Sähköpostiviestien poistamisessa katsomatta ongelmaa

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Käytän Soneran webmailini lukemisessa sekä Mac että Windows -koneitani. Molemmissa tapauksissa on jo jonkin aikaa ollut ongelmana se, että kun yritän poistaa viestejä ruksaamalla tarkasti joko viestin otsikkoa edeltävän ruudun tai tekemällä saman alasvetovalikosta toiminnolla "poista viesti", viestejä saattaa silti pompahtaa katseluikkunaan. Tämä on ikävää etenkin, kun tarkoitus on päästä poistamaan ensisijaisesti roskapostiviestit niitä millään tapaa katsomatta.

Samaa "yliherkkyyttä" olen huomannut myös siinä, kun näitä ruutuja klikkailee valitakseen isomman määrän kerralla poistettavia viestejä. Vaikka kuinka huolellisesti kursorin ruutuun keskittää ja klikkaa, niin siltikin yksittäinen viesti voi pompahtaa näytille ja taas aloitetaan alusta...

Kiinnostaisi tietää, miksi tällaista tapahtuu. Lisäksi kiinnostaisi tietää webmailin turvalisuuden osalta, voiko näistä poistettaviksi tarkoitetuista roskaposteista, jotka näytölle pompahtavat, aiheutua jotakin vaaraa tai haittaa? En siis varsinaisesti niitä availe enkä klikkaile mitään linkkejä. Vaan kyse on tästä edellä mainitusta tilanteesta, kun yritän joko poistaa viestin klikkaamalla ruutua tai alasvetovalikosta "poista viesti".

Samaan hengenvetoon tiedustelen myös, jos haluan vaihtaa nykyisen Soneran sähköpostiosoitteeni toiseen, miten se tapahtuu?

2 kommenttia

salMine: Webmailimme tukee Mozilla Firefoxin ja Microsoft Internet Explorerin uudempia versioita. Webmail toimii myös joissain muissa selaimissa, mutta ne eivät ole meillä tuettujen listalla, joten emme takaa täyttä toimivuutta.

Itse testailin äsken parilla eri koneella ja eri selaimilla tuota mainitsemaasi viestien poistoa. En huomannut mitään ongelmia. Tein siten, että raksitin poistettavat viestit ja tämän jälkeen valitsin yläosasta Poista ja sen jälkeen ikkunasta OK.

Sinulla ilmenevä ongelma saattaisi liittyä siihen, että valittaessa viestejä kätesi liikahtaa hieman ja klikkaus menee eri kohtaan kuin mihin on tarkoitus. Hiiren liikutusherkkyys saattaa olla sinulla säädettynä sellaiseksi, että se reagoi käden pienimpäänkin liikkeeseen. Sinun kannattaisi kokeilla säätää herkkyyttä alemmaksi, jotta tätä ei tapahtuisi.

Mikäli koneen ja selaimen asetukset ja ohjelmistot ovat ajantasalla, niin pelkästä sähköpostiviestin avaamisesta hyvin harvoin tulee haittaa tietokoneelle.

Jos haluat vaihtaa meiltä käytössä olevaa sähköpostiosoitetta, niin ota yhteyttä Asiakaspalveluumme 0200 17000 (mpm/pvm) ma-pe 8-20 ja lauantaisin 9-16:30.
Kiitos vastauksesta. Selaimet ja ohjelmistot päivitän säännöllisesti ja käytän ensisijaisesti tuoreinta Mozillan Firefoxia. Täytyy seurailla tilannetta.

Tanja kirjoitti:
salMine: Mikäli koneen ja selaimen asetukset ja ohjelmistot ovat ajantasalla, niin pelkästä sähköpostiviestin avaamisesta hyvin harvoin tulee haittaa tietokoneelle.


^Roskapostiasiaan vielä sen verran, että webmailin ohjeiden perusteella viestin merkitseminen ja ilmoittaminen roskapostiksi edellyttäisi ensin viestin avaamista, minkä jälkeen ko. lähettäjän viestit on mahdollista torjua roskaposteina. Eli, onko näiden postien avaaminen webmailissa nyt sitten ns. turvallista, että pääsen spammia saapuneistani torjumaan?

Tämä roskapostiasia on siis se ikävä puoli tällä hetkellä webmailissani, mihin muuten olen ollut ihan ok tyytyväinen. Muutamilta lähettäjiltä tulee lähes päivitäin tätä spammia ja saapuneiden viestien näkymässä vielä jostain syystä tietyt putkahtavat roskiin heittämisen ja roskakorin tyhjentämisen jälkeen uudestaan vanhempien viestien joukkoon avaamattomina viesteinä. Olen esim. ottanut kuvankaappauksia tässä viime päivinä "Saapuneet" - näkymästä roskapostien poistosta, jotta pystyn todentamaan että kyse ei ole minun omasta "hutiloinnista tai huonomuistisuudestani". Tästäkin tulee vähän epämääräinen olo, kun tietää varmasti roskapostiviestin poistaneensa ja jonkin ajan kulutuua se kuitenkin taas ilmestyy näkymään aiemmin saapuneiden viestien sekaan.

Vastaa