Playstation 3 ja E5776. Netti katkeaa.

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 15 katselukertaa

Playstation 3 katkaisee nettiyhteyden

ViestiKirjoittaja Zaukki » 27 Loka 2013, 17:22
Ongelma alkoi kun ostettiin uusi modeemi, Huawei E5776. Jos Playstation 3:n yhdistää internettiin, kestää n. 10-15 minuuttia, jonka jälkeen internet yhteys katkeaa kahden sekunnin ajaksi ja palaa sitten takaisin. Yhteys katkeaa uudelleen sen 10-15 minuutin kuluttua aina uudelleen ja uudelleen. Yhteys katkeaa siis kaikista modeemiin liitetyistä laitteista ei vain PS3:sta. Ongelma ei ilmene, jos PS3 ei ole yhdistettynä.

Olen yhdistänyt PS3:n Soneran ohjesivuilta löytämälläni tavalla ja modeemin asetuksia olen säätänyt vain sen verran, että laitoin UPnP:n päälle. (Se oli yritykseni korjata ongelmaa, ei toiminut.)

Online-pelaaminen on jatkuvien nettikatkosten takia lähes mahdotonta. Missä siis vika?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Re: Playstation 3 katkaisee nettiyhteyden

ViestiKirjoittaja Tapani V » 28 Loka 2013, 13:11
Hei Zaukki!

Kiitos viestistäsi.

Kieltämättä hankala ongelma on kyseessä. Viestisi perusteella ongelma liittyy joko PS3:n asetuksiin tai Huawei E5776 -laitteen asetuksiin.

Tässä voisi kokeilla muuttamista APN-arvoa Huawei E5776 -laitteen asetuksista. Oletuksena APN on internet, jonka voi muuttaa arvoksi prointernet, joka on maksutonta. APN:n voi muuttaa asetuksista Profiilin hallinnan kautta.

Ohje:

1. Avaa sivu www.sonera.fi
2. Valitse sivulta löytyvä kohta "Asiakastuki"
3. Avautuvalta sivulta valitaan kohta "Hae Ohjeista ja vinkeistä"
4. Hakukenttään kirjoitetaan Huawei E5776 ja valitaan kohta "Huawei E5776 -asetukset"
5. Avautuvan sivun ohjeiden mukaan Profiilin hallinnan kautta voi muuttaa APN:ksi prointernet (huomioithan, että internetyhteys tulee olla katkaistuna laitteen asetuksia muutettaessa)

Tämä ei kuitenkaan varmuudella poista kuvaamaasi ongelmaa, mutta tätä voi testata. Mikäli APN:n muuttaminen prointernetiksi ei auta tilannetta, voit halutessasi ottaa yhteyttä Helpson tukipalvelun numeroon 0600 10100 (1,99 euroa/min + pvm/mpm), joka palvelee ma-pe klo 8-21 ja la 9-17. Helpsonin asiantuntijat ovat perehtyneitä erilaisten laitteiden ja ohjelmistojen asetuksiin ja ominaisuuksiin. Helpsonin löydät myös internetosoitteesta www.helpson.fi .

Toivottavasti saat yhteyden toimimaan katkeilematta myös PS3-laitetta käytettäessä.


Ystävällisin terveisin

Tapani V

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Re: Playstation 3 katkaisee nettiyhteyden

ViestiKirjoittaja Zaukki » 28 Loka 2013, 16:35
Ongelma nyt tämän APN arvon säädössä. En voi katkaista yhteyttä säätöjen tekemiseksi, kun tuota vaadittavaa nuolikuvaketta, josta katkaisu suoritettaisiin ei ole siinä missä sen pitäisi.

Uuden profiilin luominen sen sijaan näyttää onnistuvan. Jos laitan siihen kaiken aivan samoin kuin on tässä oletusprofiilissa, lukuun ottamatta siis APN vaihtamista prointernetiksi, niin olisiko sillä toivottu vaikutus? Ja ei kai profiilin vaihtaminen vaikuta yhteyden tai laitteen toimintaan tai esim. laskutukseen?

Ja ihan varmistukseki vielä: Sitten kun viimein sitä APN arvoa vaihdan, riittää siis ihan että kirjoitan kenttään: "prointernet"?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saisinko jo vastauksen?

2 kommenttia

Hei Zaukki!

Kiitos viestistäsi ja pahoittelen vastauksen viivästymistä.

APN:n vaihtaminen prointernetiksi ei aiheuta sinulle lisäkuluja eikä se sinänsä vaikuta laitteen toimintaan, mutta APN prointernet antaa julkisen IP-osoitteen, joka on melko tärkeä erityisesti peliasioissa.

Huawein laitteen asetuksiin voit APN:n kohdalle kirjoittaa prointernet . Oletuksena asetuksissa APN on internet.


Ystävällisin terveisin

Tapani V
Kiitoksia. Nyt toimi! 🙂

Vastaa