Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
juhuri_
Vakiokalustoa ☆
  • 0 custom-general.kudos
  • 178 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Thomson TG784, Wifi heikentyi

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa
Product Name: TG784
Software Release: 8.C.H.2

Aiemmin tänään oli asetukset resetoituneet.
SSID oli muuttunut Soneran asettamaan ja muutkin asetukset nollautuneet.

Onko joku päivitys tehty vai reistaileeko laite?

Wifi kantama tippui samalla olemattomiin (noin 5 metriin). Testattu parilla puhelimella.
Luulin aluksi että olisi Iphone 5s ongelma, mutta Samsungin puhelin tipahtaa myös Wifistä 5 metrin päässä..

Thomson resetoitu, vaihdettu kokonaan uusi ssid, eri salauksia kokeiltu, vaihdettu kanavaa. Ei auta.
Muuten netti ja koti-tv toimii.

Mitäs vielä voisi kokeilla?

edit: toisesta ketjusta viewtopic.php?f=67&t=19483#p89390
luin että laitteita on tosiaan päivitetty. Olisiko mahdollista saada päivitys kumottua?
11 vastausta
hillevi_
Kommentaattori
  • 0 custom-general.kudos
  • 56 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa
1) Minusta jo se on huono, että tällaisia päivityksiä tehdään mitään ilmoittamatta. Jos esimerkiksi mummoni purkki olisi yhtäkkiä resetoitunut, se olisi tietänyt minulle päivän reissua. Ja mikäli Soneran ajatus/oletus on, että ihmisten ei pitäisi muutella wlan-verkkojensa nimiä, niin esimerkiksi meillä se on jotakuinkin käytännön pakko jos haluaa tunnistaa omansa: ilmassa kun vilisee SoneraGateway-alkuisia verkkoja, eivätkä kaikki päätelaitteet näytä nimestä kuin alkuosan.

2) Ilmeisesti modeemin vaihto on Soneran prosessina helpoin ratkaisu tähän TG784:n ongelmaan (jota on käsitelty useassa ketjussa). Kestävän kehityksen kannalta vaihto ei kuitenkaan ole järkevää - tosin ei firma itseään ole erityisen ympäristöystävällisenä itseään imagoinutkaan.

Eri asia olisi, jos laitteeseen ei tosiaankaan enää onnistuttaisi saamaan (tieto)turvallista softaa. Tämä on kuitenkin kaukaa haettua, koska laite romutettiin hetkessä ohjelmistolla, eli se on yhä fyysisesti kunnossa. Syytä/selitystä päivitykselle ei ole saatu. Ja mikäli asiakkaille mukahalutaan parempaa palvelua (tässä tapauksessa uudempaa tekniikkaa), sen voi hoitaa tyylikkäämmin kuin kierrättämällä vikapalvelun ja Helpsonin ja vikapalvelun kautta.

Vikatilanteiden käsittely on yhtä takkuista kaikilla operaattorilla, eli en usko että vaihtamalla paranee. Tarkoitus on joka tapauksessa käsitellä asiaa seuraavassa taloyhtiön hallituksen kokouksessa. Telkkaria katson nykyään Sonera Viihteen sijaan Dnan kaapelin kautta, eli harkinnassa myös vaihto Soneran ADSL:stä Dnan kaapelinettiin.

Hyviä aamiaishetkiä juhurille ja muillekin!
Marko-_
Vanhan Palstan telialainen
  • 1 custom-general.kudos
  • 4902 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa
Hei hillevi,

Kiitos palautteestasi. Välitämme sen eteenpäin.

Laitteiden joudutaan joskus päivittelemään, jotta yhteyksien ja Viihteen toimintaa voitaisiin taata parhaalla mahdollisella tavalla.

Totta on että osalla TG784 -mallisten laitteiden käyttäjillä on ilmaantunut ongelmia viimeisimmän päivityksen jälkeen. Jos ongelmaa ei muilla keinoin saada ratkaistua, niin laitteen vaihtaminen jää viimeisimmäksi vaihtoehdoksi.

Päivityksen yhteydessä laite saattaa tosiaan palautua tehdasasetuksille ja jos langattoman verkon asetuksia on muokattu aiemmin, niin ne joutuu määrittämään uudelleen. Meiltä löytyy myös kuvalliset ohjeet sivuiltamme laitteiden langattomien verkkojen asetusten määrittämiseen, mikäli tämä ei entuudestaan ole tuttua.

Ohjeet:
- Thomson TG784
- Thomson TG789
- Inteno DG301
Asiakaspalvelu palvelee sinua osoitteessa http://www.sonera.fi/asiakastuki/. Osoitteesta löydät Useimmin kysytyt kysymykset, Keskustele ja kysy –palstan sekä Ohjeet ja vinkit. Löydät meidät myös Facebookista http://www.facebook.com/sonera sekä Twitteristä http://www.twitter.com/sonera_palvelu
Tämän osion uusimmat keskustelut