Sonera 4G (Fiksunetti 4G)

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Hei!


Nyt kun käytössä on Elisa Viihde ja määräaikaisuus loppuu nyt tässä kuussa niin haluaisin hieman kysellä tuosta 4G-liittymästä.
Yllätyksekseni olen keskusteluja ja nopeusvertailuja seuraamalla todennut, että Soneralla vaikuttaisi olevan nopein 4G-yhteys ja omalla paikkakunnallani Sonera on ainut kenellä on LTE-verkkoa.

Olen siis suunnitellut tuon Fiksunetin ( https://kauppa.sonera.fi/yksityisille/raatali/liikkuva_laajakaista.aspx?Packet=Plus&intcmp=Mob-teho-4g-pieni1 ) hankkimista, kun mahdolliset nopeudet ovat tuplasti suuremmat verrattuna Elisa Viihteeseen ja kk-maksu melkein puolet halvempi (4g-tikun kanssa 21.90€/kk).

Kysymyksiä joihin jo uskon tietäväni vastaukset, mutta toivoisin varmistusta:
1. Tuotekuvauksessa sana "rajaton" tarkoittaa varmasti rajatonta tiedonsiirtoa eikä siellä ole mitään 20gigan piilopakettia, eihän?
2. Tämä paketti olisi varmasti 21.90€/kk koko sopimuskauden ajan eli 24kk? Paljonko hinta nousisi esimerkiksi nykyisellä hinnastolla tarjouksen jälkeen?
3. Mikä on se mininopeus jolla tuon netin tulisi toimia LTE-verkon alueella? Tuosta kuvauksesta voisi päätellä, että se on vähintään 10 megaa. (yleinen vaihteluväli 10-50Mbit/s)
4. Mitä tapahtuu jos nopeudet eivät täytä luvattua nopeutta?
5. Edelliseen liittyen, onko yhteyttä mahdollista testata aluksi pari päivää jotta voi varmistua toimivuudesta?
6.Tarjous ja nopeus vaikuttaa vähän liian hyvältä ollakseen totta, onko tässä jotain muuta huomioimisen arvoista?

ja eräs ylimääräinen kysymys joka ei liity operaattoriin;

Käytössäni on buffalo whr-g300nh johon on mahdollista liittää nettitikku, voiko paketin mukana tuleva tikku toimia tässä reitittimessä?


Näköjään tulee hieman syötyä nyt omia sanoja/lupauksia siitä etten enää edes ikinä Soneraa harkitse, no kaapelinettiin en _ainakaan_ koske. En kuitenkaan muistele pahalla :)

Kiitos avustanne!

4 kommenttia

Hei jeejee224: Mukava kuulla, että olet saanut lukea positiivisia kommentteja LTE-verkostamme.
Tässäpä vastauksia kysymyksiisi:

1. Kyllä, rajaton tarkoittaa nimenomaan sitä, että tiedonsiirron määrä ei ole rajoitettu.

2. Kuukausihinta on koko sopimuskauden ajan 21,90 €. Kun määräaikainen sopimus loppuu, tippuu laskulta pois nettitikun kuukausimaksu 2 €. Jos otat liittymääsi nyt myös Kokonaisturvan, muuttuu se määräaikaisuuden jälkeen normaalihinnalle 7,99 €/kk. Näin ollen kokonaishinta määräaikaisuuden jälkeen tietoturvan kanssa on tämän päivän hinnaston mukaan 27,89 €.

3. 4G-verkon nopeudelle ilmoitamme mainitsemasi yleisen vaihteluvälin. Miniminopeutta ei ole määritelty, sillä nopeuteen vaikuttaa päätelaite, yhtäaikaisten käyttäjien määrä, käyttöpaikka rakennuksen sisällä. Nopeus käyttöpaikassa selviää parhaiten tyytyväisyystakuun aikana.

4. Jos nopeus ei ole riittävä, kannattaa olla yhteydessä meihin asian ratkaisemiseksi.

5. Annamme nettitikulle 14 vuorokauden Tyytyväisyystakuun: Saat käyttää nettitikkua niin paljon kuin haluat ja jos et ole tyytyväinen, saat perua kaupan etkä maksa mitään.

6. Tarjous on hyvä ja LTE-verkkomme nopeuteen ovat asiakkaamme olleet todella tyytyväisiä. Löydät halutessasi lisätietoa 4g-tekniikasta tästä.

Laitevalmistaja ei ole ilmoittanut meille nettitikun sopivuuksia reitittimiin. Asia selviää parhaiten kokeilemalla!

”Lupaukset on tehty rikottaviksi”, niinhän sitä leikkisästi sanotaan 🙂 Tervetuloa vain asiakkaaksemme!
Kiitos pikaisesta vastauksesta!

Tuo tyytyväisyystakuu on todella loistava juttu. Miniminopeuden puute hieman arveluttaa, mutta ottaen huomioon toteutustekniikan on sekin ymmärrettävää. Laitan tilausta viikonlopun aikana tulemaan. Varmistaakseni vielä alkaahan tyytyväisyystakuu noutohetkestä eikä tilaushetkestä?
jeejee224: Tyytyväisyystakuu alkaa noutohetkestä, joten voit kaksi viikkoa kokeilla tikkua. Jos et ole tyytyväinen, ei sinulle kerry kuluja.
Asia selvä!

Kiitos avustanne 🙂

Vastaa