TeleWell TW-EAV510 ja E3276


Mahtaisko kellään olla kokemusta tai ohjetta kuin em. kombinaation saa toimimaan?

//huba

11 kommenttia

Hei hubbabubba

Tutkiskelin asiaa Telewellin tuotesivujen puolelta ja ainakin TW- EAV510 modeemissa 4_13 ohjelmisto/firmware versiolla 3g/4g/LTE tuki löytyy. Vastaavasti TW EA510 v3 (c) mallissa Huawein E3276 ei ole tuettu. Varmistatko kumpi malli sinulla on käytössäsi?

Telewellin tuotesivuilta löytää asiasta enemmän tietoa: https://www.telewell.fi/fi/tuote/adsl-t ... /tw-eav510
Tässä suora linkki TW-EAV510 Tuettujen LTE/4G/3G-sovittimien listalle: https://www.telewell.fi/files/mokkulat.pdf
Juu,

Päivitettiin firmware uusimpaan versioon ja sen jälkeen päästiin purkkiin kiinni. Valmiissa listassa ei ole E3276 tikkua , mutta kaikilla muillakin listalla olevilla on samat setupit.
Vaikuttais olevan kiinni siitä, että tikku ei muodosta yhteyttä Internetiin. Läppäriin kytkettynä ko. tikku tarttee yhdistää nettii painamalla <Yhdistä> painiketta. Voiko olla kiinni tosta ja miten sen voi ohittaa?
Hei hubbabubba

hubbabubba kirjoitti:
Vaikuttais olevan kiinni siitä, että tikku ei muodosta yhteyttä Internetiin. Läppäriin kytkettynä ko. tikku tarttee yhdistää nettii painamalla <Yhdistä> painiketta. Voiko olla kiinni tosta ja miten sen voi ohittaa?

Uskoisin kyllä että ongelma jää epäilyksesi mukaisesti tuohon Telewellin ja tikun väliseen yhdistymiseen. Tai lähinnä juuri siihen ettei telewell saa käskytettyä tikkua yhdistämään verkkoon. Tarkkaa vastausta tämän korjaamiseksi en kyllä osaa sanoa.

Oletko ollut vielä yhteydessä telewellille mitä he osaisivat sanoa asiasta tai olisiko heillä jokin helppo vinkki asian korjaamiseksi? Tikussa tuskin on mitään vikaa kerta se läppäriin suoraan kytkiessä toimii normaalisti "yhdistä"-painikkeen painamisen jälkeen.
Ladattiin virheellisesti uusin versio, jossa ei tukea olekaan. Ainoastaan edellisessä versiossa on. Yhteensopivuustaulukossa ilmoitettu Firmware ei myöskään toiminut

Toimii siis tällä versiolla:
Ohjelmistoversio TW-EAV510_4.24
Koodissa täydennopeuden LTE-tuki vain Ethernet-liitännän kautta
Huawei E3276-tuki
Hei hubbabubba

hubbabubba kirjoitti:
Ladattiin virheellisesti uusin versio, jossa ei tukea olekaan. Ainoastaan edellisessä versiossa on.
Tekemällä (ja testaamalla) oppii! Kiitos sinulle asian itsenäisestä selvityksestä ja siitä että jaoit tiedon kanssamme! Tästä on varmasti apua myös muille TeleWell TW-EAV510 ja E3276 yhdistelmää käyttäville!
Täällä on sama kombinaatio ja sama vaiva.
Päivitin firmwaren versioon 4.24, mutta ei toimi siltikään. Telewellin infossa kerrotaan, että mitään erityisasetuksia ei tarvittaisi.
Mitähän tälle nyt kannattaisi tehdä?
can any one tell me the topic in English please??

I want to share my views
Hei radioskugga

Kokeilitko nyt molempia Firmware versioita kuten Hubbabubbaa tuossa ylempänä?

jessicasmith

You could try google translate for whole topic, but putting it short:

Topic is about problem with Sonera E3276-4G usb wireless stick and TeleWell TW-EAV510 compatibility. The E3276 doesn't work with older firmare versions on TW-EAV510. You need to upgrade TW-EAV510 firmware version to 4.24 or 4.13.

Here is the support list for TW-EAV510 LTE/4G/3G-adapters: https://www.telewell.fi/files/mokkulat.pdf
Jokainen saatavilla oleva firmware-versio on nyt kokeiltu, mahdollisimman tarkasti ohjeistuksen mukaan. Aina sama tulos, eli ei yhteyttä.
Hei radioskugga

Melkein kysyisin asiaa nyt myös telewellin puolelta sillä ainakin yksi käyttäjä on ainakin laitteen saanut toimimaan tuon firmware päivityksen kautta.
Telewell vastasi aivan samalla tavalla (taitavat siellä lukea tätä palstaa 🙂 ja ovat ilmeisesti tulkinneet hubbabubban vastauksen (3.7.) niin, että yhteys olisi syntynyt.

Tänään kokeiltiin asetuksia myös reitittimen myyneen liikkeen tiloissa useamman asiantuntijan ollessa paikalla, ja yritettiin rajoittaa vikaa parhaan tiedon ja taidon mukaan. Ei toiminut.

Palautin TW-EAV510:n ja lähden etsimään korvaavaa kohtuuhintaista laitetta. Mahdollisesti TW-3G, ainakin googlailun perusteella joku tuntuu saaneen toimimaan.

Vastaa