Soneran UUSI kuuluvuuskartta - apua tulkkaukseen!

  • 11 December 2014
  • 9 kommenttia
  • 11 katselukertaa

Hei.

Kiitos kuuluvuuskartasta.

Se on hieno ja selkeä, mutta en oikein tajua yhtä asiaa. Miksi puhe/viesti-osion 3G on laajempi kuin alemman data-osion 3G? Miksi sama tekniikka on puheosiossa parempi kattavuudeltaan kuin kartan datapuolella? www.sonera.fi/kuuluvuus

Laitatteko asiakaspalvelussa vaikka tuo osoite karttaan (siellä ei asu ketään, koska asumatonta aluetta):

Kalliojärventie 192, 33880 Lempäälä, Suomi

Miksi puheosion 3G näyttää kuuluvuutta, mutta dataosion 3G vastaavasti kertoo, että ei kuuluvuutta?

Miksi siis puhe 3G-verkossa toimii muttei data samassa verkossa vai olenko ymmärtänyt jotain väärin.

Kiitos.

9 kommenttia

Otin yhteyttä Soneran asiakaspalveluun, kartassa on kuulemma vika.

Se laajempi kuuluvuuskartta eli puheosion 3G on Soneran kuuluvuus. Ainakin aspan mukaan. Eivät osanneet sanoa toimiiko varmasti Sonera siellä osoitteessa ,, koska sehän on keskellä ei mitään ja siellä ei asu ketään. Elisan liittymäni toimii siellä vaihtelevasti, mutta DNA toiminut paremmin, joskaan en DNA:sta muuten tykkää, koska keskimäärin muualla kuuluvuus heikointa.

Pitää kokeilla Soneraa.
Hei museomies!

Kiitos hyvästä kysymyksestäsi.

Haettaessa uudistuneesta peittoaluekartasta osoitteella Kalliojärventie 192, 33880 Lempäälä, kuuluvuus 3G-verkossa puheluiden ja tekstiviestien osalta on tosiaan parempi ja laajempi. Tosin osoitteen lähellä on alueita, joissa kuuluvuus ei ole erinomainen.

Tarkistettaessa nettiyhteyden kuuluvuutta 3G-verkossa on kyseinen osoite juuri ja juuri kuuluvuusalueella, mutta kuuluvuus on ainoastaan hyvä, ei siis erinomainen. Lähistöllä on alueita, joissa nettiyhteyden kuuluvuutta 3G-verkossa ei varmuudella voida taata.

Osoitteen lähistöllä olevaan tukiasemaan, joka sijaitsee Pirkkalantien varrella, otetaan käyttöön alustavan suunnitelman mukaan 4G-verkko (LTE) ensi kesään mennessä. Tuleva 4G-verkko toimii uudella 800 MHz:n taajudella, joten 4G-verkon peittoalue on laajempi kuin esimerkiksi taajuudella 2600 MHz. Tosin tässä vaiheessa ei vielä varmuudella voida sanoa, ylettyykö 4G-verkon kuuluvuus myös Kalliojärventien osoitteeseen.


Ystävällisin terveisin

Tapani V
Hei, kiitos hyvästä vastauksesta.

Pitääkö siis teidän asiakaspalvelun väite karttavirheestä paikkansa? Minulle Miikka-niminen asiakaspalvelija sanoi, että kartta on väärä ja nettikuuluvuus on sama kuin puheen puolella. Jos kartta on oikein, miksi puhe-3G kuitenkin kartan mukaan toimii tuossa osoitteessa? Osoitteessa ei siis ole mitään ja kyseessä lienee metsää ilman asutusta lähimaillakaan. Itse en ymmärrä sitä miten 3G eroaa atassa ja puheessa. Kantaako puhedata pitempään?

Elisan liittymäni toimii ko. "osoitteessa" vaihtelevasti, hekään eivät takaa sinne 3G-peittoa. Operaattorit eivät siis pahemmin panosta tällaisiin alueisiin ja ymmärrettävää kyllä, koska miksi tehdä 3G-peittoa kattavana paikkoihin missä ei asukkaita ole paitsi satunnaisia lenkkeilijöitä.

Minun täytyy testata toimiiko Tele Finlandian liittymä siinä paremmin. Kiitos tuosta LTE-tiedosta, olen huomannut, että LTE toimii kiitettävästi monissa paikoissa jo - antaa toivoa entistä parempaan nettiin myös tällaisilla kuvailemallani alueilla.

Sellainen kysymys vielä tuli kun katsoin karttaa tuossa osoitteessa, miksi Soneralla ei ole siellä GSM 2G -peittoa vaikka 3G ilmeisesti on ainakin, mutta "alla" ei ole 2G-tukea mastossa? Eikö olisi järkevää että jos 3G ei toimi niin ainakin 2G toimisi? Vai onko siellä Soneran verkon puhelinmotti että puhelut ei kulje lainkaan?
Hei museomies!

Kiitos uusista hyvistä kysymyksistäsi.

On totta, että kuuluvuuskartan mukaan osoitteessa Kalliojärventie 192, 33880 Lempäälä ei ole GSM eli 2G-verkon peittoa. Tämä johtuu ainakin osaltaan siitä, että lähimmät Sonera 2G-verkon tukiasemat sijaitsevat osoitteesta idän suuntaan rautatien toisella puolella. Jokin osoitteen ja rautatien välisessä maastossa aiheuttaa katvealueita sekä 2G- että 3G-verkossa. Syynä voi olla metsä tai mäkinen maasto. Osoitteesta läntiseen suuntaan sen sijaan on hyvin suunnattuja 3G-verkon tukiasemia ja läntisestä suunnasta tulee myös tuleva 4G-verkon peittoalue.

Uudistuneessa kuuluvuuskartassa mainitaan, että "Ilmoitetut peittoalueet ja tiedonsiirron nopeudet ovat suuntaa-antavia." Toki kartassa voi olla virheitäkin ja karttaa kehitetään jatkuvasti entistä tarkemmaksi.

Syytä siihen, miksi 3G-verkon kuuluvuus on kartan mukaan parempi puheluissa ja tekstiviesteissä kuin nettiyhteyksissä, on vaikea varmuudella sanoa. Voi olla, että tässä on ajateltu sitä, että nettiyhteydet vaativat jonkin verran vahvemman signaalin toimiakseen tyydyttävällä tasolla. On myös niin, että 3G-verkossa puhelinyhteydet ovat etusijalla internetyhteyksiin verrattuna.


Ystävällisin terveisin

Tapani V
Kiitos Tapani V.

Oikein hyvä vastaus.

Uusi kuuluvuuskartta vaatii tosiaan opettelua, olen nyt päässyt jyvälle miten se toimii. Nyt vain toivon, että sama kartta tulee Tele Finlandin sivuille.

Ymmärrän myös, että operaattori ei voi taata kenttää aivan kaikkialle, mutta on hyvä huomata, että puhelin perustarkoituksessaan toimii käytännössä koko Suomessa puhumiseen vaikkei netti juuri siinä jossain toimisikaan.

Kiitokset sinulle hyvistä vastauksista. Olen päivittämässä muuten luuria 4G-aikaan, joten varmasti päivitän myös Tele liittymän 4G aikaan 🙂 Itse tykkään retkeilystä, siksi minua kiinnostaa kuuluvuus jopa metsissä keskellä hiljaisinta korpea. Toivoa sopii, josko tulevat LTE800-taajuudet tulisivat metsään voimakkaammin. Nyt kuuluvuus siellä riippuu 3G-tolppien sijainnista ja suuntauksesta. Ja siellä on tosiaan korkeaa ja tiheää metsää, joten haastavat olot signaaleille.
Hei museomies!

Kiitos palautteestasi ja toivottavasti Tele Finlandin sivuille saadaan samanlainen peittoaluekartta mahdollisimman pikaisesti.

Tele Finlandin liittymät toimivat Soneran verkossa, joten peittoalueen voi tarkistaa myös Soneran sivuilta, kunnes Tele Finlandinkin sivuille uudistunut kartta saadaan päivitetyksi.


Ystävällisin terveisin

Tapani V
Onko kuuluvuuskarttaan tulossa päivityksiä? Viimeisin on kesältä.

Miksi Sonera on haluton. Soitin asiasta asiakaspalveluun ja luvattiin päivitystä, mutta eipä näy.
Hei museomies!

Kiitos hyvästä kysymyksestäsi. Kuuluvuuskarttamme päivityspyyntö on tiedossa asiasta vastaavalla tahollamme. Toivottavasti päivitys tapahtuu mahdollisimman pikaisesti.
Tapani V kirjoitti:
Hei museomies!

Kiitos hyvästä kysymyksestäsi. Kuuluvuuskarttamme päivityspyyntö on tiedossa asiasta vastaavalla tahollamme. Toivottavasti päivitys tapahtuu mahdollisimman pikaisesti.


Kiitos, jään odottamaan sitä. Nimittäin Sonera tuntuu laajentavan LTE:tä, kun tietäisi vielä että minne... No sitä odotellessa.

Vastaa