Paras "ei-kuluttaja" kaapelimodeemi?

  • 11 December 2014
  • 0 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Harkinnassa kotiyhteyden vaihto Soneraan, mutta valitettavasti osoitteeseen ei näytä olevan saatavilla vielä muuta nopeaa yhteyttä kuin kaapelimodeemi ja niiden päätelaitteista on aika.. heikkoja kokemuksia. Kuluttajarautaa, joka ei oikein omaan vaatimustasoon työkäyttöön kelpaa.

Onko jollakin kokemusta ei-kuluttajatasoisista kaapelimodeemeista Soneran 100/5 yhteyden kanssa? Mikähän mahtaisi olla toimiva laite? Hinnalla ei oikeastaan ole merkitystä, kunhan laite toimii ehdottoman luotettavasti.

Juniper SRX210 palomuuri ja sille kaveriksi DOCSIS 3.0 liitäntäkortti voisi olla yksi vaihtoehto, mutta tuo kortti on tainnut poistua myynnistä viime kuukausien aikana. Periaatteessa myös luotettava siltaava kaapelimodeemi kelpaa, jopa kuluttajapurkki jos se tosiaan saa pidettyä yhteyden 24/7/365 päällä ilman uudelleenkäynnistelyitä.

Siltaus on vaatimus, jotta sen taakse saa oman palomuurin (Juniper SRX / Cisco ASA) jolla hoidetaan nuo VPN-tunnelit firman verkkoihin ja muuta hassuttelua liikenteen kanssa tarpeen mukaan. NAT välissä hankaloittaa turhaan asioita.

Tuollainen kerran viikossa uudelleenkäynnistyksen tarvitseva Ciscon/Thomsonin perusmotu ei oikein ole vaihtoehto, ikävästi hajottaa off-site backuppauksen ja monta muuta asiaa jos yhteys katkoo useammin kuin muutaman kerran vuodessa.

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa