Sähköinen Laskutus!!!

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Tiesin jo tähän suostuessani, että tämä on aivan pa***aa. Nyt sitten tuli lasku ja ajattelin sen maksaa, kaikki hoitui vaivallisesti siihen asti, kunnes piti tarkistaa lasku. Laskuahan ei tule sähköpostin liitteenä. Klikkaan linkkiä laskuun ja yllättäen palvelu on tilapäisesti pois käytöstä ja pitäisi koittaa sitten uudestaan muistaa tarkistaa ja maksaa tämä lasku.

Asialliset firmathan lähettävän laskun paperitse (ilmaiseksi), joka on helppo arkistoida ja ongelmatilanteissa tarkistaa, jos vaikka kirjoittaa laskuun päivämäärän ja summan koska on laskun hoitanut. Nyt kun on näitä hienoja paperilaskuja ja sitten näitä inhottavia sähköisiä laskuja niin koskaan ei tiedä, mitkä näistä on maksettu ja mitkä ei, ellei ala pläräämään nettipankkia ja sähköpostia.

Mitäs sitten tehdään, kun sähköposti on jumissa tai joku sen hakkeroi? Eikö tekniikan pitäisi helpottaa elämää, eikä tehdä toimivasta ja sulavasta maksullista ja pakottaa käyttämään näitä romupalveluja? No saapahan sonera hyvin rahaa muistutuslaskuista. Eikö sitä laskua voi laittaa sähköpostiin liitteeksi?

Onneksi muutin ja nyt voin yrittää etsiä toisen liittymän, josta saisi vaikka netin/kännykän laskut kotiin ilmaiseksi.

1 kommentti

Hei dad! Sonera haluaa panostaa kestävään kehitykseen. Paperilaskujen lähettämiseen kuluu erittäin paljon paperia vuosittain - paperilaskutus kuormittaa ympäristöä, ja lisäksi se on yrityksille kallista.

Lähetämme suurimman osan laskuistamme internetissä sähköisinä laskuina. Siitä huolimatta paperilaskuista kertyisi vuodessa jopa 3,6 kilometrin korkuinen pino. Tavoitteenamme on nopeuttaa ympäristöystävällisen sähköisen laskun yleistymistä. Samaan tapaan esimerkiksi pankkien asiakaspalvelupisteissä laskun maksaminen on ollut jo pitkään maksullista, mutta ilmaiseksi laskut voi hoitaa kätevästi verkossa. Maksullinen paperilasku on käytössä myös muilla toimialoilla sekä operaattoreilla.

Oletko koittanut avat tuota sähköpostia jollakin muulla seliamella mitä nyt tällä hetkellä käytät, aukeaisiko laskun silloin normaalisti myös tuolta sähköpostista?

Laskun sisällön voit myös halutessasi käydä tarkistamassa Soneran Omilta Sivuilta, mistä laskun voi myös tulostaa paperiversiona, jos sen halua arkistoida erikseen. Omilta Sivuilta löytyy kyllä myös vanhemmatkin laskut, mitkä voi sieltä tarvittaessa käydä tarkistamassa.

Myös e-Lasku on tapa miten laskut voit tarvittaessa arkistoida, ja lukea omasta verkkopankistasi.

Vastaa