Tarvitaanko omakotitalossa antenni Sonera Viihdettä varten?

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 6 katselukertaa

Olen rakentamassa omakotitaloa Helsinkiin (00730). Taloon tulee laajakaistayhteys ilmeisesti kuparikaapelilla (Elisan verkko). Tarjolla ei ole valokuitua. Tarvitaanko tavalliseen television katseluun Sonera Viihteen kautta tavallista "harava-antennia" vai kulkeeko kaikki tarvittava tietoliikenne verkon kautta? Taloon tulee kyllä antennikaapelointi, mutta mietin vain, että turha asennuttaa antennia katolle, jos sitä ei tarvita. Miten on?

3 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Sonera Viihde toimii täysin verkon yli. Eli ei antennikaapelia tarvita.

Sonera Viihde vaatii 5-10Mbit/s laajakaista yhteyden vähintään.
Hei rakentaja!

Juuri näin kuten olkitu tuossa sinulle vastailikin. Erillistä antennia ei siis katolla tarvita vaan kaikki toimii pelkästään verkossa.
Mikäli taloon ei tule kaapelitv- eikä valokaapeli liitäntää, suosittelen asentamaan myös tv-antennin katolle.
Perinteinen kupari(tele)kaapeli on niin epävarma tv-yhteyksiä varten, että sen ollessa ainoa mahdollisuus vastaan ottaa tv-lähetteitä iptv palvelun kautta, ollaan aika heikoilla pohjilla.
Etenkin tulevaisuuden tv-lähetyksiä ajatellen.

Ei kahden antennin VHF ja UHF, talovahvistimen sekä maston asentaminen ole mikään iso kustannus uuden taloprojektin yhteydessä. Se ei tunnu edes sähköurakassa missään puhumattakaan koko talon rakennuskustannuksissa.

Ei sitä antenni hommaa todellakaan välttämättä tarvitse, edellyttäen, että tulet saamaan väh. 24/1 Mbit/s adsl liittymän taloosi. Tätä siis viihdepalvelu edellyttää. Minusta kuitenkin on edesvastuutonta jättää antennit asentamatta tässä kyseisessä tapauksessa.

Vastaa