Thomson TG789vn WLAN kantoaluetta suuremmaksi?

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Hei!

Kiinteistöni käsittää 2 rakennusta sekä laajahkon piha-alueen ja WLAN pitäisi saada ulottumaan toiseen rakennukseen. Soneran edellisellä modeemilla (Telewell TW-EA510) temppu onnistui helposti parin suuntaavan antennin ja toisen modeemin avulla.

Thomson TG789vn:n WLAN kantavuus ei mitään huippuluokkaa ole, jo saman rakennuksen sisällä 2. kerroksessa signaali on aika heikko. K.o. laitteeseen ei taida saada edes ulkoista antennia kiinni?

Millä kantavuutta voi parantaa? Pystynkö hyödyntämään olemassa olevaa laitteistoani (antennit + pari telewell modeemia)?

Jos nyt joudun ostamaan uusia laitteita, niin mahtaako taas kohta tulla Soneralta uusi modeemi, jonka kanssa kaikki menee taas uusiksi?

Timo

3 kommenttia

Hei tev100,

Tuota kantamaa ei pysty oikein thomsonista parantamaan muutenkuin ulkoisella (eli toisella) reittimellä ja wlan-tukiasemilla. Vanhoista laitteista voi olla tässä apua mikäli ne pystyy linkittämään toisiinsa wlan-signaalin jatkamiseksi.

Tulevaisuuden näkymissä ei ole tietääkseni uusia laitteita tulossa mutta periaatteessa tuo lisälaitteden kokoonpano toimiessaan thomsonin kanssa --> toimii myös mahdollisen uudenkin palvelureitittimen kanssa.
Moi ja kiitos nopeasta vastauksesta.

Osoitatko vielä suunnan, miten tuohon saa toisen reitittimen kiinni? WAN -porttiin vai miten?

Timo
Hei tev100,

Toisen reitittimen voit kytkeä Thomsonin keltaiseen LAN porttiin. Punaiseen WAN porttiin ei kannata sisäverkon laitteita kytkeä. Thomsonissa se on tarkoitettu vain ulkoverkosta tuleville yhteyksille.

Thomsonin perään kytkettävässä reitittimiessä kaapeli pitäisi kytkeä taas WAN porttiin, jotta reititys pelaa kunnolla.

Joissakin laitteissa LAN portin saa muutettua WAN portiksi. Telewellin joillakin malleilla tämä oli mahdollista.

Joissakin WAN portti on erikseen, jolloin ei tarvitse asetuksia suuremmin muutella. Tosin reititin olisi hyvä olla siltaavana, jotta ei tule tupla NAT ongelmia.

Kaikissa modeemeissa ei kuitenkaan WAN mahdollisuutta ole. Laitteen ohjeista kuitenkin pitäisi löytyä tarkemmat tiedot laitteen ominaisuukista ja asetuksista.

Vastaa