Thomson TG789vn ja nettipeliongelma


Moi. Reitittimenä on siis tuo Thomson TG789vn, ja ongelmana on Nintendo 3DS:n nettipelaaminen. Muuten netti toimii hyvin, voi surffata ja käydä latauskaupassa, mutta muihin pelaajiin yhdistäminen ei onnistu. Ennen on toiminut nettipeli tällä samalla reitittimellä eikä asetuksia ole muuteltu. Myös WiiU:ssa on tämä sama ongelma. Mikä voi olla vikana ja miten saan korjattua?

Täällä on myös kyselty päivityksiä laitteisiin, saisiko tännekin päivityksen?

Laitoin viestin samasta aiheesta jo aiemmin, mutta se meni vahingossa Liikkuva netti -osioon.

17 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Muuten netti toimii OK???

Tarkista vika Nintendolta. Todennäköisesti vika on Nintendon palvelimissa... Joten ei voi oikein auttaa Nintendon omista ongelmista
Koitin kaverin netin kautta ja toimi niinkuin pitäisikin, eli vika ei ole Nintendolla.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Mutta siis kaikki muut sivut ym.. palvelut, pelit... toimii normaalisti... voi toki olla Soneran DNS palvelimissa vika... Kokeile vaihtaa vaikka Googlen DNS palvelimeen...

Ohje DNS palvelimen vaihtoon Windowssilla https://sites.google.com/site/jasunsivu/dns-nimipalvelimet

Nintendossa vaihtamisen ohje (englanniksi). http://en-americas-support.nintendo.com/app/answers/detail/a_id/217/~/how-to-change-dns-settings
Kokeilin, ei auta. Miten voi olla että ennen on toiminut mutta ei enää, kun mitään asetuksia ei ole muutettu? En kyllä muista, milloin olisin viimeksi netin kautta pelannut, tämän vuoden puolella kumminkin. Onko tuohon modeemiin voinut tulla joitakin päivityksiä, jotka on sotkeneet asetuksia siinä välissä?

Jostakin luin että kyseessä voisi olla joku porttiongelma, joka ratkeaisi jos modeemin nelosportin saisi siltaavaksi ja siihen voisi sitten kytkeä toisen reitittimen, jonka kautta sitten pääsisi nettipeliin kiinni. Ei mitään hajua mitä tuo "siltaaminen" tarkoittaa, mutta voisiko tuosta olla apua?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Oletuksena reititin on ns. NAT / reitittävässä tilassa, joka tarkoittaa sitä että reititin ohjaa kaiken liikenteen ulos ja sisälle... Silloin on käytössä yksi julkinen IP-osoite ja 254 sisäverkon IP-osoitetta (192.168.0.1/192.168.1). NAT = osoitenmuutos ei muuntaa osoitteita, jotta niitä riittää kaikille.

Siltaava tilassa ei ole NAT vaan kaikki liikenne on suoraan ulkoverkossa yhteydessä. Pelaamiseen ei pitäisi vaikuttaa onko reitittävässä vai siltaavassa tilassa. NAT vaikuttaa vain jos haluaa päästä ulkoverkosta sisäverkkoon. Mutta ei sisäverkosta ulkoverkkoon ole mitään merkitystä.

Pelaaminen pitäisi sujua molemmissa yhtä hyvin, ellei peli pyöri omalla koneella... tai vaatii jonkinlaisen sisällepäin olevan yhteyden.

Nintendon pelit pitäisi toimia molemmissa yhtä hyvin ja NAT on parempi, sillä IP-osoitteita on muutenkin vähän.
olkitu kirjoitti:
Oletuksena reititin on ns. NAT / reitittävässä tilassa, joka tarkoittaa sitä että reititin ohjaa kaiken liikenteen ulos ja sisälle.


Vähän kuitenkin vaikuttaisi, että näin ei ole, kun yhteyttä ei saa toisiin pelaajiin.

Tulisiko tuosta siltaamisen yrittämisestä mitään sivuvaikutuksia tai muita haittoja? Onko ylipäätään mahdollista kytkeä tuohon Thomsoniin toista reititintä?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
On mahdollista toki. Siltaamisessa ei ole haittoja... Voit kytkeä suoraan porttiin 4 (kunhan sillattu) oman reitittimen router-tilaan.

Huomaathan että kytket ethernet kaapelin Thompsonista (4 portti) omaasi reitittimesi (portti WAN).

Nintendo ei ota sisälepäin yhteysksiä... kaikki yhteydet muodostetaan palvelimeen. Joten NAT ei vaikuta asiaan
olkitu kirjoitti:
Nintendo ei ota sisälepäin yhteysksiä... kaikki yhteydet muodostetaan palvelimeen. Joten NAT ei vaikuta asiaan


Missäköhän sitten vika mahtaa olla? Koetan tuota siltausjuttua, kun jotkut ovat netissä kertoneet ratkaisseensa sillä tämän ongelman.

Eli jos Soneralta joku tämän lukee, saisinko Thomson TG789vn:ni nelosportin siltaavaksi, kiitos.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Onko mitään hyötyä jos laittaa reitittimen kuitenkin, jossa NAT päällä... eikö ole helpompaa laittaa sitten se reititinkin siltaavaan tilaan, niin Nintendo saa suoraan yhteyden verkkoon ilman portti rajoituksia.

Muistathan kuitenkin että kuluttajaliittymissä on max 4-5 osoitetta käytettävissä
Öö, tuota viestisi ekaa kappaletta en oikein ymmärrä, voitko selittää tyhmälle?



Meinaatko tuolla viimeisellä lauseella että saisin kytkettyä siihen toiseen reitittimeen vain 4-5 laitetta?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
NAT = osoitenmuutos

Wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Network_address_translation

Ja nyt sinulla on Thompsonissa käytössä NAT ja sisäverkkon osoiteavaruus on 192.168.1.1 tai 192.168.0.1 oletuksena. Näin ollen sisäverkon laitteita jotka on kytketty verkkoon ei näy ulospäin. Kun ulkoverkosta yritetään yhdistää sisäverkon laitteisiin tarvitaan porttiohjaus (Port forwarding), Soneran Inteno Firmwaressa taisi olla Game and Application Sharing.

Sillatussa tilassa porttiohjauksia ei tarvitse tehdä kun ulkoverkon laitteet näkevät suoraan... eli sillan yli pääsee ns. suoraan yhteyteen. Sonera rajoittaa julkisten (ulkoverkon IP-osoitteiden määrää), koska IP-osoitteita ei ole loputtomasti, noin 4 miljardia ja ovat loppuneet. Uusi IPV6 tekniikkaa ei ole virallisesti käytössä kaikkalla.

Suoraan ulkoverkkoon voit kytkeä kuin 4-5 laitetta (en nyt tarkkaan muista kuinka monta IP-osoitetta Sonera antaa). Eli siis Soneran palvelureititin vie yhden (sen takana olevat NAT tilassa ei vie yhtään, sillä ne ovat palvelureitittimen takana evätkä näy ulkoverkkoon) ja Soneran oma palvelureitittimen sillatussa portissa oleva reititin vie yhden osoitteen. Mutta jos omasi reititin on myös sillatussa tilassa, omasi reititin ja sekä sen takana olevat laitteet saavat julkisen IP-osoitteen.
Kiitos hyvästä selityksestä.

olkitu kirjoitti:
Mutta jos omasi reititin on myös sillatussa tilassa, omasi reititin ja sekä sen takana olevat laitteet saavat julkisen IP-osoitteen.


Eli jos saan sen toisen reitittimen siltaavaan tilaan, IP-osoitteet ei rajoita siihen kytkettävien laitteiden määrää, ymmärsinkö oikein? Saanko sen siltaavaksi ihan itse asetuksista vai pitääkö siitäkin kysyä erikseen Soneralta?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Siltaaminen on estetty Soneran firmwaressa mutta ota yhteyttä Soneran asiakaspalveluun, niin asia hoituu kuntoon.

Jokaiselle verkko laite tarvitsee oman IP-osoitteen, jonka saa

A) Verkosta, DHCP palvelusta (Sonera / ja oma reititin jos NAT tilassa)
B) Voidaan määrittää itse, mutta siinä pitää olla hieman selvillä miten Internet toimii

Joten jos haluat julkisen IP-osoitteella olevan laitteen verkkoon, sinulla on rajoitettu ne 4-5 eri osoitteeseen

NAT tilassa voit laittaa melkein äärettömästi laitteita verkkoon... Normaalisti 254 laitetta, kuitenkin yksi laite on reititin joka varaa yhden IP-osoitteen, joka on yleensä verkon käytössä oleva osoite 1 (esim. 192.168.1.1).
Eli onko sitten muuta keinoa kuin että kytken toiseen reitittimeen vain nuo Nintendot ja loput laitteet jätän Thomsoniin? Uskoisin että jos kummatkin laitteet olisi yhtä aikaa päällä, ne häiritsisivät toisiaan, eli eivät voisi olla yhtäaikaa päällä, onko näin? Jos siis pelaisin Nintendolla netissä, Thomsonin wlan pitäisi laittaa pois päältä tässä tapauksessa?

Miksei muuten tuolla Thomsonilla onnistu port forwarding, jolla tämän ongelman saisi ymmärtääkseni ratkaistua? Siellähän se on nimellä Game and Application Sharing. Sitä yrittäessä tulee vain teksti "The port configuration of the game or application conflicts with an already assigned game & application. Assigning this game or application is not possible." vaikka mitään tällaisia muita ei kyllä ole varmasti käytössä.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Ei pitäisi häiritä, kyllä useita WLAN voi pitää, mutta laita niihin eri SSID (verkkonimi) niin ei tule ongelmia missä nyt on yhdistetty.

Ota UPnP päältä pois, se on automaattinen joka ei todennäköisesti toimi ja kokeile uudelleen
Hei jaakri-x,

Laitoin ohjelmistonpäivityksestä ja 4-portin siltaamisesta pyynnön eteenpäin.
Kiitokset olkitulle ja Markolle, pelit alkoi toimimaan. Palaan asiaan jos alkavat vielä tökkimään.

Vastaa