Puhelinpistoke Thomsoniin

  • 11 December 2014
  • 8 kommenttia
  • 5 katselukertaa

Epäonnekseni joudun muuton takia kuidusta ADSL:n pariin, mutta katsotaan nyt toimiiko Viihde 24:lla kuparilla. Pikku probleema tosin; kaivoin värkkien vanhat toimituspakkaukset esille, eikä siellä vain ysinkertaisesti ollut puhelinpistoketta mukana. Itse piuha kyllä löytyy, mutta rasiat ovat uudessa paikassa astetta antiikkisempia joten pistotulppakin tarvitaan... Kaivan työmaalla romulaatikkoa ja millainen verme tuohon piuhan päähän kelpaa? Eli montako lankaa pitää olla kytkettynä? 2, 3, 4?

8 kommenttia

Hei Ahven

Katsoithan laatikosta kaikki pahvit pois ettei ole niiden väliin tai alle pistoke hukkunut? Tarvittaessa voimme lähettää sinulle kyllä uuden puhelinpistokkeen koska sellainen pakkaukseen olisi kyllä pitänyt kuulua.

Ahven kirjoitti:
Kaivan työmaalla romulaatikkoa ja millainen verme tuohon piuhan päähän kelpaa? Eli montako lankaa pitää olla kytkettynä? 2, 3, 4?

Normaaliin puhelinpistokkeeseen riittää kun kytkee 2 lankaa. Onko sinulla jäänyt jotain vanhaa modeemia ylimääräiseksi? Myös jonkun toisen vanhan ADSL-modeemin puhelinpää todennäköisesti sopii Thomsonin puhelinjohtoon.
Voipi olla että pistoke on mennyt aikoinaan ylimääräisten täytteiden kanssa roskiin jos se on ollut kovin pienessä kolosessa jemmassa... Löysin kuitenkin muutaman sopivan kandidaatin työpaikan miljoonalaatikosta. Laitan kokeeksi tuon kaksilankaisen kiinni aamua varten niin nähdään toimiiko. Kiitokset ohjeista!
Jep. Sehän meni just kuten odotinkin. Speedtest näyttää puolet luvatusta tuubista, eikä iptv toimi ollenkaan. Ei kun purkuhommiin vain. Siis sopimuksen.

IPTV link status on vain "Contacting DHCP Server..." ad infinitum ja connectivity check Thomsonista sanoo jotta "No ATM activity detected on your DSL line".
Hei Ahven

Vilkaisin liittymäsi tilannetta ja huomasin että IPTV palvelusi toimitus on vielä kesken. Laitoin tästä jo viestiä eteenpäin että saadaan kiirehdittyä sen palvelun kytkemistä. Vilkaisin samalla myös liittymäsi nopeuksia ja modeemi ottaa vastaan juuri sanomasi puolet eli n. 14m.

Linjassa on pituuten nähden liian paljon vaimennusta mistä uskon tuon hidastelun johtuvan. Olisiko mahdollisesti romulaatikosta poimimasi puhelinpistoke viallinen? Häiriöestosuodatin voi rikkoontuessaan aiheuttaa nimittäin pätkimistä ja yhdeyden hidastelua. Modeemilaitteesi on varmasti kunnossa, koska se on toiminut sinulla edellisellä asunnolla. Saisitko hankittua jostain ihan uuden puhelinpistokkeen testausta varten niin nähdään onko sillä vaikutusta asiaan?
No niin. Testasin kolmella eri johdolla ja kolmella eri pistotulpalla ja tulokset ovat muutaman kymmenen kbps:n sisällä toisistaan speedtestin mukaan. Jossain muualla lienee siis vikaa, mutta missä? Miten lie sitten nuo vedot tuonne rasiaan tms... Joku seisoo letkun päällä?

Rasioita on myös useampia, ei käi pidä alkaa yksi kerrallaan kokeilemaan onko niistä jokin "se oikea"? Ja jos se oikea sattuu olemaan yläkerrassa, niin ei ole kyllä mitään mahdollisuutta että alan tulemaan kaapelin kanssa välikaton läpi digiboksille... :| Mitäs voisi kokeilla seuraavaksi?

Edit: Njoo, voisin toki vielä hakea kaupasta yhden ihan tuliterän puhelinpään, ne nyt eivät hirveästi maksa. Toki käyttämätön oli yksi jo testatuistakin.
Sain toissapäivänä vielä lisäohjeita helpparistanne, mutta eipä niistäkään lopulta lohtua ollut. Nyt on useampaan kertaan resetoitu ja pesetoitu vermeitä. Televisio pysyy mykkänä ja yhteyden nopeus on tarkasti sama kuin aiemminkin.

Nyt olisi viikko kulunut kytkentäpäivästä, lähteeköhän tämä ikinä toimimaan kuten tilattu? Miten on, joko alkaisi hyvitykset juosta kunnes saatte toimimaan? Ihan näin tämä ei ikävä kyllä kelpaa.
Hei Ahven,

Vikailmoituksesi on tällä hetkellä käsittelyssä ja ongelmaa selvitetään. Toivottavasti vika selviää pian.

Hyvitysasioissa kannattaa olla asiakaspalveluumme yhteydessä, kunhan yhteys saadaan toimimaan.
Hain vielä kokeeksi yhden tuliterän puhelinpään verkkokaupan myymälästä - ei vaikutusta. IPTV pysyy mykkänä ja yhteyden nopeus ei noussut. Nyt oli siis käytössä alkuperäinen kaapeli ja uusi A-linkin pistotulppa.

Link type näyttää vaihtuneen ETHoA:sta IPoE:een, mutta; Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.023 / 15.313. Positiivisena asiana kuitenkin mainittakoon, että teknikkonne säätöjen jälkeen yhteyden latenssi on luokkaa olematon. 😉 Pitääköhän tässä alkaa vuosien tauon jälkeen pelaamaan shootereita...

Lieköhän tämän kulmakunnan kaapelointi vain yksinkertaisesti paikasta jonne aurinko ei paista?

Vastaa