Sonera Tietoturvan päivitys kaatoi tietokoneen (BSOD)

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Mitä teen?

Uusittuani nettiyhteyksieni sopimuksia, kävi myös ilmi, että minulla on nettitikun myötä yksi ilmainen lisenssi F-secureen, ja koska aktiivikäytössä ei ollut kuin yksi kone (tätä kirjoitan nyt vanhalla koneella, jossa vanhentunut lisenssi), päätin tietenkin siirtyä sitä käyttämään. No, vaihdoin lisenssi-avaimen netistä löytämieni ohjeiden mukaisesti. Tämän jälkeen F-secure ilmoittaa, että tarjolla on ohjelmistopäivitys. Ok, ladataan. Kun lataus on tehty, ohjelma kehotti käynnistämään koneen uudelleen. Valitsin Lykkää, koska oli sen verran monta hommaa koneella auki, että halusin sulkea ne ensin. Suljin nettiselaimet ym ohjelmat ja valitsin sitten koneen valikosta käynnistä uudelleen. Sen jälkeen lähti menemään homma pieleen. Koneen sulkeminen tuntui kestävän ja kestävän ja seuraavaksi pamahtaa näkyviin sinistä ruutua. Kone koitti korjata itse kaikki virheet ja minä klikkailin sieltä aina kun luki, että korjaa/etsi ratkaisua, mitä ikinä kone tarjoaakaan. Lataa, päivittää, kumoaa muutoksia.... Vaihtaa kielenkin jo suomesta enkkuun... Työpöytä ilmestyy näkyviin, mutta kun paniikissa yritän kopioida kuvia ym tiedostoja tikulle talteen, ruutu menee äkkiä pimeäksi ja vain hiiren osoitin räpsyy mustalla taustalla. Nyt on kone virtanappia painaen sammutettu, mutta mitä tässä nyt voi tehdä?? Tunnollisesti olen koittanut pitää koneen ohjelmistoineen ajan tasalla, turhat poistaen (vain sellaiset, jotka varmasti tiesin turhiksi, ja sovelluksen poisto-ohjelman avulla).

Pari virhekoodia älysin prosessin varrella kirjoittaa muistiin, mutta netin antamista ohjeista en oikein saa selkoa, miten toimia:

kernel_data_inpage_error
bad_system_config_???
0xc000021a

Kone on Acer, käyttöjärjestelmä Win 8.1

Apua...? 😞

4 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Mahdollinen ongelma on kiintolevyllä... Varmuuskopioi kiintolevyn sisältö... Jos et saa enään Windowssia käyntiin, lataa LIVE Linux Distro USB tikulle (kuten Hirens) ja käynnistä BIOS:n kautta USB tikulta tai DVD:ltä sekä jos on ulkoinen kiintolevy (FAT32 toimii parhaiten). Kopioi tärkeät tiedostot talten ulkoiselle levylle.

Kiintolevy on hyvä tarkistaa ennen käyttöä. Hirens BOOT CD:ssä on valmiina sellainen, mutta en voi olettaa että sellaista ohjelmaa osaat käyttää varmasti.

Hirens boot cd:n voit ladata tästä: http://www.hirensbootcd.org/download/

Hirens sisältää MiniWindowsXP:n joka on yksinkertaista käyttää. Sieltä voit kopioida helposti ja tehdä kiintolevytestin.
Välillä Windows lähtee käyntiin, mutta jämähtää sitten. Ja kun en oikein osaa tuon kiintolevyhomman kanssa pelata, niin taitaa sitten olla asiantuntija-liikkeeseen meno edessä.... :(

Kiitos kuitenkin.
Moi Sanna13,

Ongelma kyllä kuulostaa sen verta vaikealta että jos omat taidot ei riitä, kannattaa kone silloin huollattaa asiantuntijalla. Muistathan kysyä apua tai vaikka asentajakäyntiä esim. Helpson-palvelusta
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Ongelmaan on ratkaisuja ja aika yksinkertaisiakin... Helpson on aika kallis palvelu tuon Windowssien ongelmien korjaamiseen (ja yleensä muutkin palvelut)... :D

Mutta ennen kuin alkaa tekemään mitään... Onko koneellasi takuuta jäljellä?

Jos saisin tarkemman mallin niin voisin ehdotella korjausideoita... Mutta Windowssin uudelleenasennus voisi korjata vian... ainakin yksinkertaisesti (ellei kiintolevy ole rikki).

Onko kone saanut iskuja (esim. pudonnut)?

Vastaa