Salasanan vaihto modeemiin

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 476 katselukertaa

Hei!

Mikähän on vikana kun zyxel p870hN-51B vdsl2 modeemiin en pysty vaihtamaan salasanaa? Eli siis käytännössä en kykene suojaamaan yhteyttäni. Pääsen modeemiin sisälle ja siellä admin kohdassa vaihdan salasanan, mutta se ei jostain syystä tallennu. Sitten kun seuraavan kerran koetan päästä modeemiin sisälle niin vaihtamani uusi salasana ei toimi, mutta myöskään alkuperäinen salasana ei käy. Mitä tämmöisessä tilanteessa voi tehdä? Olen "resetoinut" laitteen tämän takia muutamaan kertaan, mutta ei se auta vaan sama ongelma toistuu. APUA!!! hermo menee:(

1.9. avautuisi 100megainen yhteys(nyt vain 2megan VVO:n vuokraan sisältyvä) ja Welhosta tulee historiaa, mutta eihän netistä ole iloa, jos kuka vaan voi sen "kaapata" omakseen.

2 kommenttia

sagrathar: Yhteyden suojaamiseksi erityisesti modeemin langattoman verkon salaaminen on suositeltava tehdä, sillä näin ulkopuoliset eivät pääse käyttämään yhteyttä modeemin langattoman WLAN-yhteyden kautta.

Jos modeemin mukana on tullut ohjekirja, kannattaa katsoa, onko siinä annettu ohjeita modeemin salasanan vaihtoon. Joissain modeemeissa täytyy asetusmuutoksien jälkeen painaa vielä modeemin hallintasivuilta erillistä 'Talenna asetukset' -kohtaa (tai vastaavaa), jotta modeemille tehdyt muutokset jäävät voimaan. Kannattaa tarkistaa onko kyseisen modeemin hallintaisivuilla tällaista valintaa.

Mikäli et saa salasanaa vaihdettua, voit kysyä asiaa myös Zyxelin tuen kautta. Zyxel -laitteilla on erillinen käyttöönottotuki, joka on maksuton kolme kuukautta laitteen ostopäivästä lukien. Zyxelin tuen yhteystiedot .
Salasanan vaihto ei edelleenkään onnistu. Kun laitamme admin ja vanha salasana (1234) ja sen jälkeen uuden salasanan ja painamme apply. Tapahtuu kyllä jotain, kone raksuttaa...mutta alareunaan tulee pienellä punaisella teksti "no change password" ja sen jälkeen kone heittää "ulos" modeemista ja tulee uusi pikku ikkuna jossa kysytään käyttäjätunnusta ja salasanaa. Mikään salasana ei enää toimi, ei edes se 1234. Sitten täytyy taas bootata modeemi, että pääsee nettiin.

Voisiko ongelmana olla että kyseessä on langaton yhteys? Täytyykö nämä säädöt tehdä kaapelin kanssa? Entä toimivatko sitten langattomana vai täytyykö modeemiin tehdä jotain säätöjä?

Soneran asiakaspalvelussa sanottiin (soitin sinne) että modeemi on soneran puolesta jo alustavasti suojattu ja mitään muutoksia ei tarvitse tehdä. En nyt oikein tiedä mitä uskoa. Kyllähän nettiyhteys silti pitää pystyä salaamaan, vaikka sonera olisi tehnyt jonkun alustavan suojaamisen siihen.

Vastaa