PS3 ei tunnista HOASnettiä

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Käytin pari vuotta iloisesti PS3 -konsolia kytkettynä HOASnettiin, kaikki toimi oikein hienosti. Yks päivä, PS3 ei tunnistanutkaan asuntolan internet-yhteyttä - ei pystynyt näyttämään sivustoja, kirjautumaan tililleni, eikä edeshakemaan IP-osoitetta. PC:lläni on nettiyhteys toiminut täysin normaalisti.

Olen kytkenyt ko. konsolin kavereiden luona eri yhteyksillä internetiin onnistuneesti, joten vika ei voi olla laitteessa. Mitään päivityksiä tms. en asentanut PS3:een joiden seurauksena olisi netti lakannut toimimasta, se vaan tapahtui yhtäkkiä. Onkohan tähän jotain helppoa ratkaisua (tuttu ongelma)? Annan tietenkin lisätietoja tarvittaessa.

3 kommenttia

HOASnet-yhteys vaati toimiakseen aktivoinnin, jossa liittymä rekisteröidään tietylle käyttäjälle. Jokaisen huoneen HOASnetiin kytketty RJ-45 liitin on oma liittymänsä.

Onko tilanne nyt se, että PS3 ja tietokone ovat ethernet-kytkimen kautta kytketty samaan datapistokkeeseen, vai ovatko ne eri huoneiden pistokkeissa? Jos ne ovat eri datapistokkeissa, testaa mitä tapahtuu kun kytket tietokoneen PS3:n käyttämään pistokkeeseen. Toimiiko internet-yhteys vai meneekö selain sivulle, joka pyytää rekisteröimään HOASnet-liittymän?
Käytetään samaa data-pistoketta PS3:lle ja PC:lle, eli ollaan käyty manuaalisesti vaihtamassa se yksi rj45 joko PS3:n tai PC:n verkkokorttiin. Näin on siis aikaisemmin toiminut ihan moitteettomasti.
Koska liittymässäsi toimii yhteys tietokoneella ja toisaalta PS3:lla yhteys toimii muussa liittymässä kuin omassasi, täytyy ongelman liittyä jotenkin PS3:n TCP/IP-asetuksiin tai IP-osoitteen saamiseen. Samasta HOASnet-datapistokkeesta pitäisi toimia maksimissaan viisi verkkolaitetta yhtä aikaa (ilman sisäverkon reititintä), koska liittymään voi saada viisi IP-osoitetta.

Jos lisäät asiakasnumerosi käyttäjätunnuksen profiiliin (Omat asetukset > Profiili > Asiakasnumero), voin sen perusteella tarkistaa laajakaistaliittymäsi tilan ja mahdollisesti vastata tarkemmin tähän ongelmaan liittyen. Toinen vaihtoehto on että kirjoitat asiakasnumeron sijaan laajakaistaliittymän numeron ilman väliviivaa eli muotoon 346123456.

Ilmoita tähän ketjuun kun olet asiakasnumerosi lisännyt, ja testaa yhteyttä PS3:lla.

Vastaa