Tekstitys haettava aina uudestaan?

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Nettitallennuksissa ei näy tekstejä (Ylen kanavilla) jollei niitä hae aina uudestaan. Asetuksissa on ruksi suomen kohdalla, mutta silti se on joka kerta käytävä ikäänkuin aktivoimassa. Tätä kun en tiennyt katselimme muutaman illan ilman tekstejä, englanti kyllä sujuu, mutta saksa on vähän vieraampi, tanskasta puhumattakaan. Katsoin, että onhan siellä asetuksissa ruksi kohdillaan, mutta en arvannut tätä "aktivointia". Voisitte koota tämmöiset "vinkit" helposti löydettävään tiedostoon, ettei jokaisen tarvitsisi itse näitä keksiä.
Kerronpa vielä, että nettiyhteyden katketessa, kuvan jäätyessä paikoilleen, nettitallennusten kadotessa näkyvistä, riittää useimmiten reitittimen virrankatkaisu, kytkeminen takaisin ja boksin resetointi virtajohto irrottamalla. Reititintä ei siis ole tarvis kokonaan resetoida. Koskapa tähän operaatioon kuluu 5-10 minuuttia, on viisaampaa tallentaa tärkeät ohjelmat ja katsoa ne tallennuksina. Siihenhän voi palata takaisin, eikä näin jää tuota 5 minuuttia näkemättä. Mainoksetkin voi kelata ohi. Meillä jouduttu tähän operaatioon turvautumaan 6., 8. ja 10. tammikuuta. Joka toinen ilta siis.

5 kommenttia

Hei jasso852,
Nyt kuulostaa siltä, että vikailmoituksen teko on tarpeen. Ei missään tapauksessa ole normaalia, että joudut resetoimaan digiboxia noin usein. Suosittelen tekemään tuon vikailmoituksen joko palvelupyynnöllä, tai soittamalla Teknisen Asiakaspalvelun numeroon 0206 90101 (ma-pe 8-20, la 9-16:30).
Tämä Jasson mainitsema tekstityshäiriö on jatkunut jo kuukausia. Mitä Sonera aikoo tehdä asian korjaamisesksi.
Aikaisemmin tekstitys toimi ihan normaalisti, kunnes se syksyllä jonkin päivityksen yhteydessä muuttui tällaiseksi joka kerta uudelleenkytkettäväksi.

Toimenpiteitä siis tarvitaan pikaisesti. Muuten menee hermo!
Hei jasso852 ja Airman,
eilen saamani tiedon mukaan tämä asia on työn alla ja valmistuu tämän alkuvuoden aikana.
Pahoittelen tästä aiheutunutta mielipahaa.
Tuttu tilanne Motoralan kanssa, versiopäivitys, pidempi virtakatko ja mahdollisesti jokin muu kadotta tekstivalinnan noin kerran kuukaudessa. Uudelleen asetus hoitaa tämän.

Lisäksi tallennuksista teksti katoaa erityisesti, jos käyttää toistuvasti pikakelausta. Tästä selviää pysäyttämällä ja käynnistämällä toiston uudestaan.

Sitten HD-kanavilta puuttuu tekstitys joskus kokonaan, jolloin pitää siirtyä tavallisille kanaville.

Tekstitys on kuitenkin ongelmista pienin.
Mulla tekstitys tulee niin et kelaan hiukan ohjelmaa niin sitten näkyy tekstitys, ärsyttävää mut helppo 'remontti' kun tietää mitä tehdä.

Vastaa