Suomi24 on estänyt keskustelun Soneran proxyltä

  • 11 December 2014
  • 6 kommenttia
  • 8 katselukertaa

  • Meilaaja
  • 497 kommenttia
Koittaessani osallistua suomi24-sivuston keskusteluun saan ilmoituksen:
"Keskusteluihin osallistuminen on estetty sääntöjen vastaisen toiminnan vuoksi. Huom! Osa operaattoreista käyttää jaettuja ip-osoitteita (esimerkiksi Saunalahden mobiililaajakaistat) ja ip-osoitteesi on voinut joutua estolistalle sen takia.

Tiedustellani syytä estoon suomi24 kehotti 4.7. ottamaan yhteyttä operaattoriin. Tässä koko suomi24:n perustelu

Hyllytys keskustelupalstalta voi johtua siitä, että joku toinen on rikkonut sääntöjä ja käyttänyt samaa IP-osoitetta. Kysymyksessä on väliaikainen esto.

Tämän lisäksi Saunalahden mobiililaajakaistoissa on siirrytty järjestelmään, jossa saman IP-osoitteen alla voi olla useita eri käyttäjiä. Jos tällainen IP-osoite on joutunut yleisille spämmäyksen estolistoille tai keskusteluihin on asetettu kirjoitusesto asiattoman käytöksen vuoksi, vaikuttaa se kaikkiin, jotka ovat saman IP-osoitteen takana. Kysymyksessä on IP-osoitteiden osalta muutos, johon Suomi24 ei voi valitettavasti vaikuttaa. Halutessasi voit ottaa yhteyttä omaan operaattoriisi ja pyytää toimintaohjeita sieltä.

Ystävällisin terveisin,
Suomi 24:n käyttäjätuki

Muuta syntiä en itse keksi, kuin korkeintaan että olen käyttänyt pääkoneeni selaimessa mainosten estoa. Jos vanha koneeni tekee jotain sopimatonta, haluaisin tietty itsekin olla asiasta tietoinen. Intternetliittymä on yksinomaan omassa käytössäni ja yhteytenä Soneran kiinteä laajakaista. Palomuuri ja virusturva koneissa on. Muissa sivustoissa ei blokkausta ole esiintynyt. IP-osoitteeni viimeinen osa lienee vaihtunut kesäkuun alkupuolella ja sitä ennen estoa en ole havainnut, sen jälkeen joka kerta.

Olisiko operaattorilla antaa toimintaohjeita tai tietoa miksi Soneran kiinteän laajakaistan IP-osoite on suomi24:llä estolistalla (tunnus ei ole).
Sitä en tietenkään usko etteikö suomi24 voisi vaikuttaa siihen mitä osoitteita se kieltää ja miksi.

6 kommenttia

Hei aina

Tuo IP-esto on kyllä puhtaasti Suomi24:sen puolelta ja kyllä heillä pitäisi olla myös mahdollisuus ottaa se pois. Tiedä sitten ottavatko sitä sinun pyynnöstä pois tai kenenkään muunkaan pyynnöstä.

Jos käytät yhteyttä reitittävän modeemin takaa, IP-osoitteesi tuskin on vaihtunut pitkään aikaan. Yksi vaihtoehto uuden julkiverkon IPn saamiseksi koneellesi, olisi asettaa modeemi siltaavaksi. Netistä löytyy kyllä myös ohjeita oman IPn piilottamiseksi jolla ongelman saa myös korjattua.

Syy kuitenkin miksi meidän (tai muun operaattorin) IP osoite on joutunut estolistalle, on Suomi24 vastauksen mukaan spämmäys. Tietenkin IP-bannille voi olla jokin muukin pätevä syy (yleensä foorumin sääntörikkomuksista johtuen).
No pyysin kuitenkin suomi24:ää poistamaan IP:n keskustelueston. Ja kerroin että IP-osoitteessani (erään toisen keskustelufoorumin merkintöjen mukaan) IP-osoitteessani viimeinen osa on vaihtunut aikaväleillä 27.5.-3.6. ja 14.-15.6.2013. Vai edustaneeko viimeinen osa ZyXEL modeemin piuhareikiä joissa johdot ovat voineet vaihtua
Hei aina

IP-blokki on hyvin luultavasti tehty julkisen (eli internet-verkossa näkyvän) IPn perusteella. Jos Zyxelin modeemisi on reitittävä, jakaa se sisäverkon laitteille LAN-porttien kautta oman sisäverkon IPn joka on yleensä muotoa 192.168.x.x. Julkisen verkon IP on sinulla luultavasti 80 tai 88 alkuinen. Voit tarkistaa käyttämäsi julkiverkon IPn esim. www.whatismyip.com palvelun avulla.

Jos vaihdat modeemisi siltaavaksi, jakaa Zyxel sen jälkeen jokaiselle koneelle mikä on siihen liitettynä oman IP-osoitteen. Näitä sinulla on käytettävissä verkon puolelta 5kpl. Me emme pysty kuitenkaan vaikuttamaan siihen, mikä IP julkiverkosta sinulle määräytyy käyttöön.
http://www.whatismyip.com/ kertoo 80.-alkuisen IP-osoitteen
Toisella keskustelufoorumilla viestieni yhteydessä näytetään 192.-alkuisia mainittuina aikoina vaihtuneita osoitteita, samantapaisia kuin whatismyip kertoo kohdassa Proxy.
Eri kuin 192.168-alkuiset joita näen komentorivin ("DOS-ikkunan") komennolla ipconfig /all. Onko siis Soneran Proxy joka on Suomi24:llä keskustelusta blokattu.

Win XP:llä IE:llä modeemin konfiguroinnin IP-osoite 192.168.1.1 antoi juuri:
Appliance Error (internal_error)
An unrecoverable error was encountered: ""
This problem is unexpected. Please use the contact information below to obtain assistance.

For assistance, contact your network support team.

FF kehottaa samoin modeemiosoitteesta kääntymään verkkotruen puoleen.



Piuhojen paikkojen vaihto ja modeemin uudelleenkäynnistys ei muuttanut tilannetta.


Nettikäyttö tuntuu toimivan ja komentoriviltä esim.

C:>tracert http://www.sonera.fi

Jäljitetään reitti isäntään http://www.sonera.fi [194.251.244.241]
käyttäen enintään 30 siirräntäväliä:

1 <1 ms <1 ms <1 ms ZyXEL.Home [192.168.1.1]
2 20 ms 20 ms 20 ms dsl-*********************.dhcp.inet.fi [80.220.**.*]
3 20 ms 20 ms 20 ms http://www.auria.fi [194.251.244.241]

Jäljitys suoritettu.


Ja pihkura. Samassa modeemissa on kiinni Windows 7 -kone ja sitä ei ole blokattu Suomi24:n keskustelusta eikä estetty omalle modeemille selaimella pääsyä. Whatismyip kertoo siitä: No proxy detected.
Nopeus kyllä tippui vähän entisestäänkin (alle 30 Mb/s whatismyip:n mittarilla 100 megan liittymässä) kun poistin proxyn proxy.dial.inet.fi käytöstä tässäkin koneessa. Nyt pääsee konfiguroimaan modeemiakin.
Pitäisköhän kokeilla muita proxyjä

VOI HELEVETIN HELVETTI, MISSÄ ON SE TIEDOTE, JOKA NEUVOO POISTAMAAN PROXY.DIAL.INET.FI:N KÄYTÖSTÄ. KOLMEN VIIME KUUKAUDEN AIKANA OLEN KÄYTTÄNYT ÄLYTTÖMÄN MÄÄRÄN TUNTEJA MOKOMAN ASIAN VUOKSI. SIELLÄ NE VAIN JÖKÖTTÄVÄVÄT OHJEET KÄYTTÄÄ SONERAN PROXYÄ
Hei aina

Jos soneran proxy olisi Suomi24:sen puolelta blokattu, ei sinne pääsisi kukaan käyttäjä sisään meidän verkosta. Jos kuitenkin käytät eri proxyä kuin soneraa, tarkista onko proxy ns. läpinäkyvä, anonyymi vai reitittävä proxy.

Helpoin tapa tuon bannin poistamiselle / kiertämiselle on mielestäni seuraavat toimet:
1. Pyydät Suomi24 poistamaan saamasi IP-bannin.
2. Muutat modeemisi siltaavaksi ja poistat proxyt käytöstä koneella/selaimessasi. (näin saat uuden IPn julkisesta verkosta mitä mahdollisesti ei ole bannattu)
3. Käytät jotain toista anonyymiä proxyä tai IPn piiloittavaa palvelua
4. Odotat että bannin aika loppuu. (Suomi24:n viestissä on ilmoitettu että kyseessä on väliaikainen esto)
- Bannaus poistui helposti, kun asetin selaimeen ettei se käytä koneeseen oletukseksi asetettua proxyä proxy.dial.inet.fi jota Soneran ohjeissa neuvotaan käyttämään. Siis jäin ilman proxyä ja alkoi pelittää.
Vaikeaa oli keksiä että Soneran proxyn käyttö aiheuttaa tuollaisia ongelmia.
Enpä tunne - ehkä ko proxy antaa eri henkilöille eri IP:t ja vain minun kesäkuun puolivälissä saamani oli valmiksi blokattuna mutta proxyn piilottamaa aitoa osoitettani ei ollut estetty. Itse olin tuolloin edellisen kerran kirjoittanut suomi24:lle tammikuussa kun suomi24 oli päästänyt tietoturvavarmenteen vanhenemaan eivätkä selaimet päästäneet esim. käyttämään S24:n postia.
- Toinen aiheutunut ongelma proxy.dial.inet.fi:n käytöstä oli että VDSL2-modeemia ei päässyt konfiguroimaan, yhteyttä modeemiin ei IE:llä eikä FF:llä saanut. Nyt pääsee kun poistin. mutta en osaa kokeilla .siltaavaa yhteyttä, Modeemin romppu on kyllä tallella.
Tästä toisesta ongelmasta emme voi moittia suomi24:ää. Kun en muuta moitittavaksi keksi, moitin tuota proxy.dial.inet.fi-käyttöä, josta luopuminen pelasti tilanteen. Kelle tahansa kadunmiehelle lie vaikea keksiä että Soneran proxystä eroon hankkiutumalla elämä paranee. Miksi on niin, se on mysteeri.

Jonkinmoinen kansantajuinen muttei turhanpäiväinen tieto (esim. linkki) proxystä selatessa olisi tervetullut. Parantaako proxyn käyttö esim yksityisyyttä ja hankaloitaa webissä kimppuunkäymistä vai keventääkö operaattori vain suosituimpien sivustojen aiheuttamaa liikennettä.

Vastaa