Thomson TG784 IP-asetukset

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Onko todellakin niin, ettei Koti TV -liittymän mukana tulleen Thomson TG784 -palvelureitittimen sisäverkon IP-asetuksia pääse itse muuttamaan? Haluaisin (pitäisi) muuttaa IP-osoitteet vaikka johonkin 10.0.-sarjaan tai melkeinpä mihin muuhun tahansa kuin 192.168.1.-alkuisiksi. Tai sitten jos toiselle reitittimelle saisi jotenkin julkisen IP:n niin sen taakse voisi rakentaa sellaisen verkoin kuin itse haluaa.

Thomsonin asetuksista löytyy kyllä kohta, josta sisäverkon IP-asetukset saisi vaihdettua. Tallennus vaan ei mene perille. Mahdollista on kuitenkin lisätä sisäverkkoon toinen IP-alue, mutta tuota 192.168.1.-verkkoa ei sieltä saa pois. Valitettavasti työpaikallani on käytössä noita samoja IP-osoitteita, joten VPN-yhteys sinne ei nyt tällä järjestelyllä toimi... Onko tätä jotenkin mahdollista kikkailla?

Toisena vaihtoehtona testasin Koti TV ja muun liikenteen jakamista kahtia jo ennen palvelureititintä. Tämän olikin joku saanut toimimaan ethernet-yhteydellä siten, että laittaa väliin kytkimen ja kytkimeen kiinni Soneran palvelureitittimen ja toisen reitittimen. Meillä on ADSL-yhteys, joten yritin samaa siten, että laitoin puhelinlinjaan ZyXEL P-660HW-D1 -modeemin siltaavassa tilassa. ZyXELin kytkin palvelureitittimen WAN-porttiin ja vaihdoin Thomsoniin WAN-sensing -asetuksista portiksi ETH5. Palvelureititin sai kivasti julkisen IP-osoitteen ja netti lähti toimimaan sisäverkosta, mutta IPTV_5 jäi "Connecting..." -tilaan eikä TV toimi. Yritin ZyXEListä säätää multicastingia päälle ja muuta, mutta ei onnistunut.

Onko arvauksia, ideoita tai tietoa, kuinka tässä voisi päästä eteenpäin?

3 kommenttia

Laiteiden ketjutus ei tuottanut haluttua lopputulosta, koska Zyxel-modeemin läpi Koti TV:n multicast ei toimi.

Mikä 192-alkuisessa IP-osoitteessa on vikana? Luuleeko koneesi että työpaikan kone on samassa sisäverkossa eli myös Thomsonin takana?
Tapio kirjoitti:
Mikä 192-alkuisessa IP-osoitteessa on vikana? Luuleeko koneesi että työpaikan kone on samassa sisäverkossa eli myös Thomsonin takana?


Itse asiassa se menee toisin päin, eli VPN-yhteyden ollessa auki kone luulee, että kaikki sisäverkossa olevat laitteet on työpaikalla.

Onko tuohon IP-asetusten rajoittamiseen joku erityinen syy? Jos pakotetaan käyttämään tiettyä osoitealuetta, niin sen kannattaisi olla niin eksoottinen, että todennäköisyys IP-ristiriitoihin olisi mahdollisimman pieni...
jounia kirjoitti:
Onko tuohon IP-asetusten rajoittamiseen joku erityinen syy?


Soneran Thomson ADSL/VDSL2-modeemeissa on asetusten muutosten tekemistä tarkoituksella rajoitettu, jotta laite voi toimia myös Koti TV:n palvelureitittimenä. Nykyisellään laite soveltuu valtaosalle käyttäjistä.

Sisäverkon privaattiosoitteiden suhteen valinnanvara jää tietyille 10-, 172- ja 192-alkuisille osoitealueille. 192.168.0.0/16 on yleinen, tosin verkko voi olla rajoitettu tarkemmin kuin 16 bitillä (esimerkiksi 24 bitillä 192.168.1.x osoitteiksi).

Ongelmaan saattaisi löytyä ratkaisu siltä puolelta johon otat VPN-yhteyden. En tunne tarkemmin VPN-yhteyksiä enkä tiedä mikä ratkaisu olisi, mutta mieleen mahdollisena ratkaisuna tulee point-to-point tyyppinen yhden IP-osoitteen "aliverkko" VPN-yhteydelle. Tämä ehdotus on täysin "lonkalta" annettu eli en tiedä onko mahdollista toteuttaa.

Vastaa