Surffilauta 3g 4g


Tilasin surffilauta 3g liittymän jossa mainittiin että liittymässä on aito 4g. Surffilauta 4g liittymästä poiketen siinä listattiin nopeudeksi hitaampi 21Mbit/s. Tämä oli sopiva minulle koska halusin vain LTE verkon muuut hyödyt mutten tarvinut täyttä kaistaa. Myyjälle asian kyllä ilmaisin juurikin niin että haluan edullisimman LTE verkkoa käyttävän liittymän.

Liittymän aktivoiduttua en kuitenkaan saanut galaxy s4 puhelintani näyttämään LTE verkkoa vaikka kuinka yritin löytää sopivaa sijaintia. Surffasin soneran sivuille ja huomasin 4g pallukan poistuneen Surffilauta 3g liittymän vierestä.

Onko tämä nyt mahdollista että liittymän ominaisuudet vaihtuvat ennen kuin olen sitä hetkeäkään kerennyt käyttää? Vai oliko tässä jokin virhe? Otin kuvankaappauksen liittymätyypeistä tilauksen aikaan:

http://kekkis.com/surffilauta3g.png

Tympeää kun näin vaivaa ja vaihdoin saunalahdelta soneraan, jotta saisin hieman edullisemmin LTE verkkoa käyttävän liittymän.

14 kommenttia

Hei Valiopingviini!

Luvattiinko sinulle Sonera Kaupassa sopimusta tehdessäsi tuo Surffilauta 3G -liittymä 4G paketilla, sillä jos sinulle on näin luvattu tarvitsisimme kopion tuosta sopimuspaperista mahdollista jatkokäsittelyä varten.

Tuon kopion sopimuksesta voit toimittaa esimerkiksi facebookin kautta, josta voimme ohjata sen eteenpäin käsittelyyn.

Tuo linkki mistä olet laittanut Print Screenin on mitä ilmeisimmin inhimillinen virhe.
Sopimuksessa lukee vain liittymän nimi Surffilauta 3g ja nopeus 21Mbit/s. Käytettävästä verkosta ei lue muuta kuin tuon nimen viittaama 3g. Sopimusta en tehnyt Sonera kaupassa vaan verkkokauppa.com myymälässä, jossa juurikin tuota samaa liittymätyyppien listausta myyjän kanssa selattiin soneran sivuilta. Tuohon nojautuen sitten tulkittiin että liittymä käyttää aitoa 4g:tä eli LTE:tä.
Valiopingviini: Kuten aiemmin sinulle maintsin on tuossa Print Screenissä minkä ensimmäiseen viestiisi liittännyt inhimillinen virhe. Mikäli haluat reklamoida tästä, voimme kirjata asiasta puolestasi reklamaation.
Voitte tehdä puolestani reklamaatio näiden tietojen perusteella. Toimitanko siis sopimuspaperin johonkin vai riittääkö sopimusnumero? En käytä facebookia. Löytyisikö joku muu kanava?
Hei Valiopingviini !

Reklamaatio on nyt kirjattu. Voit toimittaa meille sopimuspaperin jälkikäteen mikäli se tullaan tarvitsemaan. Laaturyhmämme tulee olemaan sinuun yhteydessä reklamaation käsittelyn jälkeen, käsittelyaika on n. 1-2 viikkoa.
Loppulauseena mainittakoon että sain tästä laskun joka tapauksessa. Asiakaspalvelusta minuun oltiin kyllä yhteydessä ja pahoiteltiin mutta sain laskun täydeltä kuukaudelta vaikka liittymän välittämösti irtisanoin. En olettanut että se näin menee vaikka virhe myönnettiin. Varmaan tarkoitettiin että kyseessä oli minun inhimillinen virhe. Ei nyt mennyt niinkuin elokuvissa.
Valiopingviini: Saamasi lasku on nyt mitätöity joten voit heittää sen roskiin, ja asia tällä erää loppuun käsitelty 🙂
Minkä takia surffilauta 3g ei toimi LTE:ssä, kun kaikki teidän muut 21Mbit/s liittymät toimii. Miksi tällainen keinotekoinen rajoitus?
tarupi: Surffillauta 3G -liittymän netin nopeus on 21 Mbit/s. Kun taas puolestaan Surffilauta 4G -liittymän netin nopeus on jopa 50 Mbit/s.
Iiro_ kirjoitti:
tarupi: Surffillauta 3G -liittymän netin nopeus on 21 Mbit/s. Kun taas puolestaan Surffilauta 4G -liittymän netin nopeus on jopa 50 Mbit/s.


Miten tämä vastasi kysymykseen???
tarupi: Surffilauta 3G -liittymä toimii 3G -verkossa ja Surffilauta 4G -liittymä toimii 4G -verkossa.
Iiro_ kirjoitti:
tarupi: Surffilauta 3G -liittymä toimii 3G -verkossa ja Surffilauta 4G -liittymä toimii 4G -verkossa.


Josta pääsemmekin takaisin kysymykseen, miksi surffilauta 3G ei toimi LTE-verkossa, kuten kaikki muut samalla tai suuremmalla nopeudella toimivat sopiva-liittymät?
Kunniamerkki +14
tarupi kirjoitti:
[quote="Iiro_":3s3nofc0]tarupi: Surffilauta 3G -liittymä toimii 3G -verkossa ja Surffilauta 4G -liittymä toimii 4G -verkossa.


Josta pääsemmekin takaisin kysymykseen, miksi surffilauta 3G ei toimi LTE-verkossa, kuten kaikki muut samalla tai suuremmalla nopeudella toimivat sopiva-liittymät?[/quote:3s3nofc0]

Kyse on tuotteistamisesta.
Jos asiakas tahtoo 4G-netin, ja vain vähän puhetta ja tekstiä joutuu hän ottamaan (nopeamman) Surffilauta 4G:n ja maksamaan samalla lisää.

Noihin suurempiin paketteihin taas 4G on leivottu myynninedistämistarkoituksessa.

Ei kai siinä sen kummempia...

TOSIN, Soneran kannattaisi ehkä miettiä myös tuon hitammaan Surffilaudan päivittävistä LTE-verkkoon, saataisiin sitä kuormaa pois ruuhkaisista 3G-verkoista kun LTE:ssä tuntuu kapasiteettia riittävän tällä hetkellä. Laittakaa se vaikka Surffilauta 4G 21 nimiseksi tjsp.
Noinhan se varmaan on, mutta olisi kiva kuulla Sonerankin kanta, jos ovat ymmärtäneet kysymyksen...

Vastaa