Sonera Sopiva pohjoismaissa

  • 11 December 2014
  • 9 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Tuolla Sopivan mainosteksteissä mainostetaan, että soittaminen ulkomailta Suomeen on saman hintaista, mutta entä puhelun vastaanottaminen?

Jos olen esim. Ruotsissa ja joku soittaa minulle sinne Suomesta/Norjasta/Virosta. Maksaako vastaanottaminen normaalin roaming-maksun? Vai voinko unohtaa pohjoismaissa ja baltiassa maiden rajat ja surfata/tekstata/soittaa/vastaanottaa puheluita maiden sisällä sekä maiden välillä ristiin samalla pakettihinnalla?

Puhelinnumerot pitää ilmeisesti tallentaa + ja maakoodi -muodossa?

Entä toimiiko Kamu-palvelu myös maiden rajojen ylitse? Eli jos Kamuni sijaitsee Ruotsissa ja soitan hänelle Suomesta, niin onko maksu 1e/kk vai miten tuossa tilanteessa laskutus menee?

9 kommenttia

Moi pessoa!

Niin soittaminen kuin viestien lähettäminen ja datasurffailukin ulkomailla Sopiva-maissa on samanhintaista kuin Suomessa. Puheluiden vastaanottaminen myöskin. Pohjoismaiden (pl Islanti) ja Balttian sisällä pysyvä matkapuhelinverkon liikenne menee siis aina liitymän paketeista. Ei erillisiä roaming-maksuja tms. Näppärää, eikö! :)

Numerot tosiaan on hyvä tallentaa + ja maakoodi -muodossa, yleensäkin vain toimintavarmuuden takaamiseksi :)

Kamu-palvelu sen sijaan toimii vain Suomessa. Jos soitat "kamullesi" Ruotsiin, soitto kuluttaa minutteja puhepaketistasi. Kun "kamusi" on Suomessa, soitto ei kulut puhepaketin minuutteja vaan menee Kamu-palvelun piikkiin.
Aihe kiinnosta minuakin. Soittaminen pitäisi olla saman hintaista. Mutta eikö esim Virosta Suomeen soittaessa tulee lisäksi puhelun aloitusmaksu 0,49 eur? http://www.sonera.fi/puhelin+ja+liittym ... t/matkaetu Se tekee puhelun hinnan kalliiksi?!
maya: Mikäli sinulla on Sonera Sopiva -liittymä ja käytät puhelintasi Pohjoismaissa tai Balttiassa, ei puhelun aloitusmaksua tällöin peritä vaan puhelu menee Sopivan -paketista. Matkaetu on palvelu joka on esimerkiksi Sonera perus -liittymässä tai vanhemmissa liittymätyypeissä. Jos Sopivan paketti ylittyy, maksaa puhelu Pohjoistaista tai Balttiasta Suomeen saman verran kuin se että paketti olisi ylittynyt Suomessa.
Kiitos! Tämä kuulostaa jo kannattavalta. Eli Perus liittymällä kuitenkin tulee Baltiassa ja Pohjoismaissa se aloitusmaksu? Joten Sopiva tulee joka tapauksessa olemaan järkevämpi? Harkitsen vaihtamista Soneralle mutta ensin pitää saata selville hinnoittelusta.
maya: Kyllä, eli Sopiva -liittymää käytät puheen, viestien ja nettipaketin osalta samoin kuten Suomessa Pohjoismaissa ja Balttiassa.

Mikäli sinulla on minuuttipohjaisesti hinnoiteltu liittymä silloin voit ottaa tuon matkaedun käyttöösi. Sonera Sopiva -pakettiliittymässä sitä ei erikseen tarvita.
Olen käyttänyt Sopivaa nyt Ruotsissa ahkerasti, mutta en saa puhelintani (iPhone 5) millään Telian LTE-verkkoon - vain 3G verkko toimii. Mitä kikkoja pitäisi tehdä, että LTE toimisi Ruotsissa vai eikö Telia päästä suomalaisia konsernin asiakkaitaan nopeaan verkkoon?? Mitä eroa on muuten verkoilla Telia ja Telia S, joita puhelin tarjoaa kun hakee verkkoa manuaalisesti?
Kunniamerkki +14
pessoa kirjoitti:
Olen käyttänyt Sopivaa nyt Ruotsissa ahkerasti, mutta en saa puhelintani (iPhone 5) millään Telian LTE-verkkoon - vain 3G verkko toimii. Mitä kikkoja pitäisi tehdä, että LTE toimisi Ruotsissa vai eikö Telia päästä suomalaisia konsernin asiakkaitaan nopeaan verkkoon?? Mitä eroa on muuten verkoilla Telia ja Telia S, joita puhelin tarjoaa kun hakee verkkoa manuaalisesti?


Jossain aiemmassa ketjussa näin asiakaspalvelun kommentin, että LTE-verkko ei vielä ole käytössä ulkomailla Sopiva-liittymissä. Eli valitettavasti joudut tyytymään 3G-yhteyteen vielä tällä hetkellä.
Hei,
Lasketaanko Färsaaret (Tanska) myös Sonera Sopivan käyttöalueeksi?
Moi ellikki,
Nyt näyttäisi siltä, että Färsaarilla ei ole Sonera Sopivan sopimusoperaattoria. Voit tarkistaa Färsaarten soittojen ja surffailujen hinnat Sonera.fi:ltä

Vastaa