TG789vn käynnistyy satunnaisesti itsekseen uudelleen

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 9 katselukertaa

Semmosta, tässähän on jo kertaalleen vaihdettu laitettakin, kun tuumailtiin että alkuperäinen laite on jotenkin sökönä. Ei apua, uusi purkki käynnistyy aivan samalla tavalla uudelleen silloin kun sitä itseä huvittaa. Saattaa mennä muutamia päiviä, tai hyvässä tapauksessa jopa muutamia viikkoja, mutta jossain vaiheessa se aina tapahtuu. Ja kyllä, se todellakin käynnistyy täysin uudelleen, eikä vain kättele linjaa uudelleen. Merkkivaloista palaa ainoastaan power, uptimet nollaantuu, wlan katkeaa ja laite ei vastaa piuhankaan kautta pingiin ennenkö saa heräiltyä kunnolla.

Onkohan tuossa joku bugi/ominaisuus, että kun esim. FEC-laskuri kasvaa kovin isoksi tai muuta vastaavaa, laite tekee itsestään restartin. Muistelen joskus lukeneeni, että jossakin Thomsonin laitteessa ainakin oli tuollainen firmisbugi (se nyt oli tosin jo tyyliin -08, mutta kuitenkin). Itselläni kun tämä linjakin on jotenkin huonolla mallilla, niin noi FEC-laskurit kipuaa suhteellisen nopeasti isoihin lukuihin. Tuohon Sonera taisi korjaavana toimenpiteenä heittää hitaamman VDSL-profiilin käyttöön linjalle, kun nykyään modeemi kättelee linjan ~70/7 nopeuteen entisen 100/10 sijaan. Sen jälkeen LINJA ei ole enää pätkinyt, joten sinänsä se korjaus auttoikin kyllä.

Mutta, jos ei tähän pian saa korjausta, heitän tuolla matolaatikolla viimeistään keväällä (jääkiekon loputtua, eli kun ei tarvitse enää urhototalin takia käyttää tuota kotitv:tä) vesilintua ja otan vanhan luotettavan telewellin käyttöön, se ei sentään käynnistele itseään uusiksi silloin kun sitä huvittaa. Katson televisiota sitten (elisan) kaapelin kautta vanhaan malliin kun on tullut tuo HD-kaapeliboksikin ostettua ja palaan (ehkä) iptv:n käyttäjäksi sitten joskus, kun bugit on saatu liiskattua eikä palvelua ole sidottu operaattorin valitsemaan "hinnat alkaen" -reitittimeen.

2 kommenttia

Hei Inspekta,

Kun sinulta tuo laite oli aiemmin vaihdettu, vaihdoitko samalla myös laitteen virtajohdon? Onko laite kytketty jatkojohdon päähän kiinni?

Laitetta voisi kokeilla toisessa sähköpistorasiassa, jos vain mahdollista. Joskus pistorasiat voivat löystyä, jolloin kontakti heikkenee ja tämä saattaa aiheuttaa satunnaista laitteen uudelleenkäynnistymistä.

Jos ongelma jatkuu, niin suosittelen olemaan vikapalveluumme yhteydessä.

Voit jättää vikailmoituksen palvelupyyntölomakkeella tai soittamalla vikapalveluun 0206 90101, ma-pe 8-20, la 9-16.30.
On vaihdettu kaikki uuteen, myös virtajohto. Vanha reititin myös teki tuota jo edellisessä asunnossa, eli ei ole pistorasiastakaan kiinni (jatkojohtoakaan ei ole). Outo ongelmahan tuo on, kun tuntuu vielä, ettei täällä muilla sen isommin tunnu olevan ongelmia tuon kanssa, tai sitten muut eivät vaan ole havainneet että "netin pätkiminen" johtuukin tuosta.

Pitääpä tässä sitten olla yhteydessä jälleen tuonne tekniseen tukeen, vaikka samat perusjorinat ne taitaa sieltäkin taas heittää, turhauttavaa.

Vastaa