitäisi olla 4G-aluetta. Pohdin olisiko Soneran tarjoama toisen routerin B593 vastaanottokyky parempi? Onko myös WLAN jakamisessa eroa?

5 kommenttia

Hei mosseturku!

Kyllä 4G pitäisi toimia molemmilla routereilla mikäli olet 4G alueella. Ihan ensiksi kannattaisi varmistaa että sinulla on liitymässäsi 4G ominaisuutta tukeva paketti ja toiseksi se että yhteys on pakotettu 4G verkkoon. Yhteyden pakotus tapahtuu verkonhallintasivulla osoitteessa http://192.168.1.1
Jos palvelu kysyy PIN koodia, se on 0000. Salasana on admin. Kurkkaapa tuo osoite ihan ensiksi ja tarkista että yhteys on pakotettu käyttämään ainoastaan 4G yhteyttä. Luulen että se auttaa.
Pyytää usernamea ja passwordia eikä 0000 ja admin toimi.
Hei mosseturku! Laitteen salasana on oletuksena admin. Mikäli tämä ei kelpaa laitteelle, suosittelen tekemään laitteelle resetoinnin jonka jälkeen oletuksena toimiva salasana admin pitäisi toimia. Restoinnin voi laitteelle tehdä ylälaidassa olevasta reset -painikkeesta. Kynän kärjellä tai vastaavalla pääsee painamaan sitä pientä painiketta.

Kun pääset sisälle laitteeseen, katkaise yhteys ja käyppäs pakoittamassa laite käyttämään pelkästään 4G verkkoa. Tarvittaessahan tähän laitteeseen saa hankittua lisä-antennia vahvistamaan 4G signaalia jos on niin että osoitteessasi ei 4G verkon sisäkuuluvuus ole riittävä.

Kuuluvuuskartasta näkee suuntaa-antavasti 4G verkon peiton: http://www.sonera.fi/asiakastuki/verkkokartat/kuuluvuuskartta

Huawein E5776 ja B593 reitittimen välillä on pientä eroa toimivuudessa / kuuluvuudessa. B593 reitittimessä on oletuksena jos mukana 2kpl n.15cm korkeita antenneita joten kyseisen laitteen antennitehot ovat hiukan parammat jo oletuksena.

//VesaN
Moro

Resetoin taas routerin, mutta en edelleenkään pääse asetuksiin, koska se pyytää sekä käyttäjätunnusta että tunnussanaa. Jos "admin" on tunnussana, niin mikä on tässä yhteydessä käyttäjätunnus?

Mosse
Hei mosseturku,

voit kokeilla myös käyttäjätunnuksena admin. Mikäli kyse on verkon nimestä (SSID) ja/tai suojausavaimesta (WLAN-KEY), löydät nämä napauttamalla reitittimen WPS-painiketta kahdesti. WPS-painike on reitittimen oikeassa kyljessä alimmaisena.

Toivottavasti saat muutettua reitittimen asetuksia.


Ystävällisin terveisin

Tapani V

Vastaa