Osa kanavista ei näy/nykii

  • 11 December 2014
  • 0 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Yllättäen alkoi outo ongelma. Osa tilaamistani kanvista ei näkynyt lainkaan tai sitten ne nykivät ja pätkivät niin paljon, että kuva oli käytännössä katselukelvoton. Oudon tilanteesta teki se, että tämä koski vain muutamaa kanavaa ja loput näkyivät ihan normaalisti. Heti tuli mieleen, että lähetyspäässä on jotain häikkää. Ongelmakanavien kohdalla signaalin voimakkuus oli erinomainen, mutta signaalin laatua kuvaava palkki ihan nollissa.

Selailin netistä tietoa kanavanipuista, mutta näytti, että nuo toimimattomat kanavat eivät olleet yhden tietyn nipun kanavia, vaan kaikkiaan kolmesta nipusta (16, 18 ja olikohan 20).

Yritin kaikkea - käynnistelin boksia uudelleen ja annoin olla pitkään samalla kanavalla, josko se jotain auttaisi. Mutta ei apua.

Antennijohtoihin en missään vaiheessa puuttunut, kun tuntui, ettei siellä voi vika olla, kun kerran muut kanavat toimivat ihan kunnolla ja signaali oli erinomainen. Annoin kuitenkin lopulta periksi ja vähän räpläsin niitä antennipiuhoja (tulevaa ja tv:lle lähtevää) boksin takaa. Ja tadaa! Kanavat alkoivat jälleen pelittää. Tiedä sitten, miten se oli mahdollista, mutta liekö ne jotenkin häiriötä jostain ottivat. Mikä sitten voi olla sellainen häiriö, joka estää vain parin nipun kanavien näkymisen (n. 400 MHz alueella), mutta muut toimivat ihan täydellisesti...

Kirjoittelin tämän ihan vaan tiedoksi, jos jollain samanlaista mystistä ongelmaa ilmenee. Että kannattaa se tyhjänpäiväinen johtojen tsekkauskin tehdä :)

Hyvät vuodet 2014 kaikille!

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa