S-postiti tulee myöhässä

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 4 katselukertaa

Viimosen viikon aikana on s-posteja tullut 2-3 päivää myöhässä. Räikein esimerkki tänään. Aamulla s-posti ohjelma auki, tuli yksi viesti. Se tuli ihan ajallaan. Muutama tunti siitä laitoin itse postia. Nyt illalla tuli sitten meili joka oli laitettu 4.7.2011..... Mihin meilit jää jumiin? Ja näitä jumimisia on ollut useita.

1 kommentti

Sähköpostiviestien kulkemisajalle ei ole olemassa mitään tiettyä maksimiaikaa. Suurin osa viesteistä kulkee parissa sekunnissa tai minuutissa lähettäjältä vastaanottajalle, mutta aina näin ei ole vaikka kaikki toimiikin normaalisti.

Sähköpostiviestissä on mukana header, joka näyttää viestin kulkeman reitin sähköpostipalvelimien osalta. Headerin aikaleimojen perusteella pitäisi olla pääteltävissä missä kohtaa viestin reitillä viivästys on tapahtunut. Headerin tulkinta on oma "taiteenlajinsa" ja se vaatii hieman syvällisempää tutustumista internetin sähköpostin toimintaan. Header on viestin alussa ja yleensä sähköpostin käyttöliittymä piilottaa headerin. Esimerkiksi Soneran webmailissa headerin saa näkyviin asetusten kautta (Asetukset-painike > Posti > Näytä viestien otsikkotiedot kokonaan > Tallenna muutokset -painike).

Vastaa