Outoa hidastelua jo pari päivää

  • 11 December 2014
  • 9 kommenttia
  • 1 katselukerta

Onkos jossakin jotakin häikkää, kun ei tunnu toimivan kunnolla (sivut latautuvat todella hitaasti ja välillä latautuu vain puolet jostakin nettisivusta)

Modeemina Zyxel P660HN-T1A (Tuli Soneralta netin mukana) puhelinpiuha n. metrin pituinen.

Modeemin tiedot näyttävät 8064/992 nopeudeksi ja silti tökkii omituisesti.

9 kommenttia

Hei Pirate_fin

Tutkin hieman liittymässi ja nopeudet sekä linja-arvot näyttävät normaaleilta. Tänään modeemi on pysynyt hyvin linjalla. Eilen modeemi on tippunut muutaman kerran linjalta. Oletko käynnistellyt modeemia eilen uudestaan useamman kerran?

Tein liittymääsi silti pienen säädön. Tämän pitäisi auttaa pätkimis/hidastelu ongelmissa.

Voisit kokeilla tehdä lataustestia funetin kautta. Tässä ohjeet:

1. Mene osoitteeseen ftp://ftp.funet.fi/dev/
2. Valitse esim. 1GBnull tiedosta ja lataa se koneelle.
3. Seuraa selaimesta tiedoston latausnopeus.

Sinun tapauksessa nopeuden pitäisi olla noin 800 kt/s.
Käynnistelin tosiaan eilen modeemia pari kertaa, kun ajattelin että olisi auttanut.

Tänään on kuitenkin toiminut hyvin (ilmeisesti noista säädöistä oli apua)
Hei Pirate_fin

Hyvä että yhteys on toiminut paremmin! Toivotaan että säädöstä oli apua ja ongelma poistui tällä.
Taas alkoi sama vika, että lataukset tulevat 800kt/s mutta nettisivut latautuvat hitaasti.

Olen yrittänyt toisen modeemin ja puhelinjohdon kanssa, mutta ei auttanut.

Onkos jotakin testejä mitä voisin tehdä, että selviäisi missä on vika? (en usko, että on omissa laitteissa ainakaan vikaa, kun lataukset toimivat tuolla 8 megalla joten voisiko olla packet lossia kun eikös se hidasta sivujen latautumista)

Pitäisikö tehdä häiriöilmoitus, kun tuntuisi että jossakin muualla, kun täällä meidän päässä on jotakin häikkää.
Samanlaista ongelmaa ollut viimeisen parin päivän aikana havaittavissa täälläkin, eli sivut latautuvat välillä erittäin hitaasti tai eivät ollenkaan. Ongelmat siis kestäneet nyt muutaman päivän ja ainakin itsellä tiedostojen lataukset toimivat hyvin ja ongelmat liittyvät lähinnä nettisivujen latautumiseen.

Modeemina Zyxel P-660HW-D1. Boksin resetistä ei apua.
Pari päivää on toiminut todella heikosti täälläkin Soneran liittymä. Sivut latautuu välillä todella hitaasti, välillä jää kokonaan jumiin ja tulee vaan ilmoitus "Network error". Sitten kun päivittää sivun kerran-pari niin lataa ihan normaalisti. Vähän aikaa saattaa toimia ihan hyvin ja normaalisti mutta sitten alkaa taas tökkimään.
Täällä sama tilanne, selaimen sulkeminen on jeesannut, tänään oli tosi mielenkiintoinen tilanne noin klo 10:10, netti jumittui ja samaan aikaan jumittui kaapelitv lähetyskin sekin Soneralta, digiboxista virta pois/päälle auttoi.
Hei Pirate_fin ja muut

Pirate_fin, tottakai asiasta voi tehdä häiriöilmoituksen, mutta kannattaa varmistaa että vika ei tosiaan johdu omistalaitteista. Hieman outoa, että lataukset toimivat normaalisti, mutta selain tökkii. Suosittelen testaamaan yhteyttä toisella koneella. Yleensä tämän tyyppiset ongelmat jäävät tietokoneeseen. Jos ongelma jatkuu, voi pistää häiriöilmoituksen tulemaan.

Meidän tiedossa ei ole mitään isompaa ongelmaa. Jos ongelma koskisi kaikkia meidän liittymiä, asiasta saataisiin nopeasti useita ilmoituksia. Kyse voi olla yksittäisistä ongelmista. Tietenkin on aina mahdollista, että meidän verkossa on jotain vikaa. Jos ongelmaan ei löydy mitään ratkaisua kotikonstein, voi asiasta aina tehdä vikailmoituksen niin me tutkimme verkon.
Netti alkoi viikonlopun aikana toimimaan taas normaalisti ja sen jälkeen ei ole ollut mitään ongelmia. En tiedä, että missä ongelma oli, mutta eipä sillä enään ole väliä, kun kaikki toimii.

Testasin toisella modeemilla ja toisella koneella, kun ei toiminut eikä auttanut, mutta ongelma on kuitenkin korjaantunut jo.

Vastaa