Porvoon Ilolan 3G/4G mastot

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 3 katselukertaa

Hei

Hommasin teiltä Huawein modeemin ja nyt on ulkoinen antenni katolla. Missä on lähin tukiasema ja mitä taajuuksia sieltä syötetään. Modeemin sigaanlinäytön perusteella ei saa tarkkaa suuntausta. Asun Porvossa Vadetintie 190.

1 kommentti

Hei kaheol00!

Kiitos viestistäsi.

Soneran 3G-verkon tukiasemat:

1. Lähin 3G-verkon tukiasema sijaitsee osoitteestasi vähän alle 3 kilometrin etäisyydellä suuntaan kello puoli yksi, kun pohjoinen on suunnassa kello 12.
2. Seuraavaksi lähin tukiasema on vähän alle 4 kilometrin etäisyydellä suunnassa kello 10.
3. Kolmanneksi lähin tukiasema on noin 4,5 kilometrin etäisyydellä suunnassa klo 3.

Kaikki kyseiset 3G-verkon tukiasemat toimivat taajuudella 900 MHz. Voit siis kokeilla suunnata antennin suuntiin kello puoli yksi, kymmenen ja kolme ja testata, mistä suunnasta paras signaali on saatavilla. Signaalin voimakkuuteen vaikuttaa nimittäin myös maasto (mäet ja metsät) liittymän käyttöosoitteen ja tukiaseman välissä.

Soneran 4G-verkon tukiasemat:

1. Osoitettasi lähinnä sijaitseva 4G-verkon tukiasema sijaitsee vähän yli 6 kilometrin etäisyydellä suunnassa kello 7. Tämä tukiasema toimii 4G-verkon taajuudella 1800 MHz.
2. Alustavien suunnitelmien mukaan osoitteestasi kello kolmen suunnassa (etäisyys n. 4,5 km) olevassa tukiasemassa otetaan 4G-verkko käyttöön tämän vuoden lopulla. Ensi syksyn aikana osoitteestasi hieman yli 8 kilometrin etäisyydellä suunnassa kello 9 olevassa tukiasemassa otetaan myös 4G-verkko käyttöön. Molemmat tulevat tukiasemat käyttävät 4G-verkon taajuutta 800 MHz. Kyseessä ovat alustavat suunnitelmat ja aikataulut voivat muuttua puoleen tai toiseen. Taajuudella 800 MHz 4G-verkon peittoalue on laajempi kuin taajuudella 1800 MHz.

Vastaa