Thomson TG789 ja omat asetukset nollattu

  • 11 December 2014
  • 8 kommenttia
  • 9 katselukertaa

Hei,
Mikä mahtaa olla syynä siihen, että yhtäkkiä kaikki Thomson TG789vn -modeemiin tekemäni kotiverkkoasetukset ovat kadonneet: wlan-verkon nimi muutettu ja muutkin asetukset muuttuneet (mm. laitteiden nimet häipyneet jne.), josta on seurannut kaikenlaisia yhteysongelmia.

Voisiko Soneran asiakaspalvelu ystävällisesti selittää, mistä on kysymys.

8 kommenttia

Hei

Oletko resetoinut modeemin tehdasasetuksille jossain vaiheessa? Resetointi palauttaa alkuperäiset asetukset ja omat asetukset nollaantuvat.
Arttu- kirjoitti:
Oletko resetoinut modeemin tehdasasetuksille jossain vaiheessa? Resetointi palauttaa alkuperäiset asetukset ja omat asetukset nollaantuvat.


No hyvänen aika - en varmaankaan ihmettelisi ja kyselisi asiaa täällä julkisesti jos olisin itse tehnyt resetoinnin tms. Todettakoon vielä selvyyden vuoksi, että Thomson oli siis hävittänyt kaikki koitiverkoasetukseni ihan itsestään "yön aikana", eikä meillä ole ollut edes mitään sähkökatkoksia tms. joita ehkä voisi joskus syyttää tällaisissa asioissa...
Moro,

Itselläni sama homma, n. 2 viikkoa sitten modeemin asetukset palautettu tehdasasetuksille.
Olisiko mahdollisesti päivitetty firmis etänä???
Tuosta firmiksen päivityksestä on näillä linjoilla puhuttu ennenkin, mutta ihmetyttää, jos Soneralla ei ole viitseliäisyyttä ilmoittaa niistä etukäteen - varsin tylyä palvelua, kun ottaa huomioon että asiakkaiden on päivityksen jälkeen laitettava omat asetuksensa uudelleen kuntoon. Ilmoitetaanhan esim. nyt tulevista koti-tv kanavavaihdoistakin, vaikka ne eivät edellytä käyttäjiltä mitään toimenpiteitä.
Itselläni oli käynyt tämä sama homma, mutta koska en ollut muuttanut muita asetuksia kuin WLANin nimeä ja avainta, en viitsinyt asiasta meteliä pitää. Mutta ihan vain tiedoksi, että tosiaan "itsekseen" nuo ovat hävinneet. Ja ei, en tuossa yhteydessä palauttanut laitteen tehdasasetuksia itse.
Soneran päästä tosiaan joko firmiksen yhteydessä vedetty sileeks tai vastaavasti vikailmotuksen yhteydessä palautettu tehdasasetukset varmuuden välttämiseksi.

Mitäpä sitä turhia asiasta ilmottelemaan. Sehän olis asiakaspalvelua
Thomson TG789 ajetaan automaattisesti firmispäivitys aina kun sellainen on meillä saatavilla. Tällä parannetaan laitteen ja Koti TV:n toimintaa. Tämä aiheuttaa juuri tehdasasetusten palautumisen ja omien asetusten nollaamisen.

Asiasta olisi tietenkin hyvä ilmoittaa asiakkaalle. Välitän tiedon eteenpäin, jos tälläinen toiminto saataisiin käyttöön.
Jep, tänään varmaankin sitten ajettu päivitykset tänne. Hieman kyllä hämmästytti, kun puhelimella ei päässyt kirjautumaan verkkoon ja ehdin buuttailemaan modeemia ja tarkistamaan kytkentöjä.

Sattumalta juuri tänään töissä kirjauduin omille sivuille ja jos esim siellä olisi mainittu jotain päivityksistä ja niiden vaikutuksista kotiverkkoon, olisin kenties välttänyt muutaman minuutin ylimääräiset työt ja useamman minuutin suoranaisen v-tuksen soneran toimintaan ja toimimattomuuteen.
Eli automaattiset päivitykset on ihan kivoja mutta ennemmin niiden ajankohdista ja vaikutuksista lukisin etukäteen.

Vastaa