Portforwarding

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 71 katselukertaa

Hei! Mikähän mahtaa olla ongelmana kun ei tahdo portit aueta. 100/10 liittymä tuolla P-870HN-51b modeemilla, ja kaikki mahdolliset port forwardit olen koittanut tehdä asetuksista, laittaen myös Fullcone NAT päällä, joten periaatteessa kun http://canyouseeme.org/ laitan portiksi vaikka nyt 2300 mikä pitäisi saada auki, niin se perhana näyttää "Connection timed out". Windowsin palomuurissa myös aukko tälle, mutta jos suljen Windowsin palomuurin niin tuo testi sanookin "Connection refused".

Tuntuu siltä että asetukset eivät tallennu modeemiin?

3 kommenttia

Jos kerta windowsin palomuurin sulkemisen jälkeen tulee connection refusedia, niin kyllä ne port forwardit siellä modeemissa toimii. Tuo tarkoittaa vaan sitä, että sulla ei siellä kohdeportissa ole mitään palvelua kuuntelemassa silloin, kun teet tuota testiä.
Testasin tuota ottamalla pois Windowsin palomuurin käytöstä ja portti kuunteluun, mutta sitten alkoi tulla taas "Connection timed out".

Windows 7 siis käytössä, vielä selvennyksenä.
http://canyouseeme.org/ sivun porttitestillä kun testaa esim. uTorrentin porttia niin testillä tulee aina "Connection timed out" silloin kun uTorrent ohjelma ei ole käynnistettynä.

Mutta jos uTorrent on käynnistetty niin silloin http://canyouseeme.org/ sivun porttitestillä tulee esim. "Your ISP is not blocking port 33000" (mikäli porttinumerolle 33000 on tehty porttiohjaus reitittimeen oikein ja uTorrentin asetuksissa on porttinumero 33000).

Windowsin omaan palomuuriin ei tarvitse tehdä porttiohjauksia, riittää kun esim. uTorrent on ruksattuna Windowsin palomuurin asetuksien "Poikkeukset"-välilehdellä.

Vastaa