Suunta-antenni kaupunkiolosuhteissa

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Käyttöpaikassamme ongelmaksi on muodostunut kaupunkialueen vaikutukset radiosignaalin kululle.

Olemme jonkin aikaa kärsineet pätkivästä netistä, joka ei ole selittynyt laiterikoilla eikä kuuluvuudessakaan ole signaalivoimakkuuden perusteella mitään ongelmaa.

Lopulta asia vahvistui liian "hyvän" kuuluvuuden ongelmaksi, modeemi (Huawei B593) loikkii kahden tasaväkisen tukiaseman välillä aiheuttaen sen, että nettiyhteys on käytännössä käyttökelvoton.

Saimme parannettua netin vakautta viemällä modeemin sellaiseen paikkaan asunnossa, että toinen tukiasemista muuttui kuuluvuuden suhteen "riittävän" huonoksi, jolloin modeemikin lakkasi hyppäämästä siihen kiinni, mutta samalla kuuluvuus putosi yleisestikin niin huonoksi, että se taas pudotti datanopeudet noin kolmannekseen.

Olisiko tähän ratkaisu ulkoantenni?

Jos liitämme modeemiin ulkoisen antennin ja suuntaamme sen sitä tukiasemaa kohden, joka tarjoaa parhaimman yhteyden niin saisimmeko samalla vaimennettua häirikköaseman signaalia?

Ulkoisten antennien hinnat ovat n. 50-150 euroa, joten ihan tuosta vaan kokeilemaan ei ole mielekästä lähteä.

Lisäksi, mistähän sitä saisi selville, missä sijaitsevat lähimmät tukiasemat asuinpaikassamme? Maakunnissa "Kansalaisen karttapalvelu" osannee kertoa tukiasemien sijainnin, mutta kaupungissa moinen ei onnistu. Onko Sonera halukas (yksityisviestinä?) kertomaan suosittelemansa tukiaseman sijainnin asuinpaikassamme?

2 kommenttia

Hei marjohan !

Ensinnäkin pahoittelen viivästynyttä vastausta.

Teknisestä asiakaspalvelustamme voidaan neuvoa antennin suuntauksesta. Vikapalvelun yhteystiedot löydät tämän linkin http://bit.ly/O37XfB kautta.

Lisäantennin voi tilata esim. http://www.3g-antennit.fi osoitteesta. Antenni toimitetaan 2 viikon palautusoikeudella, eli voit sitoumuksetta sitä testata.
Kiitos infosta!

Tuosta antennin testaamisesta kahden viikon ajan en tiennytkään - varmasti kokeilemme jos päädymme lisäantennin hankkimiseen.

Tällä hetkellä "vika" tavallaan poistui, sillä päivitimme liittymämme LTE verkkoa käyttäväksi ja ongelmat katosivat täydellisesti. Signaalivoimakkuutta löytyy ja liikennöintinopeus on poikkeuksetta 80/40 paremmalla puolella.

Vastaa