Sonera ja Kolumbus.fi sähköposti

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 289 katselukertaa

Minulla on uusi Lumia 820 enkä saa Elisan sähköposti Kolumbus.fi toimimaan puhelimessa. En pysty vastaanottamaan enkä lähettämään postia.
Jos yrittää lähettää s-postia Kolumbuksen kautta, synkronointi jatkuu ja jatkuu kunnes tulee viesti " Päivitä tilin mail.kolumbus.fi:993:1 tiedot ja napauta Tallenna. Käyttäjän nimenä on etunimi ja sukunimi mutta salassana tulee antaa. Sen jälkeen synkronointi jatkuu pitkään ja sama proseduuri toistuu. Pitkän synkronoinnin jälkeen tulee teksti: Tilin Kolumbus tiedot ovat virheelliset. Päivitä tilin mail.kolumbus.fi:993:1 tiedot ja napauta Tallenna. Käyttäjän nimenä on etunimi ja sukunimi ja salassana tulee antaa. Miten korjataan ongelma?
Asetuksissa on Kolumbuksen tilin kohdalla Saapuvan postin palvelin: mail.kolumbus.fi:993:1 ja lähtevän postin palvelin: smtp.kolumbus.fi:25:0.

3 kommenttia

Kunniamerkki +14
Elisan sähköpostin asetukset löytyvät tältä sivulta.

Suositeltavat asetukset

Protokolla IMAP
Saapuvan postin palvelin mail.kolumbus.fi, SSL salattuna portti 993.
Lähtevän postin palvelin smtpa.kolumbus.fi

Salaukset vaativat käyttäjänimen ja salasanan käyttöä, et voi lähettää sähköpostia soneran verkosta elisan smtp-palvelimelle ilman salausta. Elisa ei mainitse salatun smtp-palvelimen porttia, mutta yleensä taitaa olla 465.
Kiitos vastauksesta. Puhelin on kuitenkin loopissa: synkronointi - salasana - synkronointi jne. En pääse katsomaan asetuksia. Mitä nyt?
Soneran myymälässä osattiin hoitaa asian. Kolumbus-tili oli ilmoitettu väärään kohtaan. Piti olla kohtaan Määrittele itse. Saapuva postin palvelin: mail.kolumbus.fi, ja lähtevän postin: mail.inet.fi.
Kiitos avusta.

Vastaa