Thomson tg784


Kyseinen aparaatti meni pimeäksi, Power valo vilkkuu oranssina ja Ethernet valo Vihreänä.
On ollut kaikki johdot boksista irti, yritetty painaa reset painiketta ilman tulosta.
Mistä mahtaa olla kyse?

11 kommenttia

Terve Hirvonen!

Kokeile painaa reset painiketta 30 sekunnin ajan pohjassa. Laitteella menee muutama minuutti tämän jälkeen heräilyyn.

Lisäätkö vielä asiakasnumeron käyttäjätunnuksen profiiliin (Omat asetukset -> Profiili -> Asiakasnumero) niin pääsen tutkimaan miltä liittymäsi näyttää.
Asiakasnumero löytyy jo profiilista.
30 sek resetpainikkeen pohjassa pitäminen ei auttanut laisinkaan.
Meidän TG784 oli resetoinut tänään itsensä! Tai ainakin SSID ja passu olivat palautuneet neljän vuoden takaisiin Sonera-arvoihin. Mistä johtuu?
Hei Hirvonen!

Mikäli resetoinnin jälkeenkään yhteys ei toimi, kannattaa asiasta jättää vikailmoitus http://www.sonera.fi omien sivujen kautta tai soittamalla vikapalveluun 0206 90101.

Hei Hillevi!

Tg784 malleille on ajettu verkon yli uudempaa päivitystä ja tämän takia laite on mennyt tehdasasetuksille. Toimiiko yhteys muuten normaalisti?
Linja on pystyssä (Motorolan digiboksi toimii ok), vaan muuten verkko pätkii raivostuttavasti. Olen kokeillut eri wlan-asetuksia modeemissa: alkaa vaikuttaa siltä, että päivitys on rampauttanut langattomuuden. Toistaiseksi ei ole ollut mahdollisuutta testata esim. langallisella PC:llä, mutta oletan, että toimisi ok.

Päätelaitteina Android-tabletti, iPad, Xbox360, Nokia N9 sekä Lumia. Langaton verkko vain yhtäkkiä häviää, vaikka laite olisi metrin päässä modeemista. Yhteys alkaa yleensä toimia, kun Thomsonin käyttää virrattomana - kunnes taas kohta kosahtaa jälleen. Neljä vuotta tosiaan toimi kaikilla samoilla kamoilla moitteetta.
En huomannut tätä ketjua, joten kirjoitin omaan:
viewtopic.php?f=53&t=19525

Eli päivityksen jälkeen Wifi-kantama tippui olemattomaksi.
"Mukava" kuulla, että muillakin vastaavia ongelmia. Ehdin tässä välissä jo palauttaa tehdasasetukset (jos vaikka olisin omilla konffeillani onnistunut sotkemaan homman), vaan eipä auta.

Modeemia vaihtamalla sain wlanin toimimaan. Tosin nyt ei näy TV, eikä viitsisi kahtakaan modeemia päällä pitää.
Lueskelin päivitystietoja:
https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q= ... 2305,d.bGE

Sivulla 18 on mainittu seuraavaa:

"Wifi transmission power tuning (Board and antenna calibration)
The radiated power is now calibrated to cope with board and antenna tolerances, which will further improve the wireless performance.
This feature is not available on the following products:
 THOMSON TG712(i)"

Eli kalibroitu wifi-signaalin voimakkuuksia pienemmäksi ettei laite hajoa? Tai voi tuon muullakin tavoin toki tulkita 😉
Kiitos lisäinfosta; nyt kun vielä Sonerakin vaivautuisi kommentoimaan tätä asiaa. Miten saan modeemin toimimaan kunnolla?! Lue: kuten aiemmkin.
Hei Kaikki,

Mikäli TG784 laitteella esiintyy vielä ongelmaa, niin olettehan vikapalveluumme yhteydessä, niin saadaan asiaa selvitykseen. Vikailmoituksen voi jättää myös Omien sivujen kautta.

Ennen vikailmoituksen tekemistä kannattaa tarkistaa että langattoman verkon asetuksista kohta "Power Reduction Enabled" on "No". Toinen mitä voi testata vielä on langattoman verkon kanavan vaihtaminen.
hillevi kirjoitti:
Kiitos lisäinfosta; nyt kun vielä Sonerakin vaivautuisi kommentoimaan tätä asiaa. Miten saan modeemin toimimaan kunnolla?! Lue: kuten aiemmkin.


Sonera lähetti minulle Inteno DG301 laitteen. Taas toimii.

Vastaa