Tallennus


Mietin, miksi Sonera ylipäätään Kotitv:n kanssa markkinoi kahdenlaisia digibokseja, tallentavia ja ei-tallentavia. Kun muita palveluita laitetaan pilviin, niin muutama tuhat samaa tv-ohjelmaa tallentavaa asiakasta ei tunnu enää nykyaikaiselta, kun ohjelman voisi tallentaa Soneran palvelimelle, josta 'nauhoituksen' tilanneet sen voisivat katsoa, kuten videot ikään. Saisi varmasti toimimaan ihan hyvin nykyisillä tallentamattomilla digibokseillakin.

Olisikohan tässä sitä lisäarvoa kotitv:lle?

En tiedä, arveluttaako moinen tv-yhtiöitä tai tekijänoikeuksien omistajia. Siltikin nauhoituksia voitaisiin kontrolloida paljon paremmin kuin että ohjelmat tallennettaisiin esim. antennidigiboksiini, josta niistä voi helposti tehdä vaikka dvd-tallenteita.

19 kommenttia

Koti TV:n verkkotallennus on tämän hetkisen tiedon mukaan tulossa helmikuun aikana. Verkkotallennus tulee koskemaan vain peruskanavia, joten maksukanavien tallentamiseen tallentava Motorola VIP 1963 IPTV-digiboxi on tarpeen.
*Aplodeja* Tuokin on edistystä ja tuo sitä lisäarvoa jota kotitv:hen kaipaa. Parasta vielä olisi, jos "tallennuksen" voisi ajastaa netissä, esim. omilla sivuilla, eikä tarvitsisi digiboksia edes näpelöidä.
Tiedossamme ei ole vielä mitään yksityiskohtia verkkotallennuksesta. Toivottavasti saamme infoa aiheesta pian, niin voimme kertoa eteenpäin mitä on tulossa.
Ja miksikäs maksukanavia ei saa talletettua? Tekijänoikeusasioiden vuoksi?
Tapio kirjoitti:
Koti TV:n verkkotallennus on tämän hetkisen tiedon mukaan tulossa helmikuun aikana. Verkkotallennus tulee koskemaan vain peruskanavia, joten maksukanavien tallentamiseen tallentava Motorola VIP 1963 IPTV-digiboxi on tarpeen.


Hyvä, hyvä! Tämä on askel oikeaan suuntaan. Edellisen kirjoittajan kanssa täytyy kuitenkin ihmetellä, miksei niitä maksukanavia voi muka tallentaa?
Oletettavasti tuo tallennus digiboksilla tehdään EPG:stä sen tullessa mahdolliseksi. Tällä hetkellä EPG taitaa näyttää vain yhden vuorokauden ohjelmatiedot, joten sen tulisi kyllä laajentua useamman vuorokauden mittaiseksi ja muutoinkin toiminnoiltaan monipuolisemmaksi.

Missähän se ennen OK-napin takana ollut mini-EPG:n uusi tuleminen viipyy?

Ja hei, laittakaapa ne isot Ääkkösetkin paikoilleen, jotenkin niin huolimattoman tuntuista kun Älypää EPG:ssä on lypää ...
Jesh. Verkkotallennusta odotellessa! Olen uusi asiakas ja siirryin elisalta koska asuntoon ei saanut elisan piuhaa. ainut miinus tässä soneran koti-tv:ssä olikin tuo verkkotallennuksen puute. ja kun myyjäkin lupaili sitä helmikuun aikana niin täällä odotetaan kieli pitkällä.
Hankin tallentavan digiboxin. Miksi tulee viesti "tallennuspalvelu ei käytössä, ota yhteyttä as.palveluun"? Ei kait sitä tallennuspalvelua tarvitse erikseen ostaa?
Loistavaa. Toivottavasti verkkotallennus saadaan pian käyttöön. Maksukanavien tallentaminen olisi toki plussaa, joten koittakaas saada sekin mukaan.
Martze kirjoitti:
Hankin tallentavan digiboxin. Miksi tulee viesti "tallennuspalvelu ei käytössä, ota yhteyttä as.palveluun"? Ei kait sitä tallennuspalvelua tarvitse erikseen ostaa?


Koska ne eivät Soneralla tajua, että jos asiakkaalle lähetetään tallentava boksi, niin silloin hän tarvitsee myös tallennuspalvelun. Minun ja tietääkseni monien muiden on pitänyt vielä erikseen pyytää tallennuspalvelun aktivointia, vaikka voisi kuvitella, että tämän verran leikkaisi siellä asiakaspalvelussakin.
Tässä kehitysehdotusta.
Näkyy verkkkotallennus nyt olevan toiminnassa. Kiitokset!
Niinpä näytti uudelleenkäynnistyksen jälkeen tulleen. Mutta mites tota käytetään?
Selviskin jo, eli nauhotukset lähtee joko kanavakohtaisesti tai tuolta ohjelmaoppaasta vanhemman kaukosäätimen "e" näppäimestä. Huippua.
Tämä uusi ominaisuus on juuri tullut ja lisätiedot siitä tulevat ihan lähiaikoina verkkosivuillemme. Tällä hetkellä löytyy suppeahko info asiasta Sonera Koti TV:n tuotesivulta kohdasta verkkotallennus.

Vastauksia kysymyksiinne on siis luvassa piakkoin.
Verkkotallennuksen ohjeet ovat nyt sivuillamme ja asiasta on julkaistu myös tiedote TeliaSoneran sivuilla.
Tuli yksi parannusehdotus mieleen.
Eli jos voisi pistää televisioohjelman pauselle, ja katkaa katselua vaikkapa minuutin päästä.
Ja mainoskatkolla kelailla sitten vaikka oikea ohjelma-aika kiinni.
Nytkinhän tuo periaatteessa onnistuu, mutta hieman hankalammin. Eli jos sen toiminnon saisi suoraan pause näppäimeen.
Joo tuli toi motorolan vip 1903 ei tallentava boxi ja telewell modeemi TW-EA510 v3(c) toimii ok paitsi verkkotallennukses esim. ylen kanavilla 1 ja 2 ei näy tekstii kun kattoo tallennetta. Ratkaisu löyty pitää painaa tv/exit nappia kun aloittaa verkkotallenteen katselun, niin saa tekstit näkyviin subilla ja mtv3 ja 4 näkyy muutenkin ok. Ainoo huono juttuhan tos on ne ettei voi tallentaa maksullisia kanavia rajoitettu peruskanava paketille. Katotaan nyt mitä tulee tulevaisuudessa tapahtuun. Jotain juttuu oli omien sivujen kautta tallennuksesta kevään aikana.
Saako tallennuksia ajastettua vai pitääkö noita naputella yksitellen? Tarkoitan siis esi. joka päivä/viikoittain samaan aikaan sama ohjelma?
Etuhaarukka kirjoitti:
Saako tallennuksia ajastettua vai pitääkö noita naputella yksitellen? Tarkoitan siis esi. joka päivä/viikoittain samaan aikaan sama ohjelma?


Toistuvan tallennuksen mahdollisuutta ei ainakaan toistaiseksi verkkotallennuksessa ole.

Vastaa