Soneralle paras kehitysidea Spotifylle

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Venäläinen teleoperaattori MegaFon tarjoaa asiakkailleen yhteistyössä Trava.ru:n kanssa Spotifyn kaltaista palvelua tietokoneeseen ja mobiiliin. Palvelu maksetaan kuukausimaksun yhteydessä, mutta palvelun käyttö ei pienennä mobiililaajakaistan datakattoa.

Eli käytännössä jos asiakkaalla on datarajoitettu mobiililaajakaista vaikkapa gigatavulle, asiakas voi silti kuunnella musiikkia ja nauttia näin palvelusta täysmääräisesti.

Miksei Sonera voisi tehdä saman Spotifyn kanssa? Käytännössä uudistuksen jälkeen Soneran tarjoamaa Spotifyä voisi kuunnella Online-tilassa mobiiliverkossa täysin rajoituksetta. En näe mitään syytä miksi te muuten tarjoatte Spotifyä, joka on riippuvainen mobiiliverkosta tai Wifistä, vähentämällä sen kaistankulutusta datapaketista.

Muutoksen aika? Luulisi, että nykypäivänä Spotifyn liikenne olisi helppoa suodattaa ja jättää vähentämättä kuukausipaketista ainakin mobilisovelluksella käytettäessä joka ei P2P-verkkoa käytä eli data tulee Spotifyn palvelimilta.

3 kommenttia

Hei hpguru, Kiitos ideasta. Idea on periaatteessa hyvä, mutta kokemuksemme mukaan Sonera Sopivien nettipaketit ovat niin riittoisat, että kyllä niillä Spotifyitakin pyörittää. Pienimmälläkin yhden gigan paketilla kuuntelee Spotifyta useampia tunteja päivässä. Fiksussa ja sitä suuremmissa paketeissa käyttömäärä on jo 10Gt ja sitä on normaalikäyttäjän vaikea saada täyteen, teki netissä sitten mitä tahansa.
Tuossa tietenkin kannattaa huomioida se, että on monenlaisia musiikinkuuntelijoita. Toiset kuuntelevat alle 100 biisin soittolistaa ja kuuntelevat joskus muita biisejä. Tähän käyttöön veikkaisin pienemmänkin paketin riittävän. Kuitenkin, Spotifyssä on nykyään mobiilisti 320 kbps -laatu, radio ja muita ominaisuuksia musiikin etsimiseen (kuten kuuntelemaasi artistiin liittyvät artistit).

Tällä saa helpostikin dataa kulumaan eli sellaisella tehokkaalla radion käytöllä, kuuntelemalla paljon erilaisia soittolistoja, tekemällä niitä itse tai kuuntelemalla uusia albumeita matkalla. Mielestäni Spotifyn avulla saa täyttymään myös 10 gigatavun paketin. Ja toinen vaihtoehtohan olisi se, että veloittaisitte 4,90 euroa Spotify-pakettiin lisää, jos asiakas haluaisi datarajattoman Spotify-kaistan ainoastaan Spotifyn käyttöön.

Tämä olisi vaihtoehto etenkin niille, jotka kuluttavat musiikkia paljon. Soneran verkko on varmasti hyvä kuulumaan siellä sun täällä, mutta datarajan iskiessä ei varmasti enää suosikkialbumi soi ellei ole välimuistissa. Ja kun vieläpä tarjoatte sellaista palvelua yksinoikeudella, niin luulisi olevan mahdollista keksiä joku ratkaisu Spotifyn käyttäjillenne. Ja eihän kaikki silloin käyttäisi sitä paljon, mutta mielestäni musiikkisoittimesta joka on koko ajan netissä ei pitäisi mitenkään rajoittaa.

Se olisi nimittäin sama jos ostaisin kaupasta iPodin ja saisin kuunnella sillä vain 50 tuntia kuukaudessa, jonka jälkeen biisi alkaisi soida pätkien. Ja Spotifyhän on nimenomaan verrattavissa mp3-soittimeen tai on oikeammin sen korvaaja. :)

Mutta toivon, että Sonera miettii tätä asiaa, sillä tällä tulisi teille paljon asiakkaita, jotka nykyään joutuvat hakemaan Spotifyn itse tekijältä ja käyttämään jotain muuta operaattoria kuten vaikkapa Soneran Tele Finlandia tai Elisan Saunalahtea, joissa dataa ei mitenkään rajoiteta.
Hei hpguru !

Kiitos vielä ideasta, viestimme tästä eteenpäin palveluja kehittävälle taholle.

Vastaa