Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
litu_
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 2 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Tekstiviestit Suomessa ulkomaisten operaattoreiden ...

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa
Hei!

Nyt on kyse vain periaatteesta, ei senteistä. Ja siitä, etten ymmärrä puhelinlaskuani. Voi olla oma vika.

Minulla on peruspaketti (puhelin, tekstari, netti) ja jälleen kerran oli tuoreimmassa laskussa selittämätön pikkulisä 0,30e ja tällä kertaa selitys "Tekstiviestit Suomessa ulkomaisen operaattorin liittymiin". Käytän puhelinta tosi vähän ja muutenkin Suomessa suomalaisten kanssa, joten yleensä muistan aika hyvin, jos olen johonkin poikkeukselliseen ollut yhteydessä. Tämänkin 30 snt näin jo paljon ennen laskuajan loppumista Oma Sonera -sivulta, joten tiesin että kulu on syntynyt ajalla 4.12. - 22.12., ts. oli aika helppo muistaa mitä on itse tehnyt tai ollut tekemättä.

En nyt ihan usko, että Sonera keksii näitä kerätäkseen "vahingossa" ylimääräistä tuottoa, vaan arvelen, että jokin Suomessa käytetty suomalaiseksi luulemani numero ei olekaan suomalainen tai että olen hyväksynyt (Suomessa) tekstarilla jnk jutun, jota en ole älynnyt alkuperältään ulkomaiseksi.

Voisiko Sonera ystävällisesti valaista tätä: mitä tyypillisesti ovat nämä "Tekstiviestit Suomessa ulkomaisen operaattorin liittymiin"? Ja luettakoon tästä vastauksesta pois sellaiset itsestään selvät tapaukset, kun lähettää tekstarin ihan itse näpytellen ulkomaiseen liittymään.

Kuten sanoin, ihan sama meneekö 30 snt vai ei, mutta haluaisin selityksen, kun näitä pikkueriä silloin tällöin laskuun ilmaantuu. (Haa, vai voivatko ne olla joitain takautuvia juttuja eli vanhaa laskutusta...?)

Ystävällisesti!
2 vastausta
Henry_
Vanhan Palstan telialainen
  • 0 custom-general.kudos
  • 380 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa
Hei Iitu!

Operaattori ei tietenkään laskuta asioista joille ei ole perustetta. Kuten epäilit, niin viesti voi olla itselähetetty ei tietoisesti ulkomaiseen puhelinnumeroon tai sitten hyvin suurella todennäköisyydellä epäilen että kyseessä on joko Applen Facetime tai iMessagen rekisteröintiviestistä. Kun sovelluksen ottaa käyttöön, niin se vaatii rekisteröinnin, joka tapahtuu normaalina sms -viestinä. Rekisteröinnissä iPhone lähettää viestin ulkomaiseen numeroon(Iso-britannia). Puhelin myös ilmoittaa joka aktivointiviestissä: ” Operaattorisi saattaa laskuttaa iMessagen aktivointitekstiviesteistä” ja tässä tapauksessa viestin hinta on ulkomaanviestin hinta. Koska kyseessä on tekstiviesti ulkomaiseen numeroon, ei se sisälly tekstiviestipakettiin(pl. sonera sopiva liittymillä Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan ja baltianmaihin).

Toivon, että tämä selvensi tapausta ja vastasi viestiisi.
Asiakaspalvelu palvelee sinua osoitteessahttp://www.sonera.fi/asiakastuki/ . Osoitteesta löydät Useimmin kysytyt kysymykset, Keskustele ja kysy –palstan sekä Ohjeet ja vinkit. Löydät meidät myös Facebookista http://www.facebook.com/sonera sekä Twitteristä http://www.twitter.com/sonera_palveluhttp://www.twitter.com/sonera_palvelu
litu_
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 2 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa
Hei!

Kiitos vastauksesta! En ole kylläkään rekisteröitynyt noihin ehdottamiisi, joten ihmettely jatkuu. Ehkä joskus selviää...
Tämän osion uusimmat keskustelut