Thomson TG789vn ja AirPort Extreme

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 1 katselukerta

Moi!

Onkohan kyseisen laitteen toimivuutta tuon modeemin kanssa testattu? Ideana olisi pistää AirPort piuhalla modeemiin ja käyttää tämän WLANia Thomsonin oman sijaan sen hitauden takia. Modeemi nimittäin antaa langalla noin 70Mb/s mutta WLANissa jää 30Mb/s kieppeille vaikka käytössä on ruuhkaton kanava ja n-sarjan laitteet.

Aiemmin kokeilin laittaa normaalin Buffalon tukiaseman vastaavalla tavalla, ja sillattuna laite ei saanut IP-osoitteita eteenpäin jaettavaksi, ja reitittävänä nopeus tippui 1Mb/s. Tukiaseman toimivuus on testattu vanhalla palveluntarjoajalla, jossa nopeutta riitti 95-98Mb/s.

Ajattelin ennen AirPortin hankintaa kysellä faktoja ja kokemuksia, kannattaako?

4 kommenttia

Hei onik

Itselläni ei ole tarkempaa faktaa antaa itse kysymykseesi mutta yhteensopivuutta Airplayn kanssa ollaan kehittämässä. viewtopic.php?f=104&t=8292&p=65929#p65929
Hei Oink,

Itselläni on Airport Extreme ja Timecapsule käytössä Thomsonin kanssa. On toiminut tähän asti ongelmitta. Nopeus niiden kautta on ollut hyvin lähellä samaa kuin jos kone olisi kaapelilla kytkettynä. Toki langaton verkko aiheuttaa aina pientä heittelyä, mutta suhteellisen tasaisesti on ainankin omalla kohdalla toiminut.

Itselläni on Airport laitteet sillattuna, niin että IP:t tulevat suoraan Thomsonilta. Siltaus on siksi, jottei tupla nat ongelmia syntyisi.

Toki samaan tarkoitukseen on muitakin hyviä laitteita tarjolla ja jollakin palstan lukijalla voisi olla hyviä vinkkejä näiden suhteen. Jos käytössä on kuitenkin muitakin Applen laitteita, niin Airportin hankinta voi olla ihan hyvä ratkaisu.
onik kirjoitti:
Aiemmin kokeilin laittaa normaalin Buffalon tukiaseman vastaavalla tavalla, ja sillattuna laite ei saanut IP-osoitteita eteenpäin jaettavaksi, ja reitittävänä nopeus tippui 1Mb/s.


Onko tuo Buffalo vielä sinulla? Thomsonin Ethernet-portin 4 saa nykyään siltaavaksi, joten voisit ottaa yhteyttä Soneran vikailmoitukseen ja pyytää heitä konfiguroimaan Thomsonisi siltaavaksi.

Tämän jälkeen voisit kokeilla Buffaloa reitittävänä uudelleen Thomsonin portissa 4, jolloin ei tule enää tupla-NAT:tia.
irritus kirjoitti:
Onko tuo Buffalo vielä sinulla? Thomsonin Ethernet-portin 4 saa nykyään siltaavaksi, joten voisit ottaa yhteyttä Soneran vikailmoitukseen ja pyytää heitä konfiguroimaan Thomsonisi siltaavaksi.

Tämän jälkeen voisit kokeilla Buffaloa reitittävänä uudelleen Thomsonin portissa 4, jolloin ei tule enää tupla-NAT:tia.


Ajattelinpas kommentoida tähän kun olen nyt käyttänyt pari viikkoa tuota sillattua 4-porttia Buffalon yli, ja toimii yhtä hyvin kuin liittymä kokonaisuudessaan. Jostain syystä Buffalon WAN-portin saa usellakin laitteella kuormitettua vetämään sisäänpäin vain alle 50Mbps, ja yksi lataus kerrallaan pääsee vain reiluun 20Mbps.

Päädyin käyttämään omaa reititintä kaikkeen muuhun paitsi IPTV:hen koska yhteydessä alkoi ilmetä yli 10% packet lossia ja heittelehtivää pingiä (+-200ms) nopeusongelman lisäksi. Tämä auttoi hieman mutta vieläkin välillä yhteys katkeaa, lataukset keskeytyvät ja hetken päästä palautuu ennalleen. Etenkin tämä nyppii PS4:n latauksissa, jotka eivät osaa yhteyden katketessa heti jatkaa latausta, vaan jäävät ihmettelemään latausvirhettä, ja latausta pitää jatkaa käsin. Ei niin mukavaa puuhaa kun yhteys pätkii noin 5min välein, lataus on parhaimmillaan 20Mbps tasoa ja ladattavaa on kymmeniä gigoja.

Ilmeisesti kuitenkin Airport Extreme toimisi Buffalon tilalla yhtä hyvin kuin mikä tahansa muukin laite, mutta luultavasti päädynkin Time Capsulen sijasta ostamaan 1Gbps-reitittimen AC-standardilla ja Drobo N5 NAS-aseman, niin saa päivitettyä langallisten laitteidenkin yhteysnopeuden samalla.

Vastaa