Puheluita ei tule LTE-verkossa

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 1 katselukerta

Ihmettelen, että minulle on alkanut tulla valituksia siitä että minulle soitettaessa puhelut menevät suoraan vastaajaan. Ainakin yhden soittajan tapauksessa (hänellä ei ole Soneran liittymä). Kokeilin ja huomasin että kun laitan iPhonesta LTE-verkon pois päältä, puhelut tulevat läpi. Tätä ei ole aikaisemmin tapahtunut, vaan puhelut ovat tulleet läpi myös LTE-verkossa, kaikilta soittajilta. Asiaan ei näytä vaikuttavan se, olinko samaan aikaan WiFi-verkossa vai en.

Päivitin puhelimeni iOS 8.0.2:een viikon aikana, joten ainoa uskottava selitys on, että joku muutos iOS:n toiminnassa ja Soneran LTE-verkossa ei nyt mene niinkuin pitäisi. Onko tästä jotain lisätietoa kellään? Hopeisen omenan foorumilla jollekin oli väitetty että LTE on vaan sellainen ja ainoa ratkaisu on laittaa LTE pois päältä. Eihän se nyt vaan voi olla näin.

2 kommenttia

Jaha, odotettavissa on että maanantain iOS -päivitys korjaisi ongelman, hopeisen omenan kommentin perusteella. Samaa tapahtunut Saunalahden verkossa.
Hei Antti10!

Kiitos viesteistäsi. Puhelut eivät toimi 4G-verkossa, joten puhelun tullessa laitteesi pitäisi siirtyä automaattisesti käyttämään 3G-verkkoa.

Tiedossamme on häiriötilanne, jolloin puhelut eivät aina tule perille, mikäli laitteessa 4G-verkko eli LTE on käytössä. Korjaustoimenpiteitäkin on jo tehty, mutta 20.-21.10. välisenä yönä eli ensi yönä verkkoon tehdään uusia korjaustoimenpiteitä, jotka toivottavasti poistavat häiriön kokonaan. Lisätietoa kyseisestä asiasta löytyy osoitteessa:

http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea ... omeid=3417

Avautuvalta sivulta valitaan kohta "Vikatiedotteet" ja tämän jälkeen kohta "4G-verkossa on ongelmia saapuvissa puheluissa".

Vastaa