Sonera Laajakaista Valokuitu / Ethernet 10/10 -yhteysongelma

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 1 katselukerta

Hei,

Elikäs tilattuna uuteen vuokra-asuntoon otsikon mukainen yhteys ja Soneralta tullut vahvistus, että yhteys olisi kytketty ja ohjeiden mukaan täytyy asunnon datarasiasta kytkeä Ethernet-kaapeli tietokoneeseen ja yhteyden pitäisi toimia.

Asunnossani on makuuhuoneessa kaksi porttia Ethernet-kaapelille, eikä kummastakaan yhteys toimi. Tietokone ei edes ilmoita, että kaapeli olisi kytketty.

Yhteyttä yritetty usealla eri Ethernet-kaapelilla sekä kahdella tietokoneella. Myös VDSL2-modeemilla yritetty epätoivoisesti saada yhteys toimimaan, mutta tuloksetta.

Terv.
Aleksi

5 kommenttia

Hei, ohenal-3

Oletko tarkistanut löytyykö asuntosi eteisestä ns. Huonejakamoa? Huonejakamo on yleensä sähkökaapin vieressä oleva pieni (ovellinen) paneeli. Asuntoosi tuleva yhteys on luultavasti kytketty sinne. Huoneistojakamosta pitäisi löytyä portti jossa lukee nousu, puh, data tms. Kytke koneesi suoraan tähän ja testaa toimiiko. Huoneistojakamosta voit myös ohjata yhteyden helposti muista huoneista löytyviisi ethernet portteihin.

Mikäli yhteys ei toimi sieltäkään suoraan tietokoneella tai huonejakamoa ei löydy lainkaan, niin suosittelen olemaan yhteydessä vikapalveluun.
Hei,

Kiitoksia neuvoista, mutta suoraan huonejakamoon kytkemistä on myös kokeiltu - unohtui mainita. Täytynee ottaa yhteyttä vikapalveluun siis.

Terv.
Aleksi
Vikailmoitus tehty puhelimitse robotin kautta sekä internetissä 1.7.2013. Luvattiin, että viimeistään seuraavana työpäivänä ollaan yhteydessä, eli sehän on tänään 2.7.2013. Vielä ei ainakaan ole mitään yhteydenottoa tullut.
Tänään tuli yhteydenotto asiakaspalvelusta ja suoraan sanottiin, että laitetaan asentaja tulemaan. Asiakaspalvelija vaikutti erittäin mukavalta ja ystävälliseltä, joten ruusuja hänelle. Asiakaspalvelija sanoi, että menee perjantaille asentajan vierailu, joten odotellaan.

Päivittelen korjausoperaatiota tänne, kunhan tilanne etenee.
Hei ohenal-3

Hienoa että asiasi on lähtenyt etenemään! Jäädään odottelemaan perjantaita ja asentajan vierailua!

Vastaa