Puhelinpistoke puuttuu.

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Moe. Olin tilailemassa nykyiseen haja-asutusalueella sijaitsevaan omakotitaloon laajakaistaa. Saatavuushaku kyllä lupaili hyvää osoitteen perusteella, mutta lopussa luki "saatavuus varmistetaan tilauksen vastaanottamisen jälkeen" tms... Nyt sitten alkoi askarruttamaan että mitenkä homma toimii kun tästä -92 rakennetusta talosta ei löyty puhelinpistoketta seinästä. Talon sähkökaavioita tutkaillessani, kaapista kyllä löytyi Puhelinvaraus JM25, joka tietääkseni tarkoittaa "25mm JäykkääMuoviputkea". Ja sitten nousi kysymys, tuleeko tänne taloon asti edes johtoa ko.putkessa?

Senverran pitkälle olin kuitenkin tilausvaiheessa päässyt, että kyseltiin jo päivämääriä ja kellonaikoja milloinka asentaja voi tulla tekemään kytkennät. Tarkoittaako nämä asentajan kytkennät vaan sitä, että tökättäisiin töpselit seinään ja koneeseen ja avot!!! Vai tuleeko sieltä ihkaoikea sähkäri paikanpäälle vetämään jousella 200m johtoa liittymästä taloon asti ja siitä pistorasiaa porailemaan seinään? Ja kustantaako tämä lysti minulle vielä sähkärin palkat vai sisältyykö moinen siihen liittymismaksuun? (mikä tässä tapauksessa oli 0€)

Tässä vaiheessa jouduin keskeyttämään tilauksen, koska nousi aivan liian paljon ja liian vaikeita kysymyksiä pieneen päähäni.

Näihin jos saisi pikaista vastausta, niin hommahan olisi bueno.

4 kommenttia

EI TARTTE AUTTAA!!!
ADSL-liittymän kytkentä ei sisällä talon sisäverkon rakentamista, vaan se pitäisi olla valmiina siinä vaiheessa kun ADSL-yhteys kytketään.

Aiheesta runsaasti tietoa ohjeessa Pientalorakentajan tietoliikenneopas.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
Hmm, eli tarkoittaako tämä että pitää hoitaa kuitu vaikka kuparipiuhakin riittäisi omaan käyttöön?
Mistä saan tietää kuka vetäisi kuparijohdon talosta tieliittymään, ja sieltä sitten jonnekkin lähimpään keskukseen?
Kouku kirjoitti:
Mistä saan tietää kuka vetäisi kuparijohdon talosta tieliittymään, ja sieltä sitten jonnekkin lähimpään keskukseen?


Omakotitalon tonttikaapelin rakentaminen kuuluu talon omistajalle. Tonttikaapelin kytkee puhelinverkkoon paikallisen lankapuhelinverkon operaattori. Jos se operaattori on Sonera, ota yhteyttä Asiakaspalvelun numeroon 0206 90101 ja asia etenee sitä kautta.

Verkkoon kytkennän hinta on sama, oli kyseessä sitten perinteinen kupariverkko tai kuituverkko. Saatavuus kuituyhteydelle on toistaiseksi huomattavasti kupariverkon saatavuutta rajoitetumpi.

Vastaa